Без сделка с реститутите нови плочки в частния имот на площада няма да има

| обновено на 19.11.18 в 12:26

Община Пловдив подготвя заповед за достъп до частния имот на площад „Централен“, за да ремонтира подлеза на ул. „Гладстон“. По закон за важни инфраструктурни дейности като ремонта на съоръжението имаме право да влезем в имота. След дейностите той се превежда в състоянието, което е бил, обясни кметът Иван Тотев.

В края на миналата седмица 1 от 40-те наследници отново е поискал цена от 1 млн.лв. за имота с площ от 286 квадратни метра до Пощата. Община Пловдив е склонна да плати цената, определена от лицензиран оценител, която е по- ниска от поисканата, заяви Тотев. 

Затова ще се наложи още един кръг преговори с наследниците, обясни градоначалникът. Той бе категоричен, че общината няма да разреши каквото и да е строителство върху частния имот.

Кметът уточни, че преговорите няма да забавят ремонта на целия площад. „Най-рано през март догодина ще се полагат новите плочки, така че до тогава трябва да сме стигнали до споразумение с наследниците“, заяви Тотев.

Паралелно текат и дела между реститутите и общината за отчуждаване или други варианти за придобиване на собствеността върху частния терен. 


Още от категорията

60 декара гора, треви и храсти са в пламъци

Локализиран е пожарът, пламнал следобед в  иглолистна гора, треви и храсти над Велинград. Пожарникари, лесничеи и доброволци продължават да гасят огъня. Няма опасност от разрастването му, без опасност са и живеещите в квартал "Анезица", съобщиха от полицията в Пазарджик.  Огънят бе обхванал около 50-60 декара. Гасенето е по-трудно заради пресечения..

публикувано на 17.09.19 в 16:29

Общинският съвет завиши глобите за шум на открито

По-високи санкции за шум на открито вече ще има и в Пловдив. Това решиха общинските съветници, които приеха промени в  Наредбата за осигуряване на обществения ред.Те се наложиха, тъй като  до момента имаше разминаване с основни закони. По-високите глоби са предвидени за шум от озвучителни уредби, ако не се спазва забраната за озвучаване във времето..

публикувано на 17.09.19 в 13:55

Мъж рани с нож в гърба жена от Ръжево

51-годишен мъж от хисарското село Ръжево е арестуван за опит за убийство на 64- годишна жена. Той я нападнал пред дома й я  пробол с нож в гърба.  Жената е в болница с опасност за живота. При опит да я защити, порезни рани в областта на краката получил 60-годишен съсед.  След оказана медицинска помощ той е освободен за домашно лечение. По случая..

публикувано на 17.09.19 в 12:59

След указанията на Борисов - 100 лв. такса за спортните обекти

100 лева годишна концесионна такса ще плащат концесионерите на стадионите и игрищата в Пловдив. Това реши ОбС.  Съветниците приеха минималният концесионен размер да важи за стадионите „Христо Ботев“, „Тодор Диев“, базата в квартал „Коматево“, а също и за тренировъчния комплекс на „Локомотив“ в квартал „Тракия“и на футболното игрище на Гребната..

публикувано на 17.09.19 в 12:52

"Неохрон": ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на местния вот

На предстоящите кметски избори балотаж в Пловдив със сигурност ще има, но не е ясно още кои двама кандидати ще се явят на втория тур – това сочи собствено  социологическо проучване на Изследователската асоциация „Неохрон“, проведено сред 690 пловдивчани в периода 7-13 септември. Извадката на проучването е представителна по пол, възраст и..

публикувано на 17.09.19 в 12:45