Пловдив отново е домакин на Дефиле на младото вино

15
Снимка: Иванка Петкова, Радио Пловдив

„Бог Дионис“ и председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова символично отвориха бъчва с младо червено вино и така дадоха начало на 10-то юбилейно „Дефиле на младото вино“

Рекорден брой винопроизводители – 36, от цялата страна участват в тазгодишното издание на фестивала, който вече се утвърди като събитие от националния туристически календар, подчерта Любозар Фратев, председател на УС на Съвета по туризъм в Пловдив.
 

Посетителите могат да опитат над 200 вида бели, червени и розе вина от новата реколта. Те се представят в 12 емблематични места в Стария град. В част от обектите ще се предлагат и специално приготвени месни, млечни продукти, мед, хляб. 

Утре вечер ще бъдат наградени отличените производители, а дегустациите за посетителите приключват в неделя вечерта. 


Още от категорията

Гласуваме в 459 СИК в Пловдив на изборите за ЕП на 26 май

Финална подготовката за евроизборите кипи в цялата страна. Бюлетините ще бъдат доставени до 21 май. Пожарна, полиция и общини ще трябва да проверят всички помещения, в които ще се гласува тази неделя. На преброителите за евровота и на нас като избиратели ще разчитаме за успеха на партиите и кандидатите с достойни програми - каква е организацията..

обновено на 20.05.19 в 10:12

Премиерът Борисов - на инспекция на Асеновградско шосе

Премиерът Бойко Борисов ще инспектира завършването на етап от ремонта на Асеновградско шосе. 10 километровото трасе е покрито с последен пласт асфалт. Довършена е и хоризонталната маркировка.  Предстои изграждане на локалните платна от двете страни на пътя и на кръгово кръстовище до караулката, съобщи за Радио Пловдив  областният управител..

обновено на 20.05.19 в 09:53

Съветници искат премахване на бариерата към Гребния канал

Бариерата към Гребния канал в Пловдив е незаконна и трябва да бъде премахната. Това е категоричната позиция на Дани Каназирева и  „Съюз за Пловдив“, които настояват Община Пловдив незабавно да демонтира съоръжението.   В приемната си общинските съветници получилии множество сигнали от възмутени родители, които са принудени да плащат по 2..

публикувано на 20.05.19 в 09:53

Розопроизводители обмислят как да защитят интересите си

Розопрозиводители от подбалканския край се събират днес в Карлово , за да уточнят как ще действат, за да защитят интересите си пред държавата. Първата им среща беше непосредствено преди старта на розобера.  Той започна с изкупна цена между 1,50 и 1,80 лв на кг, което, по думите на стопаните, е много ниско. Очакването им е и за сравнително..

публикувано на 20.05.19 в 09:11

Обсъждат агро-сектора в Черноморския регион

Агрофорум на темата „Интеграция на страните от Черноморския регион като фактор за развитие на селскостопанския пазар“ ще се проведе днес в Пловдив.  Организатори на събитието са Асамблея на народите на Евразия и Аграрният университет в Пловдив.  Участници ще са представители на български асоциации от аграрния сектор, техни колеги от международни..

публикувано на 20.05.19 в 07:12