Радио Пловдив с награда от журналистическия конкурс #бъдещетоЕднес

| обновено на 06.12.18 в 16:38

Репортажът на Елена Крушкова "Животът с онкохематологични заболявания е възможен" е сред трите най-добри журналистически материала, отразяващи онкохематологичните заболявания и  иновациите в лечението им .

Елена Крушкова разказва личните истории на пациенти, преборили тежкото заболяване и добавя мнения на лекари-онколози за съвремените терапии, които се прилагат и у нас.

В конкурса участваха материали на журналисти от национални и регионални електронни, печатни и онлайн медии, както и от специализирани здравни и медицински издания, а жури, съставено от водещи лекари-онколози и представители на пациентски организации, разгледа  материали и отличи най-добрите сред тях.

Първите две награди са за колеги от вестник  „24 часа" и  БНТ-2.

Конкурсът се проведе в рамките на Информационната кампания „Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен!“, чиито организатори са Българско сдружение „Лимфом“, Българското медицинско сдружение по хематология,  Българско медицинско дружество по детска хематология и онкология и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България.Свързани новини

Животът с онкохематологични заболявания е възможен

Онкохематологичните заболявания остават една от водещите причини за голяма част от смъртните случаи по света и в България. В последните години обаче, повече хора с онкохематологични заболявания живеят по-дълго, благодарение на напредъка в медицината...

публикувано на 29.06.18 в 15:59
Още от категорията

Проф. Анна Топалджикова разказва за „Отлитащото време" в Радио Пловдив

Изтъкнатият български театровед и професор в НАТФИЗ „Кр. Сарафов” Анна Топалджикова кани своите почитатели под тепетата на среща в Радио Пловдив, където литературният критик Борис Минков ще представи нейната последна книга „Отлитащото време. Лъч светлина..

публикувано на 25.04.19 в 13:05

Пловдивски камерни срещи стартират в Първо студио на Радио Пловдив

Първото издание на фестивала "Пловдивски камерни срещи" ще се проведе от 9-ти до 16 юни. Фестивалът е част от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".  Музикалното събитие е предизвикателство към пловдивската публика и гостите на..

публикувано на 22.04.19 в 12:15

"Тракийско трио" с концерт в Първо студио на Радио Пловдив

"Тракийско трио" ще свири на 22 април, понеделник, в Първо студио на Радио Пловдив. Началото на концерта, който е част от програмата на "Камерна сцена Пловдив", е в 19.00 часа. "Тракийско трио” е формирано по идея на гръцкия композитор Димитрис..

обновено на 22.04.19 в 11:40

Изложба дърворезба на Илиян Иванов в Културния център на Радио Пловдив

"В търсене на форма" - така се нарича изложбата на дърворезба, която Илиян Иванов представя в Културния център на Радио Пловдив. Откриването на експозицията е на 04 април от 18.00 часа.  Илиян Иванов е завършил скоро Художествената академия със..

публикувано на 03.04.19 в 11:12

"Срещите" посрещат гости за 20-ия си рожден ден" в Радио Пловдив

Публицистичното предаване "Срещите" ще отбележи своята 20-та годишнина в ефира на Радио Пловдив. "20 години с въпросите, на които никой не е дал един единствен отговор: Кои сме? Откъде идваме? Накъде отиваме? Какво съм аз?  Важното е да  питаме,..

обновено на 21.03.19 в 07:10