Радио Пловдив с награда от журналистическия конкурс #бъдещетоЕднес

| обновено на 06.12.18 в 16:38

Репортажът на Елена Крушкова "Животът с онкохематологични заболявания е възможен" е сред трите най-добри журналистически материала, отразяващи онкохематологичните заболявания и  иновациите в лечението им .

Елена Крушкова разказва личните истории на пациенти, преборили тежкото заболяване и добавя мнения на лекари-онколози за съвремените терапии, които се прилагат и у нас.

В конкурса участваха материали на журналисти от национални и регионални електронни, печатни и онлайн медии, както и от специализирани здравни и медицински издания, а жури, съставено от водещи лекари-онколози и представители на пациентски организации, разгледа  материали и отличи най-добрите сред тях.

Първите две награди са за колеги от вестник  „24 часа" и  БНТ-2.

Конкурсът се проведе в рамките на Информационната кампания „Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен!“, чиито организатори са Българско сдружение „Лимфом“, Българското медицинско сдружение по хематология,  Българско медицинско дружество по детска хематология и онкология и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България.Свързани новини

Животът с онкохематологични заболявания е възможен

Онкохематологичните заболявания остават една от водещите причини за голяма част от смъртните случаи по света и в България. В последните години обаче, повече хора с онкохематологични заболявания живеят по-дълго, благодарение на напредъка в медицината...

публикувано на 29.06.18 в 15:59
Още от категорията

Пенка Стоянова разказва за "Царицата на баскетбола" в Радио Пловдив

Легендарната българска баскетболистка Пенка Стоянова, дългогодишен капитан на женския ни национален отбор, постигнал едни от най-големите успехи в историята, ще разказва спомени от славната си кариера по време на промоцията на нейната автобиографична..

публикувано на 19.02.19 в 10:49

"Звукът на киното" с премиера по Радио Пловдив на 16-ти февруари

Първото издание на "Звукът на киното" ще е на 16 февруари веднага след новините на Радио Пловдив в 8.00 часа.  Това е предаване за любителите на хубавата музика и киното. Казано направо – за феновете на филмовата музика. В рамките на час, всяка събота..

обновено на 15.02.19 в 16:53

Италиански актьори и младежи от Столипиново на една сцена в Радио Пловдив

Съвместна театрална постановка „Аз Ние“ от италиански актьори, младежи от Столипиново и студентите от Учебния театър на Пловдивски университет - “Клас 12 + 3” с ръководител проф. д-р Александър Илиев, ще бъде представена пред..

обновено на 25.01.19 в 23:16

"Алтер его" с номинация за награда "Сирак Скитник" на БНР

Предаването за хумор, сатира и литература "Алтер его" на Радио Пловдив с водещ Петър Краевски ще се бори за една от годишните награди на БНР "Сирак Скитник".  Годишната награда на БНР „Сирак Скитник“ е учредена през 2001 година и се присъжда за..

обновено на 25.01.19 в 16:20

"Футболист на Пловдив 2018" в Първо студио на Радио Пловдив

Победителят в ежегодната анкета за „Футболист на Пловдив“ ще стане известен на официална церемония в Първо студио на Радио Пловдив във вторник, 22 януари,  от 12:00 часа. За втори пореден път радиото е домакин на награждаването на призовата тройка...

обновено на 22.01.19 в 10:30