"Камбаната" в моноспектакъл на Деян Донков в Пловдив

Нашумелият роман „Комбаната“ на Недялко Славов ще бъде реализиран в спектакъл на Пловдивския драматичен театър.  

Актьорът  Деян Донков  ще  представи в моноспектакъл  романа, който досега има седем издания, и е носител на няколко национални награди.

Романът ме покруси, каза  Деян Донков – изключително чувство за хумор и трагикомичност на образа. Когато го прочетох за първи път, запомних някои сцени за цял живот.  

Странно е, че когато си помислих, че тази книга е за моноспектакъл, в същия ден получих предложението, каза още той.

Изборът на Деян Донков е единствен и безспорен.

Александър Секулов:  Според мен, тази книга носи представата за Деян, в изключителен персонаж, който се изправя срещу целия свят, и срещу природата, и срещу цялото общество.

 Това е първият моноспектакъл на известния актьор. Той ще бъде и режисьор на представлението, а поканата е от драматурга на театъра Александър Секулов и писателя Недялко  Славов.  Двамата  от година и половина мислят  по възможността да се реализира този роман, за който Секулов казва, че е голямо изпитание. В последните 20 години, няма такава книга у нас – книга за истината,  която народа мисли, но никой не казва на глас, книга, която е като златно сечение.  

 Заедно с Деян Донков , драматургът и писателят  ще създават драматургичната основа, но всичко е в движение, предстои.  Този спектакъл е голямо предизвикателство за театъра, поради изключителността на романа,  с  разтърсващо послание.

Този спектакъл може да се направи от смели хора, мъжкари, които не се боят оттова, което мислят, заяви директорът на Драмата Кръстю Кръстев.

В него присъства и  Дон Кихот, и ние трябва да бъде на върха на копието, добави Деян Донков. Спектакълът трябва да извади сърцата навън !  Тръгвам към него като на живот и смърт !

Засега всичко е в движение, предстои,  Дори сценографът Никола Тороманов още не е прочел текста.

 Работата по спектакъла ще започне от април, премиерата се очаква да бъде в началото на есента. 


Още от категорията

Пет пловдивски хора ще пеят в "Набуко" тази събота

В премиерно изпълнение на операта „Набуко“ от Верди, постановка на Пловдивската опера, за първи път ще участват и пет пловдивски хорови формации: Дамски хор „Тримонциум“, Камерен хор „Иван Спасов“, Мъжки хор „Стефка Благоева“, Академичен камерен хор „Гаудеамос“ и Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“. Те ще се включат в прочутия Хор на евреите..

обновено на 16.02.19 в 11:58

В Пловдив започва проектът "Занаятът влиза в махалата"

Проектът "Занаятът влиза в махалата", организиран от фондация "Метаарт" започва на 16-и февруари в Пловдив. Инициативата е част от програмата на "Пловдив - Eвропейска столица на културата 2019", съобщихат от пресцентъра на Фондация "Пловдив 2019".  Пет съботни сутрини през февруари и март в рамките на проекта утвърдени български автори..

обновено на 16.02.19 в 11:58

Божана Апостолова с нов роман

Днес на книжния   пазар излиза новият роман на Божана Апостолова „Завръщането на визона“. Тя започва да пише преди да стане  известна като издателката от “ Жанет45“ . Тогава   критикът Иван Гранитски  написа за нея: „Ражда се новата Багряна“. Днес тя има 30   свои книги, 13 стихосбирки и четири романа. Носител е на почти всички..

обновено на 16.02.19 в 11:57

Пет пловдивски хора ще пеят в "Набуко" тази събота

В премиерно изпълнение на операта „Набуко“ от Верди,  постановка на Пловдивската опера, за първи път ще участват и пет пловдивски хорови формации : Дамски хор „Тримонциум“, Камерен хор „Иван Спасов“ , Мъжки хор „Стефка Благоева“, Академичен камерен хор „Гаудеамос“ и Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“.  Те ще се включат в прочутия Хор на..

публикувано на 15.02.19 в 10:46

Ученици пеят благотоврително за възрастните хора

Годишен благотоврителен концерт във Военния клуб организират тази вечер подготвителната група ученици от средно училище   "Христо Г. Данов“ и  вокална група "Веселите ноти“. Целта  е да бъдат събрани средства, които да се дарят на Дома за възрастни хора "Свети Василий Велики“.  Идеята за реализиране на концерта е на младия преподавател по музика..

публикувано на 14.02.19 в 06:42