Разбиха нелегален тютюнев цех в Столипиново

Домашна работилница за преработка на тютюн бе разкрита в квартал „Столипиново“. Полицаи от Шесто РУ предприели проверка на адреса на 45-годишна жена, криминално проявена и осъждана за престъпление с акцизи. 

В една от стаите бил заварен 25-годишен мъж в момент на рязане на тютюневи листа. При процесуално-следствените действия разследващите иззели около 50 килограма от контрабандната стока, машина за обработката й и две електронни везни. 

Двамата пловдивчани са задържани за срок до 24 часа. Срещу тях е образувано бързо производство, грози ги затвор от една до шест години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на продаваните стоки.


Още от категорията

И паркът до Пешеходния мост е застрашен от застрояване

За запазване на градинката до Пешеходния мост и Новотела настояват живеещите в района. Подписка от стотици граждани с искане зелената площ да не бъде застроена беше връчена на лидера на Съюз за Пловдив и общински съветник Дани Каназирева. Проблемът с парка до Пешеходния мост е изключително остър, защото това единствената зеленина в района с..

обновено на 23.04.19 в 14:52

В Пловдив вече има барелеф на 28-ия президент на САЩ

Американският посланик Ерик Рубин откри барелеф на Удроу Уилсън в Пловдив.  Образът на на 28-ия президент на САЩ, защитил България в преговорите за Ньойския договор,  е пресъздаден от Стоян Заваринов.  Барелефът е поставен на входа на сградата на Тракийско дружество „Войвода Руси Славов“ в район „Южен“.  Ролята, която е изиграл президентът..

публикувано на 23.04.19 в 14:15

Водният проект на Асеновград в капана на фирмени проблеми

Закъснява пуска в експлоатация на Пречиствателната станция за отпадни води в Асеновград. Забавянето е с близо половин година, а в момента фирмата-изпълнител е в режим на неустойка , обяви кметът на общината Емил Караиванов.  Той посочи, че причините за просрочието са организационни фирмени проблеми, които не зависят от общината, а наложената..

публикувано на 23.04.19 в 14:07

Изпариха тумор от бъбрека на 64-годишна жена в УМБАЛ-Пловдив

Медици от Клиниката по урология в “УМБАЛ-Пловдив” „изпариха“ тумор от бъбрека на 64-годишна пловдивчанка. Интервенцията бе извършена под ръководството на началника проф. д-р Димитър Шишков и с помощта на инструмент, конструиран от него. Става дума за лапароскопска операция, направена с най-модерния лазер „Револикс Дуо“, на който направих..

публикувано на 23.04.19 в 14:02

Общината поема щетите от пожара в НУ "Климент Охридски"

Общината поема разходите по ремонта след пожара в НУ „Климент Охридски“ в Кючук Париж.  Още днес експерти на „Жилфонд“ ще остойностят щетите, а възстановителните дейности започват веднага след празниците, заяви кметът Иван Тотев, който пристигна в училището.  В момента се проучва размерът и условията  на застраховката, като остатъчните..

обновено на 23.04.19 в 13:21