Постигнато и предстоящо "Ден след ден"

Автор:

Парламентът прие промените в Закона за личната помощ, голяма част от които станаха факт заради продължителните протести на майките на деца с увреждания. Те са доволни от постигнатото, но ще продължат с натиска си - вече конкретно върху здравното министерство, защото искат промяна на системата на ТЕЛК.

На отличните икономически показатели на Пловдив, особено на фона на значителна част от градовете в България, бе посветена днешна среща. На нея бе съобщено, че през годината 2400 души, дошли от другаде, са намерили работа в Пловдив.

В същото време видеофилм, посветен на града, говори за климатични емигранти. Колкото и да е странно-особено на фона на дискусиите в столицата в последните дни, един  от героите на филма отива в София, за да си осигури по-чист въздух.

Над 60 000 зрители се очаква да събере програмата за откриването на Пловдив Европейска столица на културата 2019 на 12 януари вечерта.  Днес организаторите разказаха за съдържанието за предстоящата мащабна проява. Репетициите за нея вече са започнали на територията на Тютюневия град.


Още от категорията

"Добро утро, Ден!" с издателя Стойо Вартоломеев

Тази седмица бяхме в градината, на бюрото, в колата и пред книгата заедно с издателя  Стойо Вартоломеев. Той твърди за себе си, че е разграфен човек. Но докато го слушате ще разберете колко пъстра и подвижна е мисълта му, колко са различни дните му – разделени между природата, честото пътуване и управлението на издателство „Хермес“. Ще разберете още..

публикувано на 23.05.19 в 11:50

"Добро утро, Ден!" с д-р Георги Кръстев

Той е известен лекар, утвърден ортопед, секретар на Регионалната колегия на Български лекарски съюз-Пловдив. А в началото на месец май се прочу като човек, който единствен успя да изненада папа Франциск с икона, а в това благородно дело заслуга има неговата внучка. Зад това описание стои името на доктор Георги Кръстев , спасил стотици човешки..

публикувано на 17.05.19 в 10:38

"Добро утро, ден" с проф. д-р Костадин Кисьов

Времето оставя следи, които бъдещето може да разгадае. Езикът на този мълчалив диалог с миналото ни дава познания за света, в който живеем и за нас – хората на 21 в. с целия исторически товар на времето. Археолозите владеят този древен език. А директорът на Регионален археологически музей – Пловдив доц. д-р Костадин Кисьов има 38 годишен опит в..

публикувано на 10.05.19 в 12:11

"Добро утро, Ден!" с проф. Мария Шнитер

В Светлата седмица в  „Добро утро, ден!“ гостува проф. д-р Мария Шнитер. Правнучката  на архитект Йосиф Шнитер - авторът на първия градоустройствен план на Пловдив,  е университетски преподавател, автор на книги и научни публикации в областта на Средновековието, религията и антропологията.  Започваме разговор в светлината на тази..

публикувано на 03.05.19 в 17:02

„Точно днес“ – за къщите, гостите и изкуството...

За гости ли са къщите за гости, които са изградени с европейско финансиране? Скандалът взе две оставки до момента, а следват ли още разкрития - по темата ще говорим с Асен Йорданов , основател и директор на сайта „Бивол“. Представяме гледната точка и на бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони. Ще чуете Слави Топалов..

публикувано на 02.05.19 в 16:54