Депутат и тийнейджър дариха книги на читалището в Труд

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава  Атанасова  и 17- годишният Кирил Балдев от Дома за временно настаняване в село Звъничево направиха дарение на книги на читалището в село Труд. 

Идеята се ражда след репортаж в началото на месеца, в който се разказва как читалище „Светлина“ е поругано от младежи, а книжният фонд е пострадал. 

Чрез социалните мрежи младежът се свързва с народния представител и само за седмица успява да събере не само книги,но и средства, с които са закупени  отоплителни уреди и пакети с хранителни продукти за социално слаби жители на селото. 

Кирил разказа, че това е поредната мисия, която прави със свои близки приятели, като до момента младежите са помогнали и други семейства и пенсионери от различни села в страната. Самият той е сирак и иска да помага на хора, които са в затруднено положение. 

Десислава Атанасова коментира и определи  отиващата си политическа година като бурна поради многото обективни фактори.

Като важна новина тя определи гласувания днес Закона за личната помощ и приетия преди това Закон за хората с увреждания, които бяха повод за сериозен дебат, протести и оставки.

Тази година беше година на изпълнените ангажименти и на предизвикателствата. Не само във вътрешнопартиен план, но и свързано с международната обстановка и с решенията, които се вземат не само в България, във времето,когато беше председател на съвета на ЕС, но и сега по време на Австрийското председателство. Всички теми, които касаят правата например  на българските шофьори, които са тема на обсъждане последните два дни на Европейския съвет и на срещата на съвета на министрите.2018 година беше година на изпълнените ангажименти за един по-сериозен бюджет за 2019,вече приет в НС. Надявам се да няма вето на Президента. Бюджет, който гарантира по-високи доходи за работещите в публичния сектор, по-високи доходи за пенсионерите. Все добри новини, които надявам се да внесат стабилност и спокойствие  в българските граждани, коментира народният представител.

Какво каза Десислава Атанасова за предложенията на ГЕРБ за промените в изборния кодекс  и как коментира идеята на БСП да се намалят депутатските заплати може да чуете в прикачения звуков файл.

Още от категорията

Джон Ленън вдъхновява талантите на Музикалното училище в Пловдив

В Пловдив бе открит барелеф на легендарния бийтълс Джон Ленън.   „Решението барелефът на Джон Ленън да бъде в Пловдив, Европейската столица на културата, е много знаково за нас. Нашият град винаги е бил свързан със свободния дух. Мястото на Ленън е в Пловдив и то в Музикалното училище – където учениците могат да оценят неговата творческа..

публикувано на 23.04.19 в 13:22

Българските писатели са напълно конкурентоспособни на чуждите

Днес отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право. Той се чества от 1996 година с решение на ЮНЕСКО.Издателят Стойо Вартоломеев е категоричен, че българите имат всички основания да отбележат този ден. Той опроверга статистиката, че у нас не се купуват книги и не се чете. Ние издаваме годишно над 250 заглавия. Разчитаме на..

публикувано на 23.04.19 в 10:24

За писането и копирайтинга с Иванка Могилска

В предаването „Вход свободен“, ви срещаме отблизо с поетесата и писател, копирайтър на свободна практика Иванка Могилска. В рамките на „Младия Пловдив чете“, тя беше на гост на Професионалната Гимназия по Архитектура, строителство и геодезия - "Арх. Камен Петков". Като автор на няколко книги и старомоден читател, както се определя, Иванка..

публикувано на 22.04.19 в 17:12

Шест номинаци „Аскеер“ за „Дебелянов и ангелите“

Спектакълът „Дебелянов и ангелите“ на  Пловдивския драматичен театър е отличен с шест номинации „Аскеер“.  „Дебелянов и ангелите“  е с  6 номинации  в категориите:  „Съвременна българска драматургия” за  Александър Секулов. За  „Режисура”  Диана Добрев е в конкуренция с Явор Гърдев за Наблюдателите и Деян Донков за Любовникът. В категорията..

обновено на 22.04.19 в 15:10

От Пловдив до Варна и от „Капана“ до „Таляна“

Проект от Пловдив до Варна и от „Капана“ до „Таляна“ се реализира в Европейската столица на културата и Морската ни столица. Идеята представиха в съвместното предаване на програма „Хоризонт“ и Радио Пловдив "Сто-лица култура" Гина Кафеджиян от фондация „Пловдив 2019“ и Мартен Демирев от партньорската организация в квартал „Таляна“...

обновено на 22.04.19 в 15:10