РЕКЛАМА

Депутат и тийнейджър дариха книги на читалището в Труд

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава  Атанасова  и 17- годишният Кирил Балдев от Дома за временно настаняване в село Звъничево направиха дарение на книги на читалището в село Труд. 

Идеята се ражда след репортаж в началото на месеца, в който се разказва как читалище „Светлина“ е поругано от младежи, а книжният фонд е пострадал. 

Чрез социалните мрежи младежът се свързва с народния представител и само за седмица успява да събере не само книги,но и средства, с които са закупени  отоплителни уреди и пакети с хранителни продукти за социално слаби жители на селото. 

Кирил разказа, че това е поредната мисия, която прави със свои близки приятели, като до момента младежите са помогнали и други семейства и пенсионери от различни села в страната. Самият той е сирак и иска да помага на хора, които са в затруднено положение. 

Десислава Атанасова коментира и определи  отиващата си политическа година като бурна поради многото обективни фактори.

Като важна новина тя определи гласувания днес Закона за личната помощ и приетия преди това Закон за хората с увреждания, които бяха повод за сериозен дебат, протести и оставки.

Тази година беше година на изпълнените ангажименти и на предизвикателствата. Не само във вътрешнопартиен план, но и свързано с международната обстановка и с решенията, които се вземат не само в България, във времето,когато беше председател на съвета на ЕС, но и сега по време на Австрийското председателство. Всички теми, които касаят правата например  на българските шофьори, които са тема на обсъждане последните два дни на Европейския съвет и на срещата на съвета на министрите.2018 година беше година на изпълнените ангажименти за един по-сериозен бюджет за 2019,вече приет в НС. Надявам се да няма вето на Президента. Бюджет, който гарантира по-високи доходи за работещите в публичния сектор, по-високи доходи за пенсионерите. Все добри новини, които надявам се да внесат стабилност и спокойствие  в българските граждани, коментира народният представител.

Какво каза Десислава Атанасова за предложенията на ГЕРБ за промените в изборния кодекс  и как коментира идеята на БСП да се намалят депутатските заплати може да чуете в прикачения звуков файл.

Още от категорията

Пловдив е в ТОП класация на „New York Post“

Пловдив отново бе включен в класация за най-добрите туристически дестинации на престижно издание. Градът е акцент в статия на „New York Post“, след като миналата седмица бе рекламиран и от “CNN Travel”.   Пловдив e описан като една от Европейските столици на културата за 2019 година и е нареден между най-добрите дестинации от всички континенти...

обновено на 17.12.18 в 15:13

Преге - предаване за света на книгите, 15 - 21 декември

В предаването за книги на Радио Пловдив на 1 5.12. 2018г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“  Шарл Монтескьо. Персийски писма. 298 стр., ок. 4А, Колибри, 2018. Жан Пол Сартр. Погнусата. 244 стр., ок. 4А, Фама, 2018. Димил Стоилов. Децата на Дон Кихот. Белгийски и  други разкази. 241 стр., ок...

публикувано на 17.12.18 в 10:26

Изложба на Найден Станчев в галерия "Дяков"

„Приказка без край“  е надсловът на  живописната изложба на  художника Найден Станчев, която се открива  в галерия „Дяков“. Авторът е представил досега над 10 самостоятелни изложби в родния си град Пловдив и в София, където понастоящем живее и работи. Настоящата изложба е изградена от творби, създадени специално за камерното пространство на..

публикувано на 17.12.18 в 07:17

В "Срещите" разговор за "Пътят на художниците"

Тази събота в "Срещите" ви предлагаме интересен  разговор за любовта на  големите  български художници по книгата на галеристката Красимира Алексиева "Пътят на художниците". Защо творците споделят, че"само това, което е добро и добро по рождение, може да храни любовта"?  И  вярно ли е, че  първото, за което се сещаме, когато чуем думата художник, е..

обновено на 14.12.18 в 16:47

"Небет тепе" е новото двуезично списание на Пловдив

Списанието „ Небет тепе / Nöbettepe ” ще се списва на двата езика и основната му мисия е да популяризира съвременните български творци в Турция, и турските – в България.Това съобщи Кадрие Джасур, главен редактор на новото издание за култура и изкуства в Пловдив.  Кадрие Джесур е   завършила висше образование в ПУ "Паисий Хилендарски",..

обновено на 14.12.18 в 11:03

Изложба за делото на Константин Иречек в България

Изложба, посветена на Константин Иречек (1854–1918), ще се открие в в къщата-музей „Хр.Г. Данов“ в Стария град.  Акцент в изложбата е престоят на Иречек в България и приносът му за българската история и образование.  Той е автор на първата академична история на България, бил е и министър на просвещението. Носител е на първия златен медал „За..

обновено на 14.12.18 в 11:02

Две изложби на Тодор Дрянков ще има през 2019-а в Пловдив

Известният пловдивски художник  Тодор Дрянков  (1944-2014) ще бъде представен от неговите наследници с две големи изложби през 2019 година. Живописни платна на знаменития пловдивски жудожник Тодор Дрянков, ученик на Златю Бояджиев, посетиха Македония през този месец. В Пловдив неговите творби могат да се видят в залата на Бизнес хотел Пловдив в..

обновено на 14.12.18 в 11:01