Депутат и тийнейджър дариха книги на читалището в Труд

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава  Атанасова  и 17- годишният Кирил Балдев от Дома за временно настаняване в село Звъничево направиха дарение на книги на читалището в село Труд. 

Идеята се ражда след репортаж в началото на месеца, в който се разказва как читалище „Светлина“ е поругано от младежи, а книжният фонд е пострадал. 

Чрез социалните мрежи младежът се свързва с народния представител и само за седмица успява да събере не само книги,но и средства, с които са закупени  отоплителни уреди и пакети с хранителни продукти за социално слаби жители на селото. 

Кирил разказа, че това е поредната мисия, която прави със свои близки приятели, като до момента младежите са помогнали и други семейства и пенсионери от различни села в страната. Самият той е сирак и иска да помага на хора, които са в затруднено положение. 

Десислава Атанасова коментира и определи  отиващата си политическа година като бурна поради многото обективни фактори.

Като важна новина тя определи гласувания днес Закона за личната помощ и приетия преди това Закон за хората с увреждания, които бяха повод за сериозен дебат, протести и оставки.

Тази година беше година на изпълнените ангажименти и на предизвикателствата. Не само във вътрешнопартиен план, но и свързано с международната обстановка и с решенията, които се вземат не само в България, във времето,когато беше председател на съвета на ЕС, но и сега по време на Австрийското председателство. Всички теми, които касаят правата например  на българските шофьори, които са тема на обсъждане последните два дни на Европейския съвет и на срещата на съвета на министрите.2018 година беше година на изпълнените ангажименти за един по-сериозен бюджет за 2019,вече приет в НС. Надявам се да няма вето на Президента. Бюджет, който гарантира по-високи доходи за работещите в публичния сектор, по-високи доходи за пенсионерите. Все добри новини, които надявам се да внесат стабилност и спокойствие  в българските граждани, коментира народният представител.

Какво каза Десислава Атанасова за предложенията на ГЕРБ за промените в изборния кодекс  и как коментира идеята на БСП да се намалят депутатските заплати може да чуете в прикачения звуков файл.

Още от категорията

Пет пловдивски хора ще пеят в "Набуко" тази събота

В премиерно изпълнение на операта „Набуко“ от Верди, постановка на Пловдивската опера, за първи път ще участват и пет пловдивски хорови формации: Дамски хор „Тримонциум“, Камерен хор „Иван Спасов“, Мъжки хор „Стефка Благоева“, Академичен камерен хор „Гаудеамос“ и Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“. Те ще се включат в прочутия Хор на евреите..

обновено на 16.02.19 в 11:58

В Пловдив започва проектът "Занаятът влиза в махалата"

Проектът "Занаятът влиза в махалата", организиран от фондация "Метаарт" започва на 16-и февруари в Пловдив. Инициативата е част от програмата на "Пловдив - Eвропейска столица на културата 2019", съобщихат от пресцентъра на Фондация "Пловдив 2019".  Пет съботни сутрини през февруари и март в рамките на проекта утвърдени български автори..

обновено на 16.02.19 в 11:58

Божана Апостолова с нов роман

Днес на книжния   пазар излиза новият роман на Божана Апостолова „Завръщането на визона“. Тя започва да пише преди да стане  известна като издателката от “ Жанет45“ . Тогава   критикът Иван Гранитски  написа за нея: „Ражда се новата Багряна“. Днес тя има 30   свои книги, 13 стихосбирки и четири романа. Носител е на почти всички..

обновено на 16.02.19 в 11:57

Пет пловдивски хора ще пеят в "Набуко" тази събота

В премиерно изпълнение на операта „Набуко“ от Верди,  постановка на Пловдивската опера, за първи път ще участват и пет пловдивски хорови формации : Дамски хор „Тримонциум“, Камерен хор „Иван Спасов“ , Мъжки хор „Стефка Благоева“, Академичен камерен хор „Гаудеамос“ и Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“.  Те ще се включат в прочутия Хор на..

публикувано на 15.02.19 в 10:46

Ученици пеят благотоврително за възрастните хора

Годишен благотоврителен концерт във Военния клуб организират тази вечер подготвителната група ученици от средно училище   "Христо Г. Данов“ и  вокална група "Веселите ноти“. Целта  е да бъдат събрани средства, които да се дарят на Дома за възрастни хора "Свети Василий Велики“.  Идеята за реализиране на концерта е на младия преподавател по музика..

публикувано на 14.02.19 в 06:42