27 пловдивски гимназии и училища имат нови директори

| обновено на 06.12.18 в 17:08

Началникът на Регионалното управление по образование в Пловдив  Иванка Киркова днес съобщи, че са приключили конкурсите за директори на 27 училища в града и областта. Остават с временно изпълняващи длъжността ОУ „Стоян Михайловски“ и НУ „Климент Охридски“ в Пловдив.

Начело на Математическата гимназия в Пловдив ще застане Веселина Карапеева, която ще замени на поста доц. Ивайло Старибратов. Карапеева е била досега експерт по професионално образование в РУО. 

Директор на Езикова гимназия „Иван Вазов“ ще бъде Вихра Ерамян, която девет години е заместник-директор на училището и временно изпълняваше поста след кончината на дългогодишната директорка Мариана Димитрова. Там надпреварата е преминала при трима явили се кандидати.

Професионалната гимназия по автотранспорт в Пловдив ще бъде с нов директор. Това е Ваня Парашкевова, която до този месец бе временно изпълняващ длъжността директор на СУ „Свети Седмочисленици“.

Едно от най-препочитаните училища в Пловдив до 7 клас ОУ "Душо Хаджидеков" е с нова директорка. На мястото на дългогодишния директор Георги Стефанов е назначена Грозденка Николова.

Нови директори има и в училища в Асеновград, Карлово, Стамболийски, Хисаря и на други места.

Още от категорията

Изпариха тумор от бъбрека на 64-годишна жена в УМБАЛ-Пловдив

Медици от Клиниката по урология в “УМБАЛ-Пловдив” „изпариха“ тумор от бъбрека на 64-годишна пловдивчанка. Интервенцията бе извършена под ръководството на началника проф. д-р Димитър Шишков и с помощта на инструмент, конструиран от него. Става дума за лапароскопска операция, направена с най-модерния лазер „Револикс Дуо“, на който направих..

обновено на 23.04.19 в 17:23

Откриха изоставено бебе на паркинг в Пловдив

На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите установили добро общо състояние на момченцето, което е на видима възраст 5-6 месеца. То е настанено в Клиника по педиатрия  при УМБАЛ “Св. Георги”.  Уведомени са представители на отдела “Закрила на детето”. Полицейските служители са извършили оглед на мястото, разпитани..

публикувано на 23.04.19 в 17:22

И паркът до Пешеходния мост е застрашен от застрояване?

За запазване на градинката до Пешеходния мост и Новотела настояват живеещите в района. Подписка от стотици граждани с искане зелената площ да не бъде застроена беше връчена на лидера на Съюз за Пловдив и общински съветник Дани Каназирева.   Проблемът с парка до Пешеходния мост е изключително остър, защото това единствената зеленина в..

обновено на 23.04.19 в 14:52

В Пловдив вече има барелеф на 28-ия президент на САЩ

Американският посланик Ерик Рубин откри барелеф на Удроу Уилсън в Пловдив.  Образът на на 28-ия президент на САЩ, защитил България в преговорите за Ньойския договор,  е пресъздаден от Стоян Заваринов.  Барелефът е поставен на входа на сградата на Тракийско дружество „Войвода Руси Славов“ в район „Южен“.  Ролята, която е изиграл президентът..

публикувано на 23.04.19 в 14:15

Водният проект на Асеновград в капана на фирмени проблеми

Закъснява пуска в експлоатация на Пречиствателната станция за отпадни води в Асеновград. Забавянето е с близо половин година, а в момента фирмата-изпълнител е в режим на неустойка , обяви кметът на общината Емил Караиванов.  Той посочи, че причините за просрочието са организационни фирмени проблеми, които не зависят от общината, а наложената..

публикувано на 23.04.19 в 14:07