27 пловдивски гимназии и училища имат нови директори

| обновено на 06.12.18 в 17:08

Началникът на Регионалното управление по образование в Пловдив  Иванка Киркова днес съобщи, че са приключили конкурсите за директори на 27 училища в града и областта. Остават с временно изпълняващи длъжността ОУ „Стоян Михайловски“ и НУ „Климент Охридски“ в Пловдив.

Начело на Математическата гимназия в Пловдив ще застане Веселина Карапеева, която ще замени на поста доц. Ивайло Старибратов. Карапеева е била досега експерт по професионално образование в РУО. 

Директор на Езикова гимназия „Иван Вазов“ ще бъде Вихра Ерамян, която девет години е заместник-директор на училището и временно изпълняваше поста след кончината на дългогодишната директорка Мариана Димитрова. Там надпреварата е преминала при трима явили се кандидати.

Професионалната гимназия по автотранспорт в Пловдив ще бъде с нов директор. Това е Ваня Парашкевова, която до този месец бе временно изпълняващ длъжността директор на СУ „Свети Седмочисленици“.

Едно от най-препочитаните училища в Пловдив до 7 клас ОУ "Душо Хаджидеков" е с нова директорка. На мястото на дългогодишния директор Георги Стефанов е назначена Грозденка Николова.

Нови директори има и в училища в Асеновград, Карлово, Стамболийски, Хисаря и на други места.

Още от категорията

Изправят локомотивите на авариралия влак, премиерът Борисов лично се запознава с обстоятелствата

Започна преместването на трите цистерни и двата локомотива, които рано тази сутрин дерайлираха в района на Централна гара в Пловдив.  Две от цистерните вече са вдигнати и преместени в друг коловоз.  В 17,30 са превозени пътници с автобус до гара Филипово, откъдето са хванали влака си. Цистерните от дерайлиралата композиция в района на гара..

публикувано на 16.02.19 в 17:15

НСлС пое разследването на авариралия влак

Екип от  Националната следствена служба се включва в разследването на инцидента с дерайлиралите вагони на Централна гара в Пловдив. Няма пострадали хора и опасност за населението Това увери главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов..

публикувано на 16.02.19 в 14:11

Община Пловдив с отличие за рекламен клип

Община Пловдив бе отличена в категорията за рекламен клип в областта на туризма в рамките на 36-то Международно туристическо изложение „Ваканция & СПА ЕКСПО 2019”. Наградата бе присъдена от компетентно жури за клипа „Пловдив 2019 – всичко се случва #заедно”. Отличието получи директорът на ОИ „Старинен Пловдив” на официална церемония снощи в..

публикувано на 16.02.19 в 10:49

Товарен влак е аварирал в района на Централна гара

Две цистерни от дерайлиралите общо 3 на Централна гара – Пловдив вече са изправени, като в момента се работи по вдигането на локомотивите. Наклонена засега остава само празната цистерна. Припомняме, че инцидент с товарен влак, превозващ пропан-бутан, е стана в района на централната гара в Пловдив.  Сигналът за инцидента е подаден на тел...

обновено на 16.02.19 в 09:10

Трифониада стартира в Златоград

В стария град на Златоград започва традиционната Трифониада.  На мегдана преди обяд  ще се проведе ритуално зарязване на лозята. Конкурс за най-добро вино сред местните любители винари, ще определи най-добрия. А за всички гости и туристи ще има безплатна дегустация на вино и домашно приготвени мезета. Местните фолклорни певчески и танцови състави..

публикувано на 16.02.19 в 09:07