РЕКЛАМА

27 пловдивски гимназии и училища имат нови директори

| обновено на 06.12.18 в 17:08

Началникът на Регионалното управление по образование в Пловдив  Иванка Киркова днес съобщи, че са приключили конкурсите за директори на 27 училища в града и областта. Остават с временно изпълняващи длъжността ОУ „Стоян Михайловски“ и НУ „Климент Охридски“ в Пловдив.

Начело на Математическата гимназия в Пловдив ще застане Веселина Карапеева, която ще замени на поста доц. Ивайло Старибратов. Карапеева е била досега експерт по професионално образование в РУО. 

Директор на Езикова гимназия „Иван Вазов“ ще бъде Вихра Ерамян, която девет години е заместник-директор на училището и временно изпълняваше поста след кончината на дългогодишната директорка Мариана Димитрова. Там надпреварата е преминала при трима явили се кандидати.

Професионалната гимназия по автотранспорт в Пловдив ще бъде с нов директор. Това е Ваня Парашкевова, която до този месец бе временно изпълняващ длъжността директор на СУ „Свети Седмочисленици“.

Едно от най-препочитаните училища в Пловдив до 7 клас ОУ "Душо Хаджидеков" е с нова директорка. На мястото на дългогодишния директор Георги Стефанов е назначена Грозденка Николова.

Нови директори има и в училища в Асеновград, Карлово, Стамболийски, Хисаря и на други места.

Още от категорията

Летище "Пловдив" е с нови шефове, очакват се нови полети през 2019 г.

Ново ръководство има летище Пловдив от 14-ти декември, петък. Спас Шуманов поема поста изпълнителен директор на аеропорта на мястото на Христо Щерионов, а бившият депутат от ГЕРБ Стефан Дедев става председател на Съвета на директорите на летището. Заповедта е на министъра на транспорта Росен Желязков и е за срок от три години...

обновено на 17.12.18 в 16:03

Инкасаторите ще засичат тока и по време на празниците

„Eлектроразпределение Юг“ ще отчита електромерите по редовния месечен график и по време на празниците. Целта е, както всеки месец, да се следва редовният график на отчитане на електроенергията за клиентите на дружеството в Югоизточна България.  При отсъствие на абонатите ще бъде оставено съобщение за уговаряне на посещение на инкасатор в удобно..

публикувано на 17.12.18 в 16:03

Малтепе е не само сред "Чудесата на България", но и на света

В Пловдив председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на церемонията по връчването на годишните награди "Чудесата на България".  Сред отличените беше Пловдив, който получи наградата за европейски принос и Археологическият музей в града за мащабните разкрития на могилата Малтепе. Признание е за нас да получим награда за..

обновено на 17.12.18 в 15:13

Паднали тролейни жици блокираха улица

Паднали тролейбусни жици предизвикаха проблеми в движението край магазин „Форум“ в Жилищен район „Тракия“.  При инцидента, станал малко след 9 часа, няма пострадали хора.  До отстраняване на падналите жици временно е спряно движението по ул. "Съединение", в участъка между ул. "Ванче Михайлов" и ул. "Шипка".  Полицейски служители пренасочва..

обновено на 17.12.18 в 13:12

Арестуваха младеж, пребил таксиметров шофьор

18-годишен младеж преби таксиметров шофьор в Пловдив. Клиентът е нанесъл побоя при изпълнение на поръчка рано сутринта в петък.  От ударите шофьорът е получил фракура на ръката. Пострадалият е на 58 години и е сигнализирал за побоя на спешния телефон 112. Побойникът  е задържан от служители на Второ районно управление.  По случая е..

публикувано на 17.12.18 в 13:12

Общината строи компостираща инсталация

Община Пловдив стартира изграждането на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци. Проектът се финансира от Оперативната програма „Околна среда“. За изграждането и оборудването на инсталацията на стойност почти 6 милиона и половина лева без ДДС са обявени две обществени поръчки. Предвидено е изграждането на..

публикувано на 17.12.18 в 11:28

Започва продажба на електронни винетки

От 14.00 часа започва продажбата на електронни винетки. Те могат да се купят през сайта bgtoll.bg, през мобилно приложение и през терминали за самотаксуване. Цената им остава същата, както на стикер винетките - за леките коли годишната струва 97 лева, тримесечната - 54 лв., месечната - 30 лв., а седмичната - 15 лв. Само за леките автомобили..

обновено на 17.12.18 в 10:30