„Точно днес“ – с предпразнични вълнения и ценности

| обновено на 06.12.18 в 17:01
Снимка: PlovdivTime

Утрото ще посрещнем с оптимизъм, със знак „Внимание“, но и с конкретни примери, които доказват защо Пловдив е културната столица на България. Ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа:

Писателят Александър Секулов с първо интервю за новата си поетична книга „Хроники и химни“. С него разговаря Галя Митева.

Ще усетим и духа на Коледа с изложбата на Стефано Поповски, която се открива в галерия „Сигна“. Ще го чуете в зона „Култура“ на Радио Пловдив.

Очаквайте и репортаж от УМБАЛ „Пловдив“ за новата апаратура, която болницата получи от „Българската Коледа“ и как тя ще подобри диагностиката на децата и недоносените бебета.

И още теми в утрото на 7 декември:

Какви рискове ни дебнат в предпразничното пазаруване – въпросите отправяме към Асен Ненов, експерт от „Активни потребители“.

Индекс за дигитално управление-2018 - на кое място се нарежда Община Пловдив в мониторинга на онлайн финансовата отчетност? Информацията ще получим от Марияна Трифонова, старши анализатор в Института за икономически политики.


Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Крикор и Мъгърдич Касапян

Тази седмица имаме удоволствието да споделим утринните мисли на художниците  - графици проф. Мъгърдич Касапян и неговия брат - близнак доц. Крикор Касапян. Веселина Пеева влезе в дъха на техния ден от изгрева да залеза, попита ги избора на посока и за първата крачка, за оценките, които дават и получават, за двете лица  и за собственият избор...

публикувано на 15.02.19 в 10:09

"Добро утро, ден!" с Райна Петрова

 Райна Петрова гостува през седмицата в "Добро утро, ден". Тя е  пианистка и  преподавателка в  Академията за  музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.  Първи изпълнител у нас  е на  последната недовършена творба на Бах „Изкуството на фугата“,  заедно с други музиканти и на 48-те  прелюдии и фуги на Бах  и на всички  негови..

публикувано на 08.02.19 в 15:42

"Добро утро, ден!" със Станислав Багалев

Един от най-добрите преподаватели в България по китайски бойни изкуства Станислав Багалев гостува на рубриката ни тази седмица. Той се занимава повече от 30 години с Винг Тчун и други източни техники.  В първата част на интервюто с него е кратката визитка на сифу Багалев, и още - как организира деня си, без какво не може сутрин.  Сифу Багалев е..

обновено на 08.02.19 в 14:44

„Добро утро, ден!“ със Стоян Сърданов

Известният актьор Стоян Сърданов има стотици роли зад гърба си, но най-дългогодишната от тях е тази на Дядо Коледа. Защото обича децата и най-вече – светлината в детските очи и техните усмивки. За Стоян Сърданов няма ден без усмивки, тъй като те оцветяват седмиците. А вярва ли в Дядо Коледа? С какво посреща утрото? Коя е мисъл никога не го..

обновено на 08.02.19 в 14:43

"Добро утро, ден" с Жорж Трак

Галерията на художника  Георги Иванов „Тракарт, който е известен с  артистичния си псевдоним Жорж Трак, води диалог между древното и модерното. Гостуваме в утрото на художника-галерист само ден, след като най-впечатляващото, бляскаво, шумно и създало много спорове събитие – откриване на Европейска столица на културата Пловдив 2019, се случи..

публикувано на 08.02.19 в 14:39