„Точно днес“ – с предпразнични вълнения и ценности

| обновено на 06.12.18 в 17:01
Снимка: PlovdivTime

Утрото ще посрещнем с оптимизъм, със знак „Внимание“, но и с конкретни примери, които доказват защо Пловдив е културната столица на България. Ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа:

Писателят Александър Секулов с първо интервю за новата си поетична книга „Хроники и химни“. С него разговаря Галя Митева.

Ще усетим и духа на Коледа с изложбата на Стефано Поповски, която се открива в галерия „Сигна“. Ще го чуете в зона „Култура“ на Радио Пловдив.

Очаквайте и репортаж от УМБАЛ „Пловдив“ за новата апаратура, която болницата получи от „Българската Коледа“ и как тя ще подобри диагностиката на децата и недоносените бебета.

И още теми в утрото на 7 декември:

Какви рискове ни дебнат в предпразничното пазаруване – въпросите отправяме към Асен Ненов, експерт от „Активни потребители“.

Индекс за дигитално управление-2018 - на кое място се нарежда Община Пловдив в мониторинга на онлайн финансовата отчетност? Информацията ще получим от Марияна Трифонова, старши анализатор в Института за икономически политики.


Още от категорията

"Добро утро, ден!" с джаз певицата Мирослава Кацарова

Откривам хиляда причини да се радвам на деня и живота,  казва джаз певицата Мирослава Кацарова, която гостува в „Добро утро, ден!“.  Тя е завършила богословие  и за нея това е в хармония с джаза.  Всеки от многобройните и концерти е неповторим. Има три албума. Води две авторски радиопредавания за джаз. От пет години организира международния..

публикувано на 18.10.19 в 14:52

"Добро утро, Ден" с художника Румен Жеков

Тази седмица в рубриката "Добро утро, Ден" гостува художникът Румен Жеков. За него всяко утро е различно, но общото е грижата за котарака и задължението да бъде сресан. Обича да се мотае артистично, да пие кафе, да пуши цигари и да приготвя закуска. Иска да живее по-лежерно и да се наслаждава на всеки миг. Чуйте споделеното от него за плановете на..

публикувано на 11.10.19 в 11:57

Кръстю Кръстев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Кръстю Кръстев, директор на Драматичен театър-Пловдив. Разбираемо – дните му са изпълнени с театрално изкуство, а сега надникваме в тях и неговото утро. Признава, че не разчита на алармата сутрин, но става рано и без часовник. Ежедневието на Кръстю Кръстев е динамично, често си казва..

публикувано на 04.10.19 в 12:23

"Добро утро, Ден" с Веселин Николов - Червения

Тази седмица посрещахме утрото в компанията на джазмузиканта и пловдивска легенда Веселин Николов  - Червения - носител на най-високото държавно отличие на Република България Орден „Стара планина“ – първа степен.  Възпитаникът на полската музикална джазова  школа е основател  на първата професионална джазова формация у нас в изгрева на 70-те..

обновено на 27.09.19 в 15:37

"Добро утро, Ден!" със Светлана Куюмджиева

Тази седмица споделихме утринните мисли на артистичния директор на фондация "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева. Говорихме за рамките, в които ежедневието  вкарва и границите, които не се преминават, за винаги включените телефони и за Пловдив като столица на културата  - с гранците, които не прескача, с уюта и агресията, която понягога проявявява...

публикувано на 20.09.19 в 11:28