Стефано Поповски в галерия "Сигна"

Самостоятелна коледна изложба живопис

Самостоятелна коледна изложба на известния пловдивски художник Стефано Поповски ще се открие в глареия „Сигна“.

Експозицията включва над 20 творби в характерния му импресионистичен стил. Те са на любимите му теми: пейзажи, натюрморти и абстракции. 

Визуалното изкуство не се създава, за да се разбира, а за да се съзерцава, казва Стефано Поповски. Ако пробужда емоции, настроения и представя светове, които зрителят би искал да да посети, целта му е постигната!

СнимкаОще от категорията

Огромна картина на Майстора ще сияе над водата в Гребната

Картината "Момиче със слънчогледи" на Владимир Димитров-Майстора ще плува тази събота вечер на Гребната база в Пловдив. Нестандартната идея за представянето на творчеството на известния художник идва от Кюстендил. Проектът  на Евгени Серафимов е част от официалната програма на Пловдив 2019.  Платното на Майстора е пресъздадено със 120  литра..

обновено на 15.06.19 в 08:21

Теодора Димова с награда"Хр.Г.Данов" за цялостен принос в книжовната култура

Писателката Теодора Димова е носителят на  наградата "Христо Г.Данов" за цялостен принос в  националната книжовна култура. Тази награда няма номинации, определя се  от министъра на културата Боил Банов, който връчи отличието на писателката в къщата - музей "Христо Г.Данов" в Стария град.  Теодора Димова благодари на читателите и  отбеляза, че..

обновено на 14.06.19 в 20:46

Премиера на "Орфей и Евридика" на Античния театър

Премиера на „Орфей и Евридика“ от Глук за първи път в България, ще се състои на Античния театър  на 15 юни от 21ч.  Спектакълът от OPERA OPEN  е една от най-мащабните оперни продукции на Античния театър. Създаден е специално за програмата на Пловдив – Европейска столица на културата. Режисьор, сценограф, художник на костюмите и..

обновено на 14.06.19 в 19:50

Вярата е важна за промяната на живота

В bar Craft Kapana, днес 14-ти юни е премиерата на романа  „Дъното на Рая”. Авторът Виолета Стайкова ще се срещне с пловдивските читатели. Книгата се чете леко, човек няма търпение да научи какво става с всяка отгърната страница. Разкрива не само социални проблеми, но и преплетените сърдечни перипетии в отношенията между действащите лица. Главната..

обновено на 14.06.19 в 13:21

Георги Тенев представя романа "Балкански ритуал"

Романът-трилър  на Георги Тенев„ Балкански ритуал“ ще бъде представен в рамките на фестивала „Пловдив чете“ в Дома на културата „Борис Христов“.  В събитието участва и актьорът Иван Юруков.  Георги Тенев пише пиеси за театър, представяни от водещи български режисьори.  С  негови текстове театър „Сфумато“ гастролира на сцените в Париж, Санкт..

обновено на 14.06.19 в 10:43