Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха двама ало измамници

| обновено на 10.12.18 в 16:50

Двама телефонни измамници са задържани в Пазарджик при опит да вземат спестяванията на възрастна жена.  Това са  29-годишен мъж от Банкя и 29-годишна жена от София. 

Те подлъгали 89-годишна пенсионерка, че дъщеря ѝ е в задържана в полицията и трябват доста пари, за да бъде освободена. Жената събрала 2 600 лева и отишли да вземат парите пред дома ѝ, където са арестувани от полицията. 

Изяснява се тяхната съпричаност към други телефонни измами в областта и страната.  От Областната дирекция на МВР в Пазарджик отичтат повишен брой на телефонните имами. 

Наскоро  друга пенсионерка бе успешно заблудена за да се раздели с сумата от 11 300 лева и дори да ги хвърли през терасата. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ваксината срещу коклюш ще се поставя 45 дни след раждането

Министерството на здравеопазването да позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана по-рано, още месец и половина след раждането, а не, както е заложено в Имунизационния календар – след втория месец на бебето. Това е решено на среща в Министерския съвет днес на служебния министър председател Димитър Главчев, министъра на здравеопазването д-р..

обновено на 24.04.24 в 07:24

Брестовица отново на протест заради замърсената с манган вода

Жители на Брестовица организират пореден протест, като в края на работния ден (17 ч.) ще блокират Околовръстния път и Пещерско шосе в Пловдив. Недоволството им е породено от качеството на питейната вода в селото, която е с наличие на манган, мътна и негодна за пиене. „Повече няма да се отлага проблемът и да се правят компромиси с питейната..

публикувано на 24.04.24 в 07:02

Арменската общност отбелязва 109 г. от геноцида над арменския народ

С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Тя ще премине под надслов "Дарена кръв за пролята кръв" и ще се проведе на площада пред Общината от 11 до 15 ч. Идеята е ужасът на кръвопролитията да бъде превърнат в безценен дар за живот. На днешната дата през 1915 г. в османската..

публикувано на 24.04.24 в 06:53

Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ започва в Пловдив

В Пловдив се открива XXVII Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“. В него ще участват над 700 ученици с 97 учебни предприятия от България, Румъния и Сърбия. Участниците  имат дейности в различни сфери: недвижими имоти, банкова дейност, застраховане, търговия на едро и дребно с различни хранителни и нехранителни стоки; туристически..

публикувано на 24.04.24 в 06:43

Възстановяват фермата за глухари в Девин

Южноцентралното държавно предприятие предвижда да поднови работата на фермата за изкуствено развъждане на глухари в Държавното ловно стопанство "Извора", функционирала в периода 1978-1992 г.  Проектът е залегнал в инвестиционната програма на ЮЦДП, одобрена от МЗХ.  Фермата в Девин е била създадена с идеята за увеличаване плътността на популацията на..

публикувано на 23.04.24 в 17:03