Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Димитров е Спортист на Пловдив за 2018-а година

Каратистът Валери Димитров от АСКК Тракия (Пловдив).стана Спортист на Пловдив за 2018 година и бе награден на официална церемония от кмета Иван Тотев. 37-годишният боец извоюва своята 18-та европейска титла, този път в абсолютна категория на първенството в Будапеща. Валери Димитров става за втори път №1 на Пловдив след 2013 година.

Втори остана европейският вицешампион по вдигане на тежести Георги Шиков, трети е европейският вицешампион по джудо Янислав Герчев.

Александра Начева очаквано бе избрана за №1 на Пловдив при младите спортисти. Тя направи невероятен сезон – спечели титлите от Младежката олимпиада в Буенос Айрес и от Световното първенство по лека атлетика до 20 години и грабна сребро от Европейското първенство до 18 години в тройния скок.

Втори остана стрелецът Кирил Киров, който стана шампион на младежката олимпиада при смесените отбори. Трети е таекуондистът Божидар Матов - европейски шампион на спаринг.

Алекс Начева получи от кмета Иван Тотев и специална награда за изключителни постижения през годината, а след обявяването на името и цялата зала стана на крака по време на Бала на спортиста в "Гранд хотел Пловдив".

Снимка

Със специален плакет бе почетена треньорката по кану каяк Виолета Малева по случай 60-годишнината й, бяха уважени и спортистите в неравностойно положение

.Снимка

Легендата на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев и звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев пък наградиха националния отбор на България по футзал, които станаха световни вицешампиони. Зума и Тошко седнаха един до друг в залата и доста си поговориха. На церемонията бяха още изпълнителният директор на "канарчетата" Иван Йотков, спортният директор Адалберт Зафиров, капитанът Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев и Иван Чворович.

Топ 10 на Пловдив при мъжете и жените:

  1. Валери Димитров, Тракия, карате
  2. Георги Шиков, Марица Олимп, вдигане на тежести
  3. Янислав Герчев, Арена спорт, джудо
  4. Димитър Кузманов, Локомотив, тенис
  5. Габриела Петрова, Локомотив, лека атлетика
  6. Иванка Делева, Тракия, карате
  7. Станилия Стаменова, Тракия, кану каяк
  8. Виолета Генчева, СК Божилова, сумо
  9. Ана-Мария Стоилова, Аеробика АМД, аеробика
  10. Красимира Мирева, Ронин, карате
Топ 10 на Пловдив при младите спортни таланти:

  1. Александра Начева, Ботев, лека атлетика
  2. Кирил Киров, Тракия, спортна стрелба
  3. Божидар Матов, Тракия, таекуон-до
  4. Диана Петкова, Спринт, плуване
  5. Ноел Николов, Тракия, карате
  6. Виктория Радева, Локомотив 2000, шахмат
  7. Моника Ботева, Тракия, спортна стрелба
  8. Димитър Христов, СК Божилова, сумо
  9. Никола Радков, Пловдив, авиомоделизъм
  10. Мария Филипова, Тракия, карате


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Финалът за Купата следващия сезон ще е на стадион "Христо Ботев"

Известни промени ще има в Нормативната уредна на БФС и за турнира за Купата на България, която е под шапката на ПФЛ. Основната е свързана с мястото на провеждане на финала. Очаква се от следващия сезон 2024/25 битката за отличието да се премести на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Подобно намерение „Колежа“ да приеме финала имаше и сега, но това няма..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Локомотив губи Евандро за 3 мача

Старши треньорът на Локо Пд Александър Томаш ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми преди последния мач от редовния сезон за смърфовете. Специалистът няма да може да разчита на контузения Евандро, както и на наказаните Ивайло Иванов и Петър Андреев. Големият удар за черно-белите ще бъде липсата на бразилския полузащитник, който се..

публикувано на 18.04.24 в 18:00

"Перото на Сами" с премиера в Пловдив

Ние, възрастните, често изпитваме нужда да се сравняваме с останалите и да гоним техните постижения и умения. Но добре знаем, че “насила хубост не става” – няма как да сме добри във всичко, защото не сме еднакви.  Това е и посланието, което носи най-новата книга на автора Събина Георгиева. "Перото на Сами" грабва с невероятно живите си..

публикувано на 18.04.24 в 17:08
ВК

ВК "Марица" с ударно начало на финалния плейоф

"Марица" (Пловдив) стартира с успех срещу ЦСКА (София) с 3:0 (25:19, 26:24, 26:24) гейма в първи мач от финалния плейоф за титлата в Национална волейболна лига. През този сезон се играе до три победи в пет мача. Двубоят се игра в зала „Сила“ при сериозен зрителски интерес и страхотна атмосфера. Маричанки поведоха с 8:5 в началото на първия гейм. ЦСКА..

публикувано на 18.04.24 в 07:08
Уме Емануел наказа ЦСКА в дебюта на Стамен Белчев

"Ботев" спечели с 1:0 като гост на ЦСКА в първи полуфинал за Купата

"Ботев" (Пловдив) победи ЦСКА с 1:0 като гост в първи полуфинален мач от Купата на България. Двубоят бе дебют за новия треньор на "червените" Стамен Белчев, но неговите играчи разочароваха своите фенове на Националния стадион "Васил Левски". През първото полувреме Данило Асприля пропусна отличен шанс да изведе "армейците" напред, но малко след..

публикувано на 17.04.24 в 21:05