4 звездните хотели в Пловдив са предпочитан избор за българи и чужденци

| обновено на 15.12.18 в 10:10

С 8 на сто са се увеличили местата за настаняване в Пловдивска област за 1 година, отчитат от Териториалното статистическо бюро Юг. 

С най-висока заетост през октомври тази година са били хотелите с категория 4 и 5 звезди-42,7%. Като цяло заетостта на леглата намалява спрямо октомври 2017 г. с 1.6 процентни пункта. Пренощувалите туристи обаче през октомври тази година се увеличават с 4,4 на сто.

Българите, ползвали хотели в Пловдив и областта, са преобладаващо мнозинство от  74.5%, по-голямата част от което е предпочело хотели с 3 или 4 звезди. 

63.7% чуждестранните гости са предпочели хотели с 4 и 5 звезди. Сред тях с най-голям дял са гражданите на Турция - 11.2%, Гърция - 10.5%, Германия – 6.5%, Испания – 5.8%, Франция - 5.7, Италия – 5.1% и Обединеното кралство - 5.0%


Още от категорията

17 годишен пострада след ямакаши в Пловдив

Центърът на Пловдив, около 21 часа. Тийнейджъри качват адреналина си изпробвайки умения в ямакаши – заимствана от киното практика за придвижване в градска среда, с екстремно прескачане на препятствията. Играчката става плачка след като един от тях пропада и се заклещва в цепнатината между стените на стара посторойка и сградата на Драматичния..

публикувано на 18.04.19 в 18:08

До месец съдът казва законно ли е съборена къщата на биячите от Войводиново

Пловдивският административен съд обяви за решаване две от делата, заведени срещу събарянето на незаконни постройки в село Войводиново.  Анка Пакетова - леля на двамата младежи, които пребиха военнослужещия Валентин Димов на 6 януари, както и съселянката й Петрана Минчева се жалваха срещу бутането на къщите им.  Очаква се в законосъобразния..

публикувано на 18.04.19 в 16:05

Многодетна майка отказа да се грижи за болното си момиче

Многодетна майка отказа да се грижи за своето седемгодишното момиче, докато детето е в болница.   Първоначално майката е заявила, че изоставя детето заради влошеното здравословно състояние -  сърдечна недостатъчност и неврологични проблеми. След разговори със специалисти, тя вече обмисля дали да се откаже от това решение. Майката..

обновено на 18.04.19 в 16:06

Двама бивши затворници са убийците на рецидивиста от Смолян

Двама 24-годишни мъже, Венелин от Смолян и Марин от Пловдив, са задържани за убийството на 41-годишния Георги Гривнев в Смолян.  От прокуратурата съобщиха, че Венелин е убиецът, а Марин е негов съучастник. Мотивите на убийците са користни и лични, уточняват резследващите. И убитият и неговите убийци са осъждани за кражби и грабежи...

публикувано на 18.04.19 в 15:23

"Здравей, Здраве" за десети път в Пловдив

Десетото юбилейно издание, на популярния фестивал на здравословния живот “Здравей, Здраве”, тази година излъчва и на живо. Организаторите, отчитат големия интерес на своите посетители и последователи, и предвиждат ключови лекции в съботния ден, да се излъчват на Ютуб канала на фестивала Zdravei Zdrave и на страницата във Фейсбук. На живо, ще се..

обновено на 18.04.19 в 15:13