Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев и Иван Тотев откриха 2 лекоатлетически зали

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри две обновени закрити зали за лека атлетика в Пловдив заедно с кмета Иван Тотев и областният управител Здравко Димитров.

Близо 660 000 лева са вложени за обновяването на закритите зали за лека атлетика на спортните клубове Ботев и Локомотив в Пловдив, в които тренират шампионките Александра Начева и Габриела Петрова.

Залата на Локомотив (Пловдив) е претърпяла основен ремонт, там са вложени близо 525 000 лева, като тя е почти изцяло наново изградена, а в закритата зала на Ботев е подменена само настилката на пистата, за 139 000 лева, с модерна и отговаряща на съвременните изисквания.

Олимпийската и световна шампионка на троен скок при девойките Александра Начева поднесе пита на министъра и официалните гости, а Красен Кралев с пистолет даде старт на младите лекоатлети на новата писта.

"Доволен съм защото Пловдив е столицата на българската лека атлетика и е заслужава да има подходящи места за пълноценна зимна подготовка, каза Красен Кралев. Той добави, че се надява България да има силна вълна от млади атлети, които да последват големите български спортисти като Стефка Костадинова, Атанас Търев и много други.

Продължаваме с инвестициите в Българската Лека атлетика, защото това е един фундаментален спорт с дълбоки традиции у нас. След Асекс арена, двете зали в Пловдив и залата в Сливен, в момента се ремонтира и лекоатлетическа зала в Кюстендил, започваме и залата в Добрич, която е втората в страната, разполагаща с елипсовидна писта за обиколка от 200 метра", каза Красен Кралев. Той поясни, че ще продължи да се инвестира в подходящи места за зимната подготовка на спортистите, защото добри атлети има в цялата страна.

В залата на СКЛА "Локомотив" той бе посрещнат от общинския съветник Атанас Узунов, от Габриела Петрова, наставникът й Атанас Атанасов, от бившия треньор на Стефка Костадинова Николай Петров и от много лекоатлети.

Атанасов пък обяви, че от 20 години отправя молби за ремонт на закритата писта на СКЛА Локомотив (Пловдив).

„Нямам думи, с които да изкажа благодарността си. Изключително доволен съм от отношението, което министър Кралев демонстрира към нас. Той беше първият, който откликна на 20-годишните ми молби към кого ли не“, каза Атанас Атанасов.

В залата на СКЛА Локомотив (Пловдив) министър Кралев разгледа и специален уред за подготовка на крака, проектиран от треньора на Ивет Лалова – Роберто Бономи и закупен със съдействието на ММС.

Кметът Иван Тотев пък пое ангажимент общината да съдейства за изграждането на съблекални в залата на СКЛА „Локомотив“ (Пд). 

Пред пловдивските журналисти министър Красен Кралев потвърди ангажимента на българия за съвместна кандидатура с балканските държави за Световното първенство по футбол през 2030-а година. Ще бъдат изградени 4 модерни стадиона, един от които ще бъде стадион "Пловдив", ако кандидатурата бъде одобрена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Емилия Цонева

Зелената кауза на K3 ULTRA

На 22-април в Международния ден на Земята и в предаването "Антена Спорт" гостува г-жа Емилия Цонева, създател и организатор на един от най-обичаните ултрамаратони у нас- K3 ULTRA. Събитието се отличава с това, че трасетата му се движат по граничната бразда между България и Гърция, както и със своята Зелена кауза. Какво представлява тя и защо е..

публикувано на 23.04.24 в 13:31

Валерия Войкова – VALL за розовата страна на живота

  П реди време тя изумява журито на "България търси талант" със своя глас и заслужено печели златен билет за финала. През 2023 година VALL плени и сърцата на публиката от сцената на " Гласът на България ". "Мой свят" е любимата ми българска песен”, категорична е Валерия за парчето, което изпълни от сцената на музикалното шоу. Днес певицата е..

публикувано на 22.04.24 в 14:52

Локо гостува на Черно море тази неделя

"Локомотив" (Пловдив) започва плейофите в първата шестица с гостуване на "Черно море", а от СТК на БФС обявиха програмата по часове и дати само за първия кръг. Двубоят на стадион „Тича“ във Варна ще бъде тази неделя (28.04) от 20:15 часа. Дербито между ЦСКА и "Левски" пък ще се играе в събота, 27 април от 16:15 часа на Националния стадион „Васил..

публикувано на 22.04.24 в 13:14

Да станеш майка на 50 за трети път

Има си сила, която си нарежда пътя. В това е убедена 50-годишната певица Росица Пейчева .   Тя не крие годините си, както и любовта към родопската песен. В предаването на Радио Пловдив "Снимката на нощта" дори казва, че се е затъжила за пеенето по време на бременността и отпуска гласа си с "Черешко, чьорна вишничко".  Майка е на момиче на 29 и момче..

публикувано на 22.04.24 в 09:59

Локомотив (Пловдив) изпревари Левски след 1:1 срещу ЦСКА 1948

Локомотив (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948 завършиха без победител двубоя си от последния 30-ти кръг на редовния сезон в efbet Лига. Мачът на стадиона в "Лаута" приключи при резултат 1:1, а гостите могат да съжаляват за множеството си пропуски през първата част. Така "смърфовете" заеха 4-то място в класирането, а ФК ЦСКА 1948 не успя да влезе в топ 6 и ще се..

публикувано на 22.04.24 в 00:24