Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 08 януари гостуваме с открито студио на "Пловдив 2019" в Тютюневия град

"Мечтата и реалността - ЗАЕДНО" - открито студио на Радио Пловдив за ЕСК 2019

Очаквайте видео стрийм от откритото студио в Тютюневия град и пряко излъчване на "Ние сме всички цветове"

| обновено на 08.01.19 в 16:21

Събитията от календара на Пловдив - ЕСК 2019 вече са фокус в предаванията на Радио Пловдив - с ритъма, атмосферата и предизвикателствата на домакинството. 


Освен множеството репортажи, интервюта и дискусии с участници и гости на проявите през годината, в програмата ни ще отделим специално внимание към откриването на Пловдив ЕСК 2019, ще предложим и три тематични предавания,  реализирани като „открити студиа“ в знакови за града и домакинството културни пространства – Тютюневия град, Капана и Културния център на Радио Пловдив.

На откриващото събитие посвещаваме първото ОТКРИТО СТУДИО - специално предаване, с което Радиото отива там, където се подготвя ЕСК - в дома на Фондация "Пловдив 2019". 

На 8 януари от 9.00 да 10.00 часа домакините ни ще гостуват в нашето студио в Тютюневия град. В ефира и на живо, чрез видео стрийм на страницата на Радио Пловдив във фейсбук ще представим програмата за откриващия уикенд. 

В този един час, за да разкажат за него, при нас ще дойдат представители на фондация "Пловдив- 2019", артисти и доброволци. 

Озаглавихме това предаване "Мечтата и реалността - ЗАЕДНО", за да разкажем за привилегията пловдивчани да добавят напълно нова страница в биографията на града и за сценария, по който се пишат първите й  редове.

Второто „открито студио“ ще е през месец май, като ще се излъчва от знаковия квартал „Капана“. Поводът е началото на „Айляк фест“, а посланието ще е  пловдивският начин на живот – марката „Пловдив като състояние на духа“ и ЗА бавното живеене, което „осмисля, разбира и се наслаждава“.

Трето „открито студио“ ще е в края на 2019-та година и ще е равносметка и поглед към преминалата бурна и наситена със събития и прояви за Пловдив година. То ще се излъчи от Културния център на Радио Пловдив на живо пред публика, която ще е ситуирана в първо студио на Радио Пловдив. В това предаване, освен оценки и коментари на хора, следящи и участващи в културния жовит, ще се чуят и гласове на участници в отминалите събития, както и на хората, които са ги посетили като зрители.

Специално внимание екипът на Радио Пловдив ще обърне на деня на ОТКРИВАНЕТО на Пловдив ЕСК 2019 – 12-и януари. Цялата програма на Радио Пловдив в този ден ще бъде посветена на събитието, като специалните ни предавания ще започнат от 7.00 и ще приключат в 20 часа след официалната церемония по откриването "Ние сме всички цветове", която ще излъчим директно от 19.00 часа. 

За домакинството на Пловдив като ЕСК 2019 ще бъде създадено и специално съвместно предаване между програма „Хоризонт“ на БНР и Радио Пловдив. То ще се излъчва от студиото на БНР – Радио Пловдив поне веднъж месечно в понеделник от 10 до 12.00 часа. Водещ на предаването „Сто – лица“ ще е журналистът Ирина Недева. Първото му издание ще е на 14 януари ден след откриващото събитие на Пловдив ЕСК 2019. 

„Сто – лица“ ще звучи в два ефира – на програма „Хоризонт“ и на БНР – Радио Пловдив, като посланието на предаването е свързано с разбирането, че изкуството не е само за артисти и творци с тапия в ръце. Изкуството и културата са едновременно жизнена среда и инструмент за промяна на самата среда. Радиопредаването ще цели разрастване на аудиторията от чистите ценители, към тези, които не подозират, че ... сцената дебне отвсякъде.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08