Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димил Стоилов каца от Брюксел в „Алтер его”

Димил Стоилов, по паспорт Димитър Илиев Стоилов, ще гостува в „Алтер его” тази седмица. 

Той е кореняк пловдивчанин, но от известно време живее в Брюксел и отскоро е тук, за да представи новата си книга „Децата на Дон Кихот”. 

Много алтер ега се крият в душата на Димил – той е белетрист, журналист, редактор и нереализиран инженер-химик. Работил е като заместник-директор на издателство „Хр. Г. Данов”, като завеждащ отдели в ИК „Хермес“, а след това като специалист консултант в Народна библиотека „Иван Вазов“, Пловдив. Член е на Съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти. 

Снимка


Автор е на книгите:

"Разписание за изпуснати влакове“, разкази, издателство „Хр. Г. Данов“, 1986

„Версия за изневяра“, роман, издателство „Хр. Г. Данов“, 1990

„Възмутително чаровни, хищно хубави“, разкази, ИК „Хермес“, 1998

„Мъж, вкусен на опитване“, разкази, ИК „Хермес“, 2005

„Дългият бегач на любовни разстояния“, роман, ИК „Хермес“, 2010

„Невинни жени в Брюксел“, роман, ИК „Хермес“, 2016

„Децата на Дон Кихот“, сборник с белгийски разкази и други, ИК „Лексикон“, 2018

През 2008-ма година неговият разказ, преведен на немски език, „Колкото кулите на Тауър Бридж“, бе сред наградените в конкурса на Litraurpodium.de в Германия. Много негови произведения са включени в сборници, издадени във ФРГ.

Не пропускайте срещата с този интересен автор! В интервюто ще включим и въпроси от негови колеги и приятели като: доц. Владимир Янев, Начо Христосков, Христо Карастоянов Антон Баев и очарователната Елена Диварова. 

А преди разговора с Димил Стоилов, в „Алтер его” ще направим римуван обзор на отминалата 2018-та година. Няма да пропуснем и поредния поетичен двубой между сатирика и лирика в душата на водещия. Председател на журито, членове и контролна комисия ще бъде, разбира се, Димил Стоилов. И те така.

 „Алтер его” се излъчва премиерно тази събота след новините в 15.00 ч.

Повторението е в неделя от 6.00 ч. сутринта.

Второто повторение е в понеделник след новините 20.00 ч.

„Алтер его”: Усмивките тук са – от Пловдив до Брюксел!

Автор и водещ: Петър Краевски 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30