Жителите на Войводиново поискаха максимални присъди за побойниците на командоса

В петък е кулминацията на протеста, ген. Димитър Шивиков призова командосите да дойдат

| обновено на 10.01.19 в 20:14
Снимка: Севдалин Палаузов - Радио Пловдив

Четвъртият  ден на протести в пловдивското с. Войводиново събра около 150 души пред местната църква, които с мълчаливо шествие достигнаха до ромската махала. 

Така те изразиха своето негодувание срещу стихийно настанилите се в незаконни постройки роми в селото. 

Жителите на Войводиново отново поставиха исканията си за незабавно разрушаване на незаконно построените къщи в махалата, като потвърдиха, че протестите им ще продължат до пълното им премахване. 


Разрушаването започна снощи с първите пет сгради, а днес бяха съборени още осем. Кметът Димитър Тасев заяви, че предвидени за незабавно разрушаване са общо 16 постройки, а към срутването на останалите, масивни, но също незаконни, ще се пристъпи след изтичането на 14-дневния срок, предвиден за обжалване на заповедите. 

Той увери, че това ще се извърши, защото, по думите му, юридическият екип на Община Марица е изготвил непоклатима документация пред съдебните власти. 

Над триста души вече са се включили в подписката с искане за най-тежко наказание на двамата братя роми, които навръх Йордановден жестоко пребиха командоса Валентин Димов след улично спречкване. 

След това те проведоха мирно шествие до махалата, където спряха пред кордона от полиция и жандармерия, препречил с микробуси с включени фарове достъпа към вътрешността. 

Снимка

Трети ден районът е напълно опразнен от обитателите му, които дори са изоставили покъщнината си в предвидените за събаряне къщи.  Мебелите и битовите уреди от къщите бяха изнесени от комуналната фирма на Община Марица, натоварени на камиони и отпратени на съхранение. 

За да няма съмнения за злоупотреби, всички те бяха надлежно описани от общинските служители. 

Кулминацията на протестите се очаква в петък вечер, когато присъствие, организирано по социалните мрежи, са заявили много граждани от Пловдив и региона.

Също по Фейсбук, бившият командир на 61-Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков призова колегите си да се включат в митинга в подкрепа на техния пострадал боен другар. 


Още от категорията

Кметът на Стамболийски е милионер

КП КОНПИ публикува днес декларациите за имотното състояние на властта. Кметът на Пловдив Иван Тотев е декларирал влогове от 61 279 лв, от 9846 лв и 860$. Тодор Попов е собственик на 2 апартамента и имоти в Паталеница. Съпругата му Силвия има кредит от 275 000 лева и е акционер във фирми в Пазарджик и Варна. Смолянският кмет Николай Мелемов..

публикувано на 17.07.19 в 20:44

Повдигнаха обвинение на младеж от Пловдив за хакерската атака в НАП

Обвиниха 20-годишния Кристиян Бойков от Пловдив за атаката срещу НАП. От прокуратурата уточниха, че той остава в ареста за 72 часа и е с обвинение за неправомерно копирал компютърни данни от сървър на приходната агенция, като не е ясно от кой момент той е започнал действията си Информационната система е част от критичната инфраструктура, а за подобни..

обновено на 17.07.19 в 14:42

Чумата по свинете може да стигне до Пазарджик, Смолян "бие" тревога

Да бъде извършена инвентаризация на животните, отглеждания в „задния двор“ на личните стопанства  в малките населени в област Пазарджик реши на извънредно заседание  Епизоотичната комисия във връзка с мерките за предотвратяване на заразата от африканска чума по свинете.  За това са информирани  кметовете по места, които трябва да..

обновено на 17.07.19 в 14:41

Автобусите пак тръгнаха по най-новата линия на Асеновград

Възобновено е движението на автобуси по най-новата линия №6 в Асеновград, а общината започна мониторинг на пътникопотока по трасето. Целта на замерването е да се установи каква е натовареността на градската линия, за да бъде оптимално полезна за гражданите, без да е икономически неефективна, коментира кметът Емил Караиванов. Линия №6 получи..

публикувано на 17.07.19 в 14:41

Производителите на контрабандни цигари в Труд остават в ареста

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста 11-те задържани за нелегалното производство на цигари край Пловдив.  Тримата българи, седем украинци и молдовец бяха задържани на 4 юли при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП, ДАНС и Агенция „Митници“.  По определението на службите това е най- голямата разкрита нелегална цигарена..

публикувано на 17.07.19 в 13:54