РЕКЛАМА

Проф. Николай Банков от УХТ пред Темида заради обвинения в корупция

С разпоредително заседание в Окръжен съд – Пловдив следобед започва делото срещу професора от УХТ Николай Банков и негов съучастник, обвинени за вземането на подкуп от студенти срещу фиктивни оценки. 

Според обвинението, в изпитния период между май и юни 2017 г. проф. Банков взел 600 лв. от двама курсисти, за да им пише положителни оценки. За целта преподавателят използвал като посредник Димитър Димитров, също бивш студент от УХТ. 

Съучастникът е посредничил за получаването на подкуп и за другия подсъдим преподавател от университета – Симеон Василев, който е прибрал от студентите 650 лв. Въпреки  че се касае за едно и също престъпление, двете дела се водят отделно. 

Професорите Симеон Василев и Николай Банков бяха арестувани на 15 май 2017 г., след журналистическо разследване по сигнал за корупция. Впоследствие към двамата бяха повдигнати конкретни обвинения и след това отстранени като преподаватели от университета.

СнимкаОще от категорията

Пускат движението по целия бул. "Цар Борис Трети Обединител" в Пловдив

Движението на моторни превозни по бул. „Цар Борис III Обединител”, в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“ до Тунела, е пуснато от днес.  От ОП „Организация и контрол на транспорта“уточниха, че след демонтажа на голямата сцена по булеварда вече са възстановени светофарите, уличните стълбове за осветление и други..

обновено на 21.01.19 в 06:17

Прощаваме се с Лука Станчев

Днес се прощаваме с п редседателя на Гражданския клуб - Пловдив Лука Станчев, който почина на 19 януари на 83 години.   Поклонението е организирано от 13 часа в църквата "Света Петка Нова" на булевард „Княгиня Мария-Луиза“, а погребението е на Централните гробища в Пловдив от 14 часа. Лука Станчев бе сред най-известните пловдивчани, завършил..

публикувано на 21.01.19 в 06:15

Обсъждат мерките за задържане на ученици в клас

Работна среща с директори на училища с ученици в риск от отпадане ще проведе днес в Пловдив замeстник-министърът на образованието Таня Михайлова.  Заседанието ще е в Областната управа и в него ще вземат участие над 50 директори от региона.  От Пловдив в дебата за мерките за обхват и задържане ще се включат представители на училищата с преобладаващ..

публикувано на 21.01.19 в 05:56

Кметът на Карлово съди в Пазарджик кмета на Калофер

В Районния съд в Пазарджик започва делото за клевета, заведено от кмета на Карлово Емил Кабаиванов срещу кмета на Калофер Румен Стоянов.  Делото се гледа в Пазарджик, тъй като съдиите от Районния съд в Карлово са си подали отвод.  Повод за съдебния спор е изявление на калоферския градоначалник в телевизионно предаване в началото на октомври..

публикувано на 21.01.19 в 05:39

Учениците от Пазарджик и Смолян са в грипна ваканция

В грипна ваканция излизат от днес учениците в Пазарджишка и Смолянска области.  Тя ще продължи до сряда, но по решение на здравните власти може да бъде удължена, ако не се овладее разпространението на епидемията.   В Пазарджишка област грипната епидемия беше обявена на 17 януари, ден след това - на 18 януари, епидемия бе обявена и в Смолянска..

публикувано на 21.01.19 в 05:29

Тежка катастрофа между БМВ и микробус край Карлово

Възстановено е движението по пътя между Сопот и  Карлово, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът между двата града беше блокиран изцяло заради катастрофа с четирима пострадали. Повече от три часа движението се осъществяваше по обходен маршрут от Карлово през селата  Дъбене - Войнягово - Климент - Каравелово - Богдан - Московец до..

публикувано на 20.01.19 в 23:30

Авторско право спря видеото за откриването на "Пловдив ЕСК 2019" в You Tube

В канала за споделяне You Tube е спряно  видеото , публикувано от фондация "Пловдив 2019" от откриването на Европейска столица на културата.  Причината е  съвпадения с кадри, излъчени в програмата на телевизия "Планета" от системата на канала за автоматично разпознаване на съвпадащи изображения. Това съобщават от общинската фондация "Пловдив..

обновено на 20.01.19 в 17:34