Комисар Мария Габриел връчва грамота и плакет на кмета за Пловдив - ЕСК 2019

Комисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел ще присъства на официалната церемония по откриването на Европейската столица на културата Пловдив 2019.

Пловдив е първият български град, който е избран за „Европейска столица на културата“.  

Комисар Габриел ще връчи плакет и грамота на кмета на Пловдив като признание за работата, извършена от града в подготовката на събитията през 2019 година.


Още от категорията

Пуснаха билети за празнично пътуване с теснолинейката

БДЖ започва продажбата на билети за атракционното пътуване по теснолинейката между Септември и Велинград по повод Деня на Съединението на България на 6-и септември.  В празничния ден пътническата композиция ще бъде теглена от технопътния парен локомотив 609-76, доставен у нас точно преди 70 години, каза Калин Маринов, директор на Дирекция..

публикувано на 23.08.19 в 14:37

Стажанти от ГД „Гранична полиция“ положиха клетва в Пазарджик

82- та граничари се заклеха да спазват Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР. Тържествената церемония се проведе в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.  На нея присъстваха заместник-директорът на ГДГП старши комисар Бисер Костадинов, помощник-ректорът на Академията на МВР Илия..

публикувано на 23.08.19 в 14:22

Арестуваха крупен наркопласьор, снабдявал с дрога и "Столипиново"

Полицията арестува мъж, снабдявал с дрога задържаната група в „Столипиново“. У наркопласьора са открити 4,5 кг хероин и 1 кг кокаин. Той е бил задържан в дома си в габровското село Гергини. Стойността на кокаина е около 120 хил. лева, а хероинът все още не е оценен. Част от наркотика била закопана в пластмасови кутии в двора. До..

обновено на 23.08.19 в 13:44

Горският пожар край Ветрен е напълно загасен, щетите са големи

Напълно е потушен е големият горски пожар край Ветрен, Пазарджишко, който се разрази в ранния следобед в четвъртък. Борбата с огъня продължи почти цяло денонощие.  В интензивен 24-часов маратон огнеборци от Пазарджик, Белово, Септември, Велинград, Пещера и Панагюрище успяха да спрат огнената стихия, въпреки силният вятър и труднопроходимият горски..

публикувано на 23.08.19 в 13:43

"Паяк" ще лови нарушители и в Асеновград

Паяк за принудително репатриране на неправилно паркирани автомобили може да тръгне скоро по улиците на Асеновград, след като общината обяви, че търси външна фирма за възлагане на дейността. Процедурата по обявяване на обществената поръчка ще стартира през септември, срокът на договора ще е едногодишен, а прогнозната стойност на поръчката е в..

публикувано на 23.08.19 в 12:29