РЕКЛАМА

„Точно днес“ с Радио Пловдив – ЗАЕДНО в Европейската столица на културата

Пловдив – културната столица на Европа. Милиони граждани по света отправят точно днес поглед към града ни, а броени часове преди официалната церемония по откриването – Радио Пловдив ви прави съпричастни с голямото събитие, което поставя нова страница в историята на града.

В извънредното издание на програма „Точно днес“ заедно ще проследим акцентите от културната програма за деня, ще влезем в детайлите, ще усетим вълнението, ще си спомним за трудното начало и за още по-трудния път, който Пловдив извървя до днес. Ще ви представим и част от лицата, които неотлъчно отстояваха идеята за Европейска столица на културата - Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив, Анастас Бадев, бивш заместник-кмет, художниците Иван Тотев и Матей Матеев, а също и бившия артистичен директор на Фондация „Пловдив 2019“ Валери Кьорленски.

В студиото на Радио Пловдив очакваме и Силвестър Верже, френския куратор на изложбата „Изкуството на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство“.

Веселина Пеева събира мненията на пловдивчани, Елена Крушкова ще представи детайлите от сценария на откриващото събитие, а Стоян Терзиев ще чуем с мерките за сигурност, които ще гарантират спокойствието на зрителите.

„Точно днес“ ни гостува и предаването „Срещите“ на Людмила Сугарева. Тя ще ни срещне с още две знакови имена – доцент Илия Кожухаров и Петко Атанасов, дългогодишен журналист и издател.

Събуждаме „Европейската столица на културата“ в 7 ч.. Заедно ще бъдем до 11 ч.


Още от категорията

"Точно днес" - за нотите на седмицата :)

"Точно днес" споделя акцентите в понеделник за нов живот, за нови небесни явления, и за новите избори напролет и есен. Честитим Деня на родилната помощ с проф. Екатерина Учикова, началник на клиниката по АГ в УМБАЛ "Свети Георги". Откриваме новите проекти на Планетариума с НАО в Смолян с директора Мариана Хаджигенчева.  Разказваме за отговорността на..

обновено на 20.01.19 в 17:44

Режисьорът Лео Капон и сомелиерът Йордан Русев гостуват в "Клуб неделя"

В неделя от 16 ч. "Клуб неделя" посреща именития куклен и театрален режисьор Лео Капон, който ще разкаже за своя път в театъра и киното, за куклите и драмата , както и за работата със студентите по актьорско майсторство в ПУ.  Сомелиерът Йордан Русев ще разкрие експертно тънкостите и хилядолетните традиции на местното винопроизводство,  кои са най-..

обновено на 20.01.19 в 10:06

Явлението „съзависимост“ и зимната планина, тази неделя в „Шейкър“

Един от четирите закона на духовността гласи : "Всяко нещо започва тогава, когато трябва да започне”. Е, днес се заемаме със съзависимостите. Социалният психолог Емилия Крушков е нашият човек по темата. Ще си направим ефирна разходка, в зимната планина. Планинският водач Никола Игнатов задава посоката. Какво е важно да знаем и имаме със себе..

обновено на 19.01.19 в 21:15

Пловдив и Матера в "Ден след ден"

Пловдив 2019 – следва Матера 2019!!! Тази събота е откриващото събитие и в италианския ни посестрем град. Минути преди да се качи на самолета в „Ден след ден“ ще чуем космическата Валя Балканска, а за отзвука от откриващото събитие и желанието на прокуратурата за проверка на казуса ще е интервюто с Емил Кошлуков. Неправителствени..

обновено на 18.01.19 в 14:30

"Вход Свободен" – щастлив завършек на седмицата!

На Атанасовден като на Атанасовден! Ще празнуваме заедно в ефира и за нищо на света няма да пропуснем да почерпим с песен всички именници.  Ще бъдем в крак с темата и за да разберем, името - дар или бреме е за един човек. Отговорите на този и други въпроси ще разнищи пловдивският ономаст доц.д-р Борян Янев.  В традиционната ни рубрика „На кино” ще..

обновено на 18.01.19 в 11:10

Петъчната сутрин с Радио Пловдив

Лицето на деня от 6.00 до 9.30 часа. Търсим го с политолога Първан Симеонов, финансовият анализатор Светлозар Гледачев, директорът на регионалната дирекция на Българска агенция за безопасност на храните д-р Камен Янков и именника Атанас Хранов. Очаквайте коментар по скандала, разгорял се след бомбата, хвърлена от Веселин Марешки, който обяви, че..

обновено на 18.01.19 в 06:48

"Ден след ден" на Антоновден

На Антоновден говорим за: Регионалната колегия на Камарата на архитектите и пловдивската структура на Съюза на архитектите излязоха с обща декларация срещу превръщането на зала „Лотос” в Младоженския дом в експозиция на динозаврите към Природонаучния музей. Защо атакуват идеята, която е почти реализирана – коментираме с архитект Петко Костадинов..

публикувано на 17.01.19 в 14:33