„Точно днес“ с Радио Пловдив – ЗАЕДНО в Европейската столица на културата

Пловдив – културната столица на Европа. Милиони граждани по света отправят точно днес поглед към града ни, а броени часове преди официалната церемония по откриването – Радио Пловдив ви прави съпричастни с голямото събитие, което поставя нова страница в историята на града.

В извънредното издание на програма „Точно днес“ заедно ще проследим акцентите от културната програма за деня, ще влезем в детайлите, ще усетим вълнението, ще си спомним за трудното начало и за още по-трудния път, който Пловдив извървя до днес. Ще ви представим и част от лицата, които неотлъчно отстояваха идеята за Европейска столица на културата - Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив, Анастас Бадев, бивш заместник-кмет, художниците Иван Тотев и Матей Матеев, а също и бившия артистичен директор на Фондация „Пловдив 2019“ Валери Кьорленски.

В студиото на Радио Пловдив очакваме и Силвестър Верже, френския куратор на изложбата „Изкуството на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство“.

Веселина Пеева събира мненията на пловдивчани, Елена Крушкова ще представи детайлите от сценария на откриващото събитие, а Стоян Терзиев ще чуем с мерките за сигурност, които ще гарантират спокойствието на зрителите.

„Точно днес“ ни гостува и предаването „Срещите“ на Людмила Сугарева. Тя ще ни срещне с още две знакови имена – доцент Илия Кожухаров и Петко Атанасов, дългогодишен журналист и издател.

Събуждаме „Европейската столица на културата“ в 7 ч.. Заедно ще бъдем до 11 ч.


Още от категорията

"Добро утро, ден!" с цигуларя Мичо Димитров

В „Добро утро, ден!“ тази седмица, от понеделник до петък в 7 без 10, гостува  цигуларят Мичо Димитров.  Концертмайстор на Пловдивска филхармония по времето на Добрин Петков, след това 28 години  -  на  симфоничния оркестър на Холандското радио.  Сега е концертмайстор на Пловдивската опера.  Провежда майсторски класове, има 7 самостоятелни изложби...

публикувано на 22.03.19 в 16:50

"Добро утро, ден!" с икономиста Георги Стоев

„Добро утро, ден!“  ни среща отблизо и приятелски с икономиста Георги Стоев , съосновател на Индъстри уоч и председател на Управителния съвет на Тракия Тех - Пловдив.  Той е на 43 години, роден в столицата, но живее в Пловдив, в родния град на дядо му Георги Власев, един от основателите на Радио Пловдив.   Георги Стоев казва с усмивка защо през..

публикувано на 15.03.19 в 11:51

"Добро утро, ден!" с актьора Стефан Попов

В рубриката "Добро утро, Ден" срещата е с актьора Стефан Попов.  Той е убеден, че утрото трябва да се посреща с радост и благодарност. Виждаме промените на времето, но за съжаление, не променяме себе си във времето. Обича да пътува, и вътрешно винаги е на път. Вярва в късмета и факта, че попада  във ВИТИЗ, в класа на проф. Боян Дановски, играе в..

публикувано на 08.03.19 в 12:26

"Точно днес" - във вторник с предчувствие за пролет

В рубриката „Добро утро, ден“  актьорът Стефан Попов съкровено за аромата на утрото, пушекът, който ни обгръща и удоволствието от чашата  цикория с първите лъчи на утрото. 11 години след първата си визита в България руският премиер Дмитрий Медведев пристигна на двудневно посещение  в компанията на министъра на икономиката на руската..

публикувано на 04.03.19 в 17:21

„Добро утро, ден!“ с маестро Диан Чобанов

Музикалният директор и диригент на Държавна опера-Пловдив Диан Чобанов гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той не скрива, че неговото утро се зарежда от тишината. И мечтае – за повече дни със семейството си. Диан Чобанов обича не само музиката, но и Пловдив. Научил се е да казва „не“, отлично знае кои са важните моменти в живота...

обновено на 01.03.19 в 11:03