„Точно днес“ с Радио Пловдив – ЗАЕДНО в Европейската столица на културата

Пловдив – културната столица на Европа. Милиони граждани по света отправят точно днес поглед към града ни, а броени часове преди официалната церемония по откриването – Радио Пловдив ви прави съпричастни с голямото събитие, което поставя нова страница в историята на града.

В извънредното издание на програма „Точно днес“ заедно ще проследим акцентите от културната програма за деня, ще влезем в детайлите, ще усетим вълнението, ще си спомним за трудното начало и за още по-трудния път, който Пловдив извървя до днес. Ще ви представим и част от лицата, които неотлъчно отстояваха идеята за Европейска столица на културата - Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив, Анастас Бадев, бивш заместник-кмет, художниците Иван Тотев и Матей Матеев, а също и бившия артистичен директор на Фондация „Пловдив 2019“ Валери Кьорленски.

В студиото на Радио Пловдив очакваме и Силвестър Верже, френския куратор на изложбата „Изкуството на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство“.

Веселина Пеева събира мненията на пловдивчани, Елена Крушкова ще представи детайлите от сценария на откриващото събитие, а Стоян Терзиев ще чуем с мерките за сигурност, които ще гарантират спокойствието на зрителите.

„Точно днес“ ни гостува и предаването „Срещите“ на Людмила Сугарева. Тя ще ни срещне с още две знакови имена – доцент Илия Кожухаров и Петко Атанасов, дългогодишен журналист и издател.

Събуждаме „Европейската столица на културата“ в 7 ч.. Заедно ще бъдем до 11 ч.


Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Тома Спространов

Легендарният Тома Спространов гостува  в „Добро утро, ден!“.  От 54 години  до днес, той води предаването „Любопитно петолиние“ в Радио Пловдив и 40 години „Пулсиращи ноти“ по „Хоризонт“.  Първи в българския ефир пуска Битълс и  други култови  т.н. западни групи. Интервютата му с музиканти от българския и световен елит са неизброими.  Почетен..

публикувано на 14.06.19 в 11:47

"Добро утро, ден!" с археолога доц. Иван Джамбов

В „Добро утро, ден!“ през юни с предчувствие за лято, за едни може би ваканция, за други разкопки и проучвания - ви срещаме с археолога доц. Иван Джамбов . Той ни допусна до неговия свят, до музиката, която слуша, до късмета, който го спохожда с откритието на Аневско кале.  За археологията и страстта към изследване, наследена от баща му ст.н.с..

публикувано на 07.06.19 в 09:53

"Добро утро, Ден!" с издателя Стойо Вартоломеев

Тази седмица бяхме в градината, на бюрото, в колата и пред книгата заедно с издателя  Стойо Вартоломеев. Той твърди за себе си, че е разграфен човек. Но докато го слушате ще разберете колко пъстра и подвижна е мисълта му, колко са различни дните му – разделени между природата, честото пътуване и управлението на издателство „Хермес“. Ще разберете още..

публикувано на 23.05.19 в 11:50

"Добро утро, Ден!" с д-р Георги Кръстев

Той е известен лекар, утвърден ортопед, секретар на Регионалната колегия на Български лекарски съюз-Пловдив. А в началото на месец май се прочу като човек, който единствен успя да изненада папа Франциск с икона, а в това благородно дело заслуга има неговата внучка. Зад това описание стои името на доктор Георги Кръстев , спасил стотици човешки..

публикувано на 17.05.19 в 10:38

"Добро утро, ден" с проф. д-р Костадин Кисьов

Времето оставя следи, които бъдещето може да разгадае. Езикът на този мълчалив диалог с миналото ни дава познания за света, в който живеем и за нас – хората на 21 в. с целия исторически товар на времето. Археолозите владеят този древен език. А директорът на Регионален археологически музей – Пловдив доц. д-р Костадин Кисьов има 38 годишен опит в..

публикувано на 10.05.19 в 12:11