Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Академик Бултекс 99 с четвърта поредна победа

| обновено на 11.01.19 в 21:55

Академик Бултекс 99 грабна 4-та поредна победа във всички турнири и общо 6-а в НБЛ. Пловдивският баскетболен тим победи гостуващия Академик Сф с 85:72 /23:8, 19:21, 21:20, 22:23/. Успехът не дойде лесно, въпреки, че два пъти домакините правиха разлика от 20 точки. Гостите успяваха да се върнат в мача с агресивна защита и добра далечна стрелба, но в крайна сметка оп-опитният и класен тим на Академик Бултекс 99 победи напълно заслужено.

Домакините започнаха много мотивирано и натрупаха аванс от 15 точки още след първата четвърт след отлични изяви на Виткович, вкарал две тройки, Сашо Груев с два бързи пробива и Питър Олисемека, който взе почти всички борби в защита. През втората част добрата игра на домакините продължи и в един момента разликата стигна 20 точки, но последва отпускане и гостите успяха да стопят пасива си на 13 точки на почивката.

В третата четвърт нещата се развиха по подобен начин. Малко повече от 2 минути преди края Академик Бултекс 99 отново направи разлика от 21 точки, но далечната стрелба на гостите потръгна и пловдивският тим имаше аванс от 14 точки преди заключителната част. В нея младият отбор на Академик Сф продължи с агресивната си защита и добрата стрелба от тройката и 7.33 минути преди края стопи разликата на само 6 точки. Тройка с фаул на Бачев и бърза атака на Дайшон Найт обаче отново направи разликата двуцифрена и такава остана тя до края.

Петима играчи на победителите записаха двуцифрен актив: Дайшон Найт с 19, Питър Олисемека с 18 и 17 борби за поредния дабъл-дабъл, Васил Бачев с 15 и Сашо Груев и Младен Виткович с по 12. Николай Грозев бе над всички за гостите с 28 точки, Николов добави 12, Лазаров 11.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Съдийски назначения 31-ви кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 31-ия кръг в Първа лига. Мачът от плейофите в Топ 6 между Черно море и Локомотив Пловдив бе поверен на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев (Пд) и Славия ще бъде ръководена от Георги Давидов. 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Марица се разделя със старши треньора си Борислав Крачанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за клуба. В този период клубът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от 2020-та..

публикувано на 24.04.24 в 09:57
Борислав Крачанов

ВК "Марица" се раздели с Борислав Краччанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за шампионките. В този период отборът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от..

публикувано на 23.04.24 в 19:47

Кузманов загуби при доиграването в Острава

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна от турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Острава (Чехия) от категория 75. Пловдивчанинът, който е 265-и в ранглистата, загуби в първия кръг от белгиеца Готие Онклен с 5:7, 6:7(4) в двубой, продължил малко повече от два часа. Мачът между двамата започна в понеделник, но бе..

публикувано на 23.04.24 в 18:02