Матера дава сцена на 2019 музиканти за ЕСК 2019 на 19 януари

Роселла Тарантино от Фондацията Матера ЕСК 2019

Една седмица след Пловдив и другата столица на културата – италианският град Мате́ра, ще направи своето откриващо събитие.

Мероприятието там обаче е посветено на числото 2019 – откриването е на 19 януари, а градът ще посрещне 2019 музиканти от Италия и Европа – съобщи в интервю за Радио Пловдив Роселла Тарантино от Фондацията в Матера, която е гост на откриващото събитие в нашия град.

„Гражданите на Матера ще бъдат любезни домакини на откриващото събитие. Срещу 19 евро на всеки един гост ще бъде издаден паспорт, който ще послужи за всички събития в деня на откриването. Ние няма да продаваме билети на нашите туристи“ – заяви Тарантино.

„Заедно за отворено бъдеще“ – е мотото на ЕСК 2019 в Матера. На откриващото събитие там ще пее Валя Балканска, както и ще свири пловдивски бенд.


Още от категорията

Превозите няма да поскъпнат след въвеждане на тол системата

В програма "Точно днес" ви запознаваме с въвеждането на тол системата за правозвачите. Във вторник ще се проведат тестове в Пловдив за това как ще работи новото таксуване.  Говорим с Васил Пиронков , председател на Управителния съвет на Камарата на автобусните превозвачи в България. Пиронков каза: Съгласно първоначално заложените критерии сега..

публикувано на 20.08.19 в 10:09
Ярък метеор-Персеид и купола на 2m RCC телескоп в НАО Рожен на 6 август 2019 г.

Международна школа за космоса стартира в Рожен

Изследователски център „Наука, технологии, иновации“към Философско-исторически факултет на Пловдивски университет,  Национална астрономическа обсерватория „Рожен”, България з аедно с  Института за изследване на обществата и знанието при БАН, Лабораторията социални и антропологични изследвания, и Центъра за анализ на политиката и изучаване на..

публикувано на 20.08.19 в 09:53

БДЖ от това лято започна кампания „Чети във влака”

БДЖ, съвместно с български издателства, започна кампанията „Чети във влака“, която цели да стимулира четенето на книги по един модерен начин. Всички пътници, притежаващи смарт устройства, могат да се докоснат до нови светове по време на пътуването си чрез магията на електронните книги. Това лятото във всички влакове в страната са..

публикувано на 20.08.19 в 09:36
Катерина Чобанова

Изложба разказва за 6 рода, свързани със Съединението

От днес в  Централно фоайе на НБ „Иван Вазов“ в Пловдив може да се види изложбата „50 години град Съединение“, посветена на половинвековния юбилей от преименуването на село Голямо Конаре в град  Съедниние.  Изложбата, дело на Катерина Чобанова, която 30 години събира и изследва историята на десетки известни родове от града на доброволни начала,..

публикувано на 19.08.19 в 12:45

Инструкторите да повишат качеството на обучение

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ извършва масови проверки на автошколите в страната. Инспекциите са със служители на МВР и Националната агенция за приходите.  В Пловдивска област има над 60 школи за обучение на шофьори и вече са открити нарушения в дейността на две от тях.   В контекста на тези проверки, а и на фона на черната..

публикувано на 19.08.19 в 10:48