Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоянович аут от Левски, Георги Дерменджиев начело на "сините"

Славиша Стоянович
Снимка: БТА

Словенският старши треньор Славиша Стоянович постигна договорка за разтрогване на договора си с Левски, съобщи БТА. Стоянович, който има оферта да поеме националния тим на Латвия, се разбра с новия изпълнителен шеф на "сините" Павел Колев да напусне отбора по взаимно съгласие.

Левски вече постигна споразумение с бившия наставник на Лудогорец Георги Дерменджиев да поеме овакантения пост до лятото с опция за продължаване на контракта.
Колев и Дерменджиев ще летят за лагера на Левски в Кипър, където новият наставник ще започне незабавно работа с отбора.

Стоянович имаше желание да напусне още през декември, след като получи предложението да поеме Латвия.

64-годишният Дерменджиев е три пъти шампион на България с Лудогорец като старши треньор и още четири пъти като помощник в щаба на разградчани. За последно пловдивчанинът работи в Ордабаси (Казахстан) през миналия сезон. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30

Волейболистките на "Марица" и кметът вдигнаха 10-та шампионска титла

Кметът Костадин Димитров прие в Община Пловдив волейболните шампионки от Марица, които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България. На събитието в сградата на общината присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, мениджърът на волейболния клуб Борис Халанчев и един от..

публикувано на 24.04.24 в 14:07