Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завод за металорежещи машини край Куклен открива 100 работни места

| обновено на 24.01.19 в 14:38

Нов завод за високотехнологично производство ще се строи  в Тракия икономическа зона край Куклен. Инвеститор е дружеството "Шпинер  - България"ООД. С равни дялове собственици в него са турска и германска компания за производство на ултра прецизни стругове. 

Предвиждат се вложения от 10 милиона лева и разкриване на 100 работни места.

Строителството  на  базата ще бъде завършено през март, а  дейността ще започне месец след това. Производството е предназначено както за българския пазар, така и за износ за Германия, Турция, Близкия Изток, Южна и Северна Америка.

Днес Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи на компанията сертификат за инвестиция клас А . На церемонията стана ясно, че компанията е избрала за местоположение на новите си мощности България, поради икономическата стабилност на страната и удобната локация от логистична гледна точка. 

Министър Караниколов подчерта, че инвестициите в производството означават заетост, работна ръка, приходи и инвестиции в бъдеще за България. „Това е поредната инвестиция в последния месец, която е доказателство за това че България е все по - атрактивна инвестиционна дестинация“, допълни той.

Проектът на „Шпинер България ООД е един от седемнадесетте проекта във високотехнологични производства и услуги, които са сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите през 2018 г. 

Планираните инвестиции по тези проекти възлизат на 482.27 млн. лв. и се предвижда да бъдат разкрити 1968 нови работни места.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Общината ще купи 10 електробуса

В Пловдив беше представен пред общинското ръководство нов електробус. Цената му е в границите между 350 000 и 500 000 евро, в зависимост от оборудването. Пловдив ще кандидатства по ОП" Региони в растеж" с проект за 20 млн. лева за нови автобуси с електрическо зареждане.  Процедурата ще започне през май и през тази година не се очаква да бъде..

обновено на 16.04.24 в 11:33

Община Пловдив подготвя проект за телемедицина

„Около 90% от приходите общинските лечебни заведения отиват за плащане на заплати“, каза за Радио Пловдив Лилия Недева, която бе назначена за ръководител на дирекция „Здравеопазване“  в оБщина Пловдив.   „Това е недопустимо, защото трябва да остава повече приход в лечебното заведение, за да се направят нужните инвестиции-за закупуване на..

обновено на 16.04.24 в 09:34

145 години от приемането на Търновската конституция

16 април е Ден на Българската конституция и професионален празник на юристите в България. На тези данни през 1879 г. е приета Търновската конституция - първата българска конституция, която се превръща в законодателна основа за обществено-икономическото развитие на новоосвободената държава. 145 години от изработването и приемането на..

публикувано на 16.04.24 в 07:28

Полицията погна нелегалните гонки и шумните мотори

Пловдивската полиция проведе специализирана нощна акция срещу гонките с автомобили и шумните мотори по булевардите в града. В събота, от 21 часа до 1 часа след полунощ в неделя, са проверени близо 90 коли, 5 мотоциклета и повече от 110 хора.  Съставени са 8 акта и 15 глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата. Нарушителите са ползвали..

публикувано на 15.04.24 в 20:39

От ПП очакват тежка компроматна война преди изборите

Очакваме много тежки компроматни войни по време на предизборната кампания, очакваме всеки ден нашите опоненти да ни вкарват в обяснителен режим. Ние обаче ще се стремим да не влизаме в техния тон, заяви в Пловдив съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков.  Той, както и другият съпредседател на партията Асен Василев, бившият..

публикувано на 15.04.24 в 18:57