И НФСБ няма да подкрепи бюджета на Пловдив за 2019 година

„Този бюджет е като предишните седем – с раздути суми за обществени поръчки, с липсата на приоритети за развитието на града и с липсата на реформи. Всичко това води към изтичане на публични средства към определени фирми и хора“ – заяви народният представител от „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов, който е и бивш кмет на Пловдив.

„За 300 млн. лева капиталови разходи за 7-те години в двата мандата на кмета Иван Тотев няма реализиран нито един значим проект – не се реализира проектът „Модър-Царевец“, нямаме подобрения на трафика, напротив има стеснени булеварди като „Коматевско шосе“ и „Васил Априлов“, не се работи по стадион „Пловдив“, а вероятно няма да се завърши и ремонтът на Централния площад“ – изтъкна Атанасов, който нарече финансовият разчет на Иван Тотев за 2019 година „бюджет на едно провалено управление“.

„При заложени 71 млн. и 200 хил. приходи за миналата година са събрани 57 млн. 357 хил. лева, което е със 17% по-малко. И тази година  в бюджет 2019 изкуствено се завишават приходите“ – подчерта общинският съветник от „Патриотичен фронт“ Костадин Гаров, който попита кому е нужно това.

Както винаги в нашата практика от 8 години насам, ние категорично няма да подкрепим този бюджет и ще гласуваме против на сесията в сряда. С тези 300 милиона лева капиталови разходи през 7-те години на управление качеството на живот на хората можеше да се подобри много повече“ – обобщи в заключение общинският съветник от Патриотичен фронт Слави Георгиев.


Още от категорията

Кричим празнува 50 годишен юбилей като град

Кричим празнува 50 години от обявяването си за град в продължение на 4 дни. След днешните спортни състезания на местния стадион, в неделя пред читалището ще се проведат кулинарна надпревара за деца под наслов „Малък ГОЛЯМ майстор – готвач" и ревю на приказни герои. Програма са подготвили театралната и музикалната трупи от читалището, както и..

публикувано на 24.08.19 в 15:37

Дилър на дрога в пазарджишко - под стража

40 годишен дилър на наркотици от Пазарджик е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, наложена му от Съда след като бе заловен при акция на местната полиция. Криминалистите са работили по случая няколко месеца под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.  Мъжът, който е  наркозависим и с криминално досие,..

публикувано на 24.08.19 в 13:08

Променят комплексното разрешително на завода край Шишманци

Днес жители на община Раковски излязоха отново пред Екозавода край Шишманци на протест, за кртатко бе блокиран пътя Раковски-Шишманци-Белозем. Хората издигнаха  плакати с основното послание: "Искам да порасна здрав" и настояване за  работа на Завода, която гарантира безопасност в района:  Първо да спре да функционира, за да може да започе..

обновено на 24.08.19 в 11:38

В пазарджишко проверяват за незаконна търговия с маркови стоки

Полицейско производство срещу мъж, който търгува незаконно с маркови стоки, образува Полицията в Пазарджик след акция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в града. Проверени са търговски обекти и сергии в центъра  му. В два магазина, стопанисван от пазарджиклията, полицаите установили множество дрехи, обувки и спортни стоки с..

публикувано на 24.08.19 в 11:26
Илюстративна снимка, архив

В Ракитово задържаха мъж, запалил бащиния си дом

Полицаи заловиха 28 годишен мъж, запалил бащината си къща в Ракитово. Пожарът избухнал в нощта на 22 срещу 23 август, но огнеборците, пристигнали на място след сигнал, го потушуи за огъня,  успели да го потушат.  Разследването на причините отвежда до сина на стопанина. От полицията в Пазарджик съобщиха, че след солидна употреба на алкохол младият мъж..

публикувано на 24.08.19 в 11:13