Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави трима наркодилъри от акцията в Столипиново в ареста

Трима от задържаните при акцията с открития половин килограм хероин в Столипиново остават в ареста, реши Пловдивския окръжен съд. 

Това са  осъжданите вече за такива престъпления Георги Костадинов и Руслан Йосифов, както и неосъждания Виктор Янков, който е пренесъл наркотика в борсета. И тримата са от Кричим. 

Четвъртият, за когото първоначално имаше информация, че е задържан, е бил шофьорът на автомобила с пратката, но той е бил освободен.  

Съдия Петко Минев, отбеляза, че въпреки ранния етап на разследването, може да се направи обоснова предположение за авторството на престъплението. Няма опасност тримата да се укрият, но могат да извършат друго престъпление, ако им бъде наложена по-лека мярка за неотклоние, каквато поискаха адвокатите им. 

Определението не е окончателно. При обжалване и протест заседанието в Апелативния съд ще бъде на 7 февруари. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пазарджик е домакин на инициативата "Цветя за смет"

За поредна година община Пазарджик организира инициативата за разделно събиране на отпадъци под мотото „Цветя за смет“. За времето от 9.00 до 12.00 ч. в 6 определени пункта хората могат да предават излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, акумулатори и батерии, хартия, пластмаса, разделно събран текстил, годни за повторна..

публикувано на 20.04.24 в 07:46

В Асеновград започва празникът "Златна ябълка"

В Асеновград започва уникалният празник „Златна ябълка“.  В църквата „Успение Богородично“ в кв. „Горни Воден“ ще бъде отслужена света литургия. Според вярванията, в този храм Света Богородица сътворява чудо за тези, които се помолят за рожба. Традицията изисква жените, които имат репродуктивни проблеми, да изслушат молитвата пред чудотворната..

публикувано на 20.04.24 в 07:31

Продължават събитията за обновената Градска градина в Пловдив

И днес продължават събитията по повод откриването на обновената Градска градина в Пловдив.  Заради прогнозата за променлива метеорологична обстановка за 20 и 21 април и за по-голяма сигурност при провеждане на събитията детският празник, предвиден за събота, включен в проявите за откриването на обновената Градска градина в Пловдив, се мести за..

публикувано на 20.04.24 в 07:27

Детски празник временно ограничава движението в "Прослав"

Заради традиционния детски празник „Пролетно тържество“, който се организира за поредна година от ДГ „Боряна“, на 20 април (събота) в квартал „Прослав“ се въвежда временна организация на движението. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. За да се гарантира безопасността на децата, които участват в..

публикувано на 20.04.24 в 07:25

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе трябва да се премахне, защото е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова, втора за тази седмица позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община..

обновено на 19.04.24 в 15:23