"Ден след ден" в средата на седмицата

Чувствителността към опазването на дърветата в Пловдив днес пролича на два пъти. В единия случай граждани се възмутиха и сигнализираха за рязане на дървета по бул. „Мария Луиза“, където тече ремонт на тротоари и зелени площи. Другият е от бул. „Свобода"-там бяха изрязани тополи заради това, че са стари и опасни. Въпреки разгласата за акцията-и  тук за околните остана съмнение, че покрай старите и опасни дървета се режат и здрави.

 Спорът за това кой има право да прави проекти за реконструкция на кино „Космос“ продължава и отдалечава в бъдещето началото на същинската работа. Общината обаче задвижва процеса по обновяване на пространството около сградата. Днес се разбра, че до края на месеца ще бъде обявен конкурс за проект.

В работата си учителите са подложени на сериозен стрес. Този неоспорим факт припомнят синдикалисти, които предлагат програма за рехабилитация на педагогическите специалисти. За осигуряването и ще се водят преговори с Министерството на финансите. За съдържанието на програмата ще разговаряме с Юлиян Петров, лидер на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.


Още от категорията

"Точно днес" - позитивно и в синхрон с есента

Есенни сюжети бележат  времето в очакване на по-спокойния политически сезон. След броенето на бюлетините и  лиспопада на кандидатите за власт, атмосферата се проясни и  оконтрасти новите фигури в управлението по места с амбициите им за  по-добра промяна.  А  експертизата на утвърдените ще бъде коридорът  за поредното начало. След полагане на..

публикувано на 12.11.19 в 18:05

Две поредни съботи "Зад волана" ще е в "Звукът на киното"

В "Звукът на киното" ще слушаме музиката от филма „Зад волана“/Baby Driver . 35-те парчета от саундтрака на "Зад волана" ще чуете в две поредни съботи. Лентата от 2017 година е на сценариста и режисьор  Едгар Райт и в нея се  разказва за Бейби – почитател на музиката, който е принуден да работи за престъпен бос като шофьор на коли при извършване на..

обновено на 12.11.19 в 17:11

Теми с продължение в "Ден след ден" на 12 ноември

Новите управляващи вече встъпиха официално в длъжност. След като вчера новият кмет на Пловдив Здравко Димитров се закле пред ОбС, днес той представи управленския си екип. Кои са неговите заместници, разказва в репортажа си Живка Танчева . Днес бе и церемонията по встъпването в длъжност на областния управител на Пловдив Дани Каназирева. Как..

публикувано на 12.11.19 в 14:20

За госпожица Фрау и връзките във „Вход свободен“

Този път, говорим за Юлия Коларова и госпожица Фрау, с актрисата Юлия Коларова. Един спектакъл, в рамките на „Сцена в джаза“, днес в Пловдив За недобрия ранен опит, страховете и добрите взаимоотношения, коментираме с психотелесния психотерапевт Кремена Станилова. Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, също, си е на мястото,..

обновено на 12.11.19 в 10:33

Гледни точки и пресечки "Точно днес"

Следите на изборните решения продължават да чертаят посоките на разсъждения, коментари, подреждане и преподреждане . За работата на новия кмет на район "Източен" в Пловдив - разговор с него. Иван Стоянов напусна ОФ "Чистота", за да оглави района, но и по тази тема има  има какво да ни каже рано сутринта. БСП на изхода на изборите готвят законодателни..

публикувано на 11.11.19 в 17:03