Творби на пловдивски художнички в месеца на любовта

10 авторки от Пловдив разкриват в картини изящния си свят от емоции и преживявания

Изложба на десет пловдивски художнички ще се открие в Пловдивски Културен Институт. 

Творбите им  са с различни теми и техники, но носят пъстрота, нежност, емоция и настроение – така, както само въображението в изкуството би ги изразило, особено в месеца на любовта и виното, както наричат февруари. 

Художничките в изложбата са Даниела Русева, Десислава Луканова, Диана Папазова, Емилия Арабаджиева, Златка Шеткова, Илиана Манукова, Лили Кичукова, Лора Пармакова, Полина Станчева – Тодорова, Снежана Фурнаджиева.

Откриването на изложбата е в 18 часа.

Снимка


Още от категорията

Открива се изложбата "Ние помнем..." в Смолян

Фотодокументална изложба „Ние помним…“ ще бъде открита в залите на Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян.  Експозицията е посветена на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея.  Фотоизложбата е краен резултат от реализирана през ноември 2018 г. младежка експедиция „Ние помним…“. Тя е инициирана от музея и..

публикувано на 18.02.19 в 06:41

Нови прояви днес на фестивала „Младият Пловдив чете“

През месец февруари започна фестивалът „Младият Пловдив чете“. Той се организира от ИК „Жанет 45“ и НБ „Иван Вазов“ – Пловдив.  Началото постави кинофестивал  „/Не/възможното образование“, който съдържа прожекции на документални филми и дискусии. Той  започна от 16  февруари и ще продължи до  24 февруари с прожекции в  частно основно училище..

публикувано на 18.02.19 в 06:24

Пет пловдивски хора ще пеят в "Набуко" тази събота

В премиерно изпълнение на операта „Набуко“ от Верди, постановка на Пловдивската опера, за първи път ще участват и пет пловдивски хорови формации: Дамски хор „Тримонциум“, Камерен хор „Иван Спасов“, Мъжки хор „Стефка Благоева“, Академичен камерен хор „Гаудеамос“ и Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“. Те ще се включат в прочутия Хор на евреите..

обновено на 16.02.19 в 11:58

В Пловдив започва проектът "Занаятът влиза в махалата"

Проектът "Занаятът влиза в махалата", организиран от фондация "Метаарт" започва на 16-и февруари в Пловдив. Инициативата е част от програмата на "Пловдив - Eвропейска столица на културата 2019", съобщихат от пресцентъра на Фондация "Пловдив 2019".  Пет съботни сутрини през февруари и март в рамките на проекта утвърдени български автори..

обновено на 16.02.19 в 11:58

Божана Апостолова с нов роман

Днес на книжния   пазар излиза новият роман на Божана Апостолова „Завръщането на визона“. Тя започва да пише преди да стане  известна като издателката от “ Жанет45“ . Тогава   критикът Иван Гранитски  написа за нея: „Ражда се новата Багряна“. Днес тя има 30   свои книги, 13 стихосбирки и четири романа. Носител е на почти всички..

обновено на 16.02.19 в 11:57