Съдът отново гледа делото срещу д-р Красимир Вальов, бившия управител на КОЦ - Пловдив

Пловдивският Окръжен съд отново ще гледа делото срещу бившия управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ д-р Красимир Вальов. 

Той е обвинен за безстопанственост в особено големи размери при закупуването на компютърен томограф за центъра, определяйки прогнозна цена от 950 000 лв. 

Така според прокуратурата, управителят е причинил щети на болницата за над 405 хил.лв., тъй като компанията, спечелила обществената поръчка, е закупила томографа за почти половината от платената сума.

На предишно заседание, според свидетелски показания и други здравни заведения, в Пловдив и в страната са закупували такава техника. Нейната цена също е варирала около един милион лева, макар и с различни параметри от тези на Онкоцентъра. 

Освен това, на конкурса за обществена поръчка се явил само един кандидат за доставка на апаратурата.

По тази причина съдът назначи икономическа експертиза за стойността на проблемния томограф.

Още от категорията

Временно отменените влакове отново тръгват

След временно наложената мярка, от днес /19-и октомври/, поетапно се възстановява движението на всички отменени влакове по различните направления в страната. Мярката, взета в края на септември за обслужване на пътници с автобуси в слабонаселените участъци, беше свързана с необходимостта от осигуряване на достатъчен брой локомотиви за други..

публикувано на 19.10.19 в 12:36

Празник на фасула в родопското село Смилян

В Смилян ще се състои традиционният празник на фасула. Конкурси за производител на фасул, за кулинарни изделия и пано от пъстрите бобени зърна са включени в програмата на празника.  Гостите на фестивала ще имат възможност да дегустират боб чорба, приготвена с деликатесния сорт смилянски фасул.  В Клисура и във Велинград пък днес е празник на..

публикувано на 19.10.19 в 08:53

България почита празника на своя небесен покровител

Българската православна църква почита на 19 октомври паметта на небесния покровител на българския народ - свети Иван Рилски Чудотворец. Преподобният Иван Рилски е роден през 876 г. в село Скрино, разположено в гънките на Осоговската планина около река Струма, край Дупница. Бил е съвременник на княз Борис /852-889 г./ и на неговия син Владимир, на цар..

публикувано на 19.10.19 в 08:23

Пловдив се присъединява към Световния поход на свободата

За поредна година Пловдив се включва в  „ Поход за свобода“ 2019 – мащабна информационна кампания срещу  трафика на хора.  Походът е  уникално глобално събитие, което се провежда ежегодно в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света...

обновено на 19.10.19 в 08:17

Над 300 елитни кучета ще се състезават на финалите за Световната киноложка купа

Шампионат на Аржентина ще се състои за първи път по време на киноложките изложби в Международен панаир Пловдив. Най-породистите екземпляри ще се конкурират и на финалите за Световната киноложка купа 2019. Състезанията ще се състоят на 19 и 20 октомври. Участват гости от Русия, Латвия, Литва, Казахстан и други държави, съобщиха организаторите..

публикувано на 19.10.19 в 08:17