Съдът отново гледа делото срещу д-р Красимир Вальов, бившия управител на КОЦ - Пловдив

Пловдивският Окръжен съд отново ще гледа делото срещу бившия управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ д-р Красимир Вальов. 

Той е обвинен за безстопанственост в особено големи размери при закупуването на компютърен томограф за центъра, определяйки прогнозна цена от 950 000 лв. 

Така според прокуратурата, управителят е причинил щети на болницата за над 405 хил.лв., тъй като компанията, спечелила обществената поръчка, е закупила томографа за почти половината от платената сума.

На предишно заседание, според свидетелски показания и други здравни заведения, в Пловдив и в страната са закупували такава техника. Нейната цена също е варирала около един милион лева, макар и с различни параметри от тези на Онкоцентъра. 

Освен това, на конкурса за обществена поръчка се явил само един кандидат за доставка на апаратурата.

По тази причина съдът назначи икономическа експертиза за стойността на проблемния томограф.

Още от категорията

В Карлово отбелязват 146 г. от обесването на Левски

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в Карлово, който е център на тържествата по отбелязването на 146 години от гибелта на Васил Левски.  Церемонията ще се състои пред паметника на Апостола от 18.00 часа. След това в едноименното Народно читалище  вицепезидентът ще присъства на спектакъла "Васил Левски - един неосъществен сценарий", подготвен..

публикувано на 18.02.19 в 06:35

Черните кутии на локомотивите потвърждават скоростта на влака

Управителят на „Булмаркет рейл карго“ Петър Ганев е категоричен, че локомотивът на дерайлиралата в Пловдив композиция с пропан - бутан, е бил в изправено състояние.  Мога да потвърдя с документи, че локомотивите са изправни. Минали са техническите прегледи по нормативи , заяви пред Радио Пловдив Ганев. Според него е случайно..

обновено на 18.02.19 в 06:27
Красимир Папукчийски

НКЖИ отхвърли версията за счупената стрелка, причинила дерайлирането на товарния влак

Двата локомотива, които дерайлираха вчера на Централна гара в Пловдив, вече са в Локомотивното депо за техническа експертиза. Това заяви в интервю за Радио Пловдив  генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Красимир Папукчийски. Данните от черните кутии на машините вече са свалени и предстои да бъдат разчетени...

обновено на 18.02.19 в 06:27

Асеновградчани се включиха в похода-поклонение в памет на Апостола

Много асеновградчани се включиха в традиционния поход-поклонение до манастира "Света Петка Мулдавска" по случай 146-та годишнина от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски. Мястото не е случайно, защото в светата обител има кътче, намиращо се в южната част на западното крило, под бившата игуменица, в което се смята, че се е крил..

обновено на 18.02.19 в 06:25

БСП напуска парламента

На днешното си заседание НС на БСП прие обръщение към всички български граждани и политически партии за защита на свободата на демокрацията и върховенството на закона. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.   „Народното събрание в лицето на представителите на ГЕРБ, ДПС и НФСБ прие промени в изборното законодателство, които нарушават законността,..

публикувано на 17.02.19 в 15:45