Със скандал започна срещата в община "Марица" за ромите във Войводиново

| обновено на 11.02.19 в 12:02

Със скандал започна срещата в община "Марица", свикана от кмета Димитър Иванов, на която да се търси решение за настаняването на ромите от Войводиново.

На срещата присъстват представители на инициативния комитет, на ромите от селото, на областната управа и местната власт.

Представители на комитета заявиха пред Радио Пловдив, че има връзка между огромния пожар в цех за преработка на месо във Войводиново, протестите и опита да се върнат ромите в техните незаконни къщи. 

Хората настояват за справедливо решение, което да е в полза на всички, както и държавата да се намеси за решаването на проблема.

Ромите отрекоха да има връзка.  

Сандю Бошнаков от НПО "Рома" заяви, че е важно да се намерят къщи за семействата, които са били принудени да напуснат селото.  Очакваме помощ от държавата, заяви Бошнаков и обясни, че 105 са бездомните роми след конфликта.

Кметът Димитър Иванов зяви, че 18 са съборените постройки в махала, за други 17 ще се водят дела. Общо 15 са делата в Административен съд и те ще са от  6 до 28 март.

Галерия

Още от категорията

Днес е Цветница

Православната църква празнува днес големия Господски празник Вход Господен в Йерусалим, който се нарича още Цветница или Връбница.Празникът Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден и е един от най-хубавите пролетни празници. Посветен е на тържественото посрещане на Исус Христос в Йерусалим с маслинови и лаврови..

обновено на 21.04.19 в 07:29

Католическият свят празнува Великден

 Католическият свят отбелязва Възкресение Христово.   Стотици миряни присъстваха с цветя и великденски яйца на светата литургия, отслужена в пловдивската църква „Св. Лудвиг“, както и в храмовете в общините Калояново и Раковски.  Днешният празник е съпроведен и с  голямо вълнение, защото броени дни остават до визитата на папа Франциск в..

обновено на 21.04.19 в 07:29

БЧК набира средства за деца в нужда

От Българския младежки Червен кръст в Пловдив съобщават, че ще набират средства с брандирани с логото на БЧК касички пред 25 православни храма в Пловдив, Сопот, Карлово, Асеновград и Първомай. Набраните средства ще са в помощ на деца в нужда, както и за обучаване в хуманнност, милосърдие и толерантност на талантливи младежи.  Кампанията ще се..

публикувано на 21.04.19 в 07:28

Успех за България на Международното арбитражно дело, заведено от ЕВН

Арбитражният трибунал отхвърли напълно всички искове на „ЕВН“ АГ като неоснователни и не му присъди никакво обезщетение по дело срещу България, в което компанията претендираше за такова в размер на 850 милиона евро. Това съобщи на сайта си Министерството на финансите. Решението не подлежи на обжалване пред друг трибунал в Международния център за..

обновено на 20.04.19 в 17:26
снимка - архив

Две жертви при падането на малък самолет зад стадиона на Оризари

Малък двуместен частен самолет падна в землището зад Стадиона на пловдивското село Оризари около 10, 20 часа тази сутрин. Загинали са и двамата на борда - пилотът, мъж на 45 години и спътникът му - на 18.  Очевдици разказват, че крилото на самолета се е счупило във въздуха и самолетът е загубил управление, започнал е да се върти. Красимир Моллов..

обновено на 20.04.19 в 17:26