Със скандал започна срещата в община "Марица" за ромите във Войводиново

| обновено на 11.02.19 в 12:02

Със скандал започна срещата в община "Марица", свикана от кмета Димитър Иванов, на която да се търси решение за настаняването на ромите от Войводиново.

На срещата присъстват представители на инициативния комитет, на ромите от селото, на областната управа и местната власт.

Представители на комитета заявиха пред Радио Пловдив, че има връзка между огромния пожар в цех за преработка на месо във Войводиново, протестите и опита да се върнат ромите в техните незаконни къщи. 

Хората настояват за справедливо решение, което да е в полза на всички, както и държавата да се намеси за решаването на проблема.

Ромите отрекоха да има връзка.  

Сандю Бошнаков от НПО "Рома" заяви, че е важно да се намерят къщи за семействата, които са били принудени да напуснат селото.  Очакваме помощ от държавата, заяви Бошнаков и обясни, че 105 са бездомните роми след конфликта.

Кметът Димитър Иванов зяви, че 18 са съборените постройки в махала, за други 17 ще се водят дела. Общо 15 са делата в Административен съд и те ще са от  6 до 28 март.

Галерия

Още от категорията

В Карлово отбелязват 146 г. от обесването на Левски

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в Карлово, който е център на тържествата по отбелязването на 146 години от гибелта на Васил Левски.  Церемонията ще се състои пред паметника на Апостола от 18.00 часа. След това в едноименното Народно читалище  вицепезидентът ще присъства на спектакъла "Васил Левски - един неосъществен сценарий", подготвен..

публикувано на 18.02.19 в 06:35

Черните кутии на локомотивите потвърждават скоростта на влака

Управителят на „Булмаркет рейл карго“ Петър Ганев е категоричен, че локомотивът на дерайлиралата в Пловдив композиция с пропан - бутан, е бил в изправено състояние.  Мога да потвърдя с документи, че локомотивите са изправни. Минали са техническите прегледи по нормативи , заяви пред Радио Пловдив Ганев. Според него е случайно..

обновено на 18.02.19 в 06:27
Красимир Папукчийски

НКЖИ отхвърли версията за счупената стрелка, причинила дерайлирането на товарния влак

Двата локомотива, които дерайлираха вчера на Централна гара в Пловдив, вече са в Локомотивното депо за техническа експертиза. Това заяви в интервю за Радио Пловдив  генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Красимир Папукчийски. Данните от черните кутии на машините вече са свалени и предстои да бъдат разчетени...

обновено на 18.02.19 в 06:27

Асеновградчани се включиха в похода-поклонение в памет на Апостола

Много асеновградчани се включиха в традиционния поход-поклонение до манастира "Света Петка Мулдавска" по случай 146-та годишнина от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски. Мястото не е случайно, защото в светата обител има кътче, намиращо се в южната част на западното крило, под бившата игуменица, в което се смята, че се е крил..

обновено на 18.02.19 в 06:25

БСП напуска парламента

На днешното си заседание НС на БСП прие обръщение към всички български граждани и политически партии за защита на свободата на демокрацията и върховенството на закона. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.   „Народното събрание в лицето на представителите на ГЕРБ, ДПС и НФСБ прие промени в изборното законодателство, които нарушават законността,..

публикувано на 17.02.19 в 15:45