Болницата в Мадан с мечти за 1 милион долара повече

Дарението на Шефкет Чападжиев, който преведа на болницата в Мадан тази сума, ще помогне на лечебното заведение да закупи нова апаратура за оперативната работа на отделенията - каза директорът д-р Стефан Хаджиев.  Той самият е приятно изненадан и вдъхновен от получените средства. Разказва, че в разговори с него е ставало дума за помощ към болницата, даже д- р Хаджиев е очаквал контейнер с апаратура втора употреба, а за своя и на колегите си изненада получава толкова голяма сума.

Ще направим пълно преоборудване, не  сме го правили от 30 години. Самата сграда е реновирана, но средства за нова технология не сме имали. 

Снимка

Скенер, оборудване за операционната и за шестте отделения ще бъдат закупени с тези пари. Искаме тя да влезе веднага в употреба. "Не искаме апаратура, която да стои под чаршаф"

Разчитаме да привлечем и млади лекари, които мотивирани от по- добрите условия, да предпочетат нашата болница. В тази връзка д-р Хаджиев се обяви за промяна в правилата за специализация, за да могат работещи в Мадан да имат възможност едновременно да специализират и в големите болници.


Още от категорията

Репутацията на страната зависи от доверието на инвеститорите

Правителството прие решение, с което дава мандат на заместник министър-председателя, на министъра на финансите и на министъра на енергетиката да водят преговори с "Контур Глобал" за прекратяване на договора за изкупуване на електрическа енергия, сключен проз 2001 година. Според енергийния експерт Славчо Нейков темата съдържа много въпросителни и..

публикувано на 18.10.19 в 16:54

Работата на фондация "Пловдив 2019" заслужава похвала

Докладът на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е в резултат на регулярна проверка и не е по сигнал. Тя е както за откриващото събитие на Пловдив Европейска столица на културата, така и на другите съпътстващи договори и е направена много акуратно , коментира в ефира на Радио Пловдив председателят на ОбС - Пловдив Савина Петкова...

публикувано на 18.10.19 в 15:51

Брекзит е колосална грешка

За Брекзит, както и за Северна Македония и Албания, все още не е казана последната дума . Това заяви в Пловдив Симеон Сакскобургготски и посочи, че няма друг полезен ход за Европа, освен да си остане обединена и най – вече да се консолидира и да постъпят и другите държави, които не са членки .  По думите му, ако всяка една страна играе отделно..

обновено на 18.10.19 в 14:37

В здравеопазването са необходими радикални промени

Един от водещите уролози - проф. д-р Иван Дечев  бе отличен от БЛС на тържествената церемония "Лекар на годината 2019" , която се състоя в София,  с два приза – на регионално ниво за лекар на годината от БЛС – Пловдив и на национално –  отличие за дългогодишна дейност в областта на медицината и за активен принос развитието на специалността...

публикувано на 18.10.19 в 12:00

Неяснотите за Брекзит са много, всичко е в ръцете на Лондон

Ние имахме позитивни очаквания за  Брекзит и когато ЕС сключи споразумението с Тереза Мей и после се видя, че то няколко пъти беше отхвърлено от Парламента. През следващите дни ще видим дали г-н Джонсън ще има мнозинство за тази сделка, заяви евродепутатът Андрей Ковачев.   Точните подробности за това как ще се третира Северна..

публикувано на 18.10.19 в 11:07