Болницата в Мадан с мечти за 1 милион долара повече

Дарението на Шефкет Чападжиев, който преведа на болницата в Мадан тази сума, ще помогне на лечебното заведение да закупи нова апаратура за оперативната работа на отделенията - каза директорът д-р Стефан Хаджиев.  Той самият е приятно изненадан и вдъхновен от получените средства. Разказва, че в разговори с него е ставало дума за помощ към болницата, даже д- р Хаджиев е очаквал контейнер с апаратура втора употреба, а за своя и на колегите си изненада получава толкова голяма сума.

Ще направим пълно преоборудване, не  сме го правили от 30 години. Самата сграда е реновирана, но средства за нова технология не сме имали. 

Снимка

Скенер, оборудване за операционната и за шестте отделения ще бъдат закупени с тези пари. Искаме тя да влезе веднага в употреба. "Не искаме апаратура, която да стои под чаршаф"

Разчитаме да привлечем и млади лекари, които мотивирани от по- добрите условия, да предпочетат нашата болница. В тази връзка д-р Хаджиев се обяви за промяна в правилата за специализация, за да могат работещи в Мадан да имат възможност едновременно да специализират и в големите болници.


Още от категорията

Има ли желание, има начин!

Международно състезание на тренировъчни фирми се провежда в Пловдивския панаир. Над 800 ученици от седем държави, обединени в 117 учебни предмети, са включени в 22-то двудневно издание на ТФ ФЕСТ 2019.  Участниците показват знания и умения в различни области - икономика и финанси, информационни технологии и техника,..

публикувано на 19.04.19 в 16:31

РИОСВ даде две седмици срок на Сопот за проблема с "частните" боклуци

Институциите търсят начин да се справят с екологичен проблем в Сопот, който от години тормози жителите на града. В двора на частен имот, собственост на майка и син на ул. "Тана Павлова", се трупат стотици чували, пълни със стари дрехи, дюшеци, столове и др.  Според сопотненци градът се намира пред екологична катастрофа и може да пламне..

обновено на 19.04.19 в 14:38

България вече е на картата на автоиндустрията в Европа

Отброяваме десетилетните усилия на държавата да привлече стратегически инвеститор като VW  и те вече са пред финал.  За очакванията в София или в Пловдив , или в Турция да започнат да се сглобяват автомобили говорим с Георги Стоев от Тракия Тех - Пловдив. Българската индустрия претърпя бум в производството на части за автомобилния сектор ,..

публикувано на 19.04.19 в 14:36

Великденски благотворителен базар в помощ на Митко

Благотворителното събитие ще се състои на Лазаровден и Цветница до детската въртележка пред Община Пловдив. НА 20 и 21 април от 10 до 18 часа всеки може да помогне на 35 годишния мъж, който страда прогресивна мускулна дистрофия. Митко е от Варна, едва петгодишен чува страшната диагноза. Заболяването прогресира преди няколко години и засяга..

обновено на 19.04.19 в 11:59

„Апартаментгейт“ показа смесване на пари и власт

„ Апартаментгейт“ показва, че има проблем със смесването на политика, пари и власт. Но по един начин, който е трудно доказуем. Защото много е лесно да кажем – корупция. А за да го кажем, трябва да можем и да го докажем. В България това е най-трудното да се докаже. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Нидал Алгафари, политически пиар. Той..

публикувано на 19.04.19 в 10:31