Болницата в Мадан с мечти за 1 милион долара повече

Дарението на Шефкет Чападжиев, който преведа на болницата в Мадан тази сума, ще помогне на лечебното заведение да закупи нова апаратура за оперативната работа на отделенията - каза директорът д-р Стефан Хаджиев.  Той самият е приятно изненадан и вдъхновен от получените средства. Разказва, че в разговори с него е ставало дума за помощ към болницата, даже д- р Хаджиев е очаквал контейнер с апаратура втора употреба, а за своя и на колегите си изненада получава толкова голяма сума.

Ще направим пълно преоборудване, не  сме го правили от 30 години. Самата сграда е реновирана, но средства за нова технология не сме имали. 

Снимка

Скенер, оборудване за операционната и за шестте отделения ще бъдат закупени с тези пари. Искаме тя да влезе веднага в употреба. "Не искаме апаратура, която да стои под чаршаф"

Разчитаме да привлечем и млади лекари, които мотивирани от по- добрите условия, да предпочетат нашата болница. В тази връзка д-р Хаджиев се обяви за промяна в правилата за специализация, за да могат работещи в Мадан да имат възможност едновременно да специализират и в големите болници.


Още от категорията

Доверието в изборния процес е накърнено

Асоциация „Прозрачност без граници“ не одобрява направените промени в Избирателния кодекс – заяви в интервю за Радио Пловдив програмният директор на организацията Ваня Нушева. „Да, ние искаме да ограничим завинаги купуването на гласове и контролирания вот, но новите промени не са в тази насока“ – заяви Нушева. „Дадохме ясен знак, че сме за..

публикувано на 15.02.19 в 16:06

Отпадането на преференциите е удар върху демокрацията

С новоприетите промени в Избирателния кодекс на практика се отменят преференциите, защото ако за една преференция са нужни 130 000 гласа, те стават неработещи. Това е удар върху демокрацията в България, коментира в интервю за Радио Пловдив депутатът от "БСП за България" Явор Божанков. Той припомни процедурата - до полунощ в сряда заседава извънредната..

публикувано на 15.02.19 в 15:48

Ако преференциите бяха по- високи, нямаше да съм депутат

Бившият кмет на Пловдив Спас Гърневски на два пъти използва преференциалния вот в своя полза. Първият път стана общински съветник, а при втория - депутат от ГЕРБ. На последните парламентарни избори той бе поставен на неизбираемото 11-то  място в пловдивската листа на ГЕРБ, но чрез преференциите стигна едно от първите места с над 4 800..

обновено на 15.02.19 в 15:21

Всичко, което Русия прави у нас се гледа със затворени очи

В България има структури, които продължават да вършат работа а Русия- каза Алекс Алексиев в коментар на двата сюжета, които показват съмнения за ефективността на родните ни служби за сигурност. Става дума за венецуелските преводи в българска банка и случаят с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев, който се определя като свързан с отравянето на руския..

обновено на 15.02.19 в 15:20

Изолацията е сигурният начин за ограничаване на морбили

След диагностицираните 17 случая на морбили в Благоевградско и спомените на Пловдив за взрива на заболяването в Пловдив през 2017 година разговаряме с проф. Йорданка Стоилова, преподавател в МУ - Пловдив и национален консултант по епидемиология. Според нея заразата сега е дошла отвън, най- вероятно от Македония, където има епидемия на заболяването...

обновено на 15.02.19 в 15:20