Половин Асеновград е без вода заради авария

| обновено на 11.02.19 в 11:48

Половин Асеновград е с нарушено водоподаване днес заради аварийна подмяна на магистрален водопровод по централната улица "Христо Ботев" в града. 

Заради ремонта без вода са кварталите "Изток", "Запад", "Баделема" и част от квартал "Свети Георги" и центъра .

Рехабилитира се 70-метрово трасе по най-проблемния участък между улиците "Александър Батенберг" и "Панайот Сребров". В момента на място работят четири екипа на местното водно дружество. Разкопаването се налага заради множеството аварии в района, които често остават жителите на двата големи асеновградски квартала "Изток" и "Баделема" без вода, обясни зам.-началникът на ВиК в Асеновград Иван Трайков.

Освен смяна на старата водопроводна тръба с нова, строително-ремонтните дейности предвиждат още подмяна на спирателен кран и възстановяване на пътната настилка.

От местното водно дружество уверяват, че ремонтът ще приключи до края на деня и водоподаването ще бъде възстановено. 


Още от категорията

В Карлово отбелязват 146 г. от обесването на Левски

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в Карлово, който е център на тържествата по отбелязването на 146 години от гибелта на Васил Левски.  Церемонията ще се състои пред паметника на Апостола от 18.00 часа. След това в едноименното Народно читалище  вицепезидентът ще присъства на спектакъла "Васил Левски - един неосъществен сценарий", подготвен..

публикувано на 18.02.19 в 06:35

Черните кутии на локомотивите потвърждават скоростта на влака

Управителят на „Булмаркет рейл карго“ Петър Ганев е категоричен, че локомотивът на дерайлиралата в Пловдив композиция с пропан - бутан, е бил в изправено състояние.  Мога да потвърдя с документи, че локомотивите са изправни. Минали са техническите прегледи по нормативи , заяви пред Радио Пловдив Ганев. Според него е случайно..

обновено на 18.02.19 в 06:27
Красимир Папукчийски

НКЖИ отхвърли версията за счупената стрелка, причинила дерайлирането на товарния влак

Двата локомотива, които дерайлираха вчера на Централна гара в Пловдив, вече са в Локомотивното депо за техническа експертиза. Това заяви в интервю за Радио Пловдив  генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Красимир Папукчийски. Данните от черните кутии на машините вече са свалени и предстои да бъдат разчетени...

обновено на 18.02.19 в 06:27

Асеновградчани се включиха в похода-поклонение в памет на Апостола

Много асеновградчани се включиха в традиционния поход-поклонение до манастира "Света Петка Мулдавска" по случай 146-та годишнина от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски. Мястото не е случайно, защото в светата обител има кътче, намиращо се в южната част на западното крило, под бившата игуменица, в което се смята, че се е крил..

обновено на 18.02.19 в 06:25

БСП напуска парламента

На днешното си заседание НС на БСП прие обръщение към всички български граждани и политически партии за защита на свободата на демокрацията и върховенството на закона. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.   „Народното събрание в лицето на представителите на ГЕРБ, ДПС и НФСБ прие промени в изборното законодателство, които нарушават законността,..

публикувано на 17.02.19 в 15:45