Графична изложба на ДПХ в галерия "Пловдив"

Черно и бяло тържество на нюансите и дълбочина на чувства, пространство, детайл и виртуозна техника на изпълнение си дават среща след толкова години на пловдивски терен в галерия „Пловдив“. Така Дружество на пловдивските художници представя идеята си да възкреси една стара традиция на пловдивските графици.

Доказани имена като Румен Нечев, Димитър Келбечев, Моника Роменска, Минчо Панайотов, братя Касапян, Бисер Дамянов, Албена Михайлова, Чавдар Щипков и  Йордан Велчев заедно с млади таланти ще върнат очарванието и силата на едно толкова интересно и сложно изкуство - графиката.

Откриването е във вторник/ от 17:30 ч. в галерия "Пловдив" /ул. "Авксентий Велешки" 20/.

Председателят на сдружението Снежана Фурнаджиева представи идеята и авторите, а в разговора присъства и бяло- черното настроение от неяснотата за това каква точно ще бъде сградата на галерията на ул. "Гладстон".

Още от категорията

Пловдив представя програмата за ЕСК 2019 в Япония

Акцентите в програмата на „Пловдив 2019“ и одобрените проекти с фокус японска култура бяха представени на годишната среща на Борда на директорите на неправителствената организация EU Japan fest в Токио.  На престижния форум тази година взеха участие зам.-директорът Виктор Янков и Христо Гюлев, член на Управителния съвет на фондацията...

публикувано на 21.02.19 в 14:22

Със знака ЕСК в Пловдив досега са се случили 860 събития

През изминалата 2018 година програмата на Европейска столица на културата се увеличи с още 225 нови проекти след проведените от фондацията шест отворени покани с общ бюджет от 2 200 000 лв., в които са взели участие 781 кандидата. С одобрените проекти са привлечени 107 международни партньори и близо 2 милиона лева съфинансиране за културно..

публикувано на 21.02.19 в 13:37

Вечният въпрос на Хамлет звучи на 30 езика в Малката базилика

Крилата фраза „Да бъдеш, или да не бъдеш“ от известния монолог на Датския принц ще прозвучи на 30 езика, включително на санскрит, арабски, пущу и сесото, по повод 21 февруари в Малката базилика.  Това е датата, на която се отбелязва Международният ден на майчиния език. По инициатива на Българско-турския литературен клуб ще се проведе..

обновено на 21.02.19 в 11:28

Точка.БГ с акустичен концерт в Пловдив

Пламен Сивов е познат от сайта Православие БГ. Той е юрист, превежда от английски и руски език, и е един от създателите и членове на акустичната група Точка.БГ. Много от текстовете и музиката на песните са негови. По покана  на феновете, групата идва  с концерт този петък на 22 февруари в  Пловдив, в Bee Bop Café . Акустичен звук от три китари и..

обновено на 21.02.19 в 07:13

Великите европейци – Теофил Готие

Французинът Теофил Готие със сигурност не е първият велик писател, за когото бихте се сетили, ако трябва да правите някаква европейска литературна класация. Но смея да твърдя, че след още 100 - 200 години, когато се забравят имената на много по-известни сега творци, неговото ще остане.  Какво, притеснява ви, че не сте чели нищичко от мосю..

публикувано на 20.02.19 в 11:06