Графична изложба на ДПХ в галерия "Пловдив"

Черно и бяло тържество на нюансите и дълбочина на чувства, пространство, детайл и виртуозна техника на изпълнение си дават среща след толкова години на пловдивски терен в галерия „Пловдив“. Така Дружество на пловдивските художници представя идеята си да възкреси една стара традиция на пловдивските графици.

Доказани имена като Румен Нечев, Димитър Келбечев, Моника Роменска, Минчо Панайотов, братя Касапян, Бисер Дамянов, Албена Михайлова, Чавдар Щипков и  Йордан Велчев заедно с млади таланти ще върнат очарванието и силата на едно толкова интересно и сложно изкуство - графиката.

Откриването е във вторник/ от 17:30 ч. в галерия "Пловдив" /ул. "Авксентий Велешки" 20/.

Председателят на сдружението Снежана Фурнаджиева представи идеята и авторите, а в разговора присъства и бяло- черното настроение от неяснотата за това каква точно ще бъде сградата на галерията на ул. "Гладстон".

Още от категорията

Започва Международният форум „Е. Т. А. Хофман в България“

Международен научен интердисциплинарен форум  „Е. Т. А. Хофман в България“ започва от днес  до 25 октомври в Пловдив.  Той е организиран от Катедра по история на литературата и сравнително литературознание  в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Форумът е по повод на 200-годишнината на новелата „Малкият Цахес, наречен Цинобър“ от Хофман...

публикувано на 23.10.19 в 06:35

Съдбата на български евреи разказва филмът "Следващото поколение"

Световна премиера на пълнометражния документален филм „Следващото поколение“  ще се състои в „Лъки -  Дом на киното“, Пловдив.  Лентата, създадена по идея на Яков Джераси, Цафрир Кохановски и Димитър Гочев,  е заснета в Израел и в България. Героите в документалния проект са наследници на български евреи, спасени по време на Втората световна..

публикувано на 23.10.19 в 06:27

"Обичайните заподозрени" насърчават детското четене

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ застават зад инициативата  за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки представя...".  Популярните музиканти  ще свирят за учениците в двора на СУ „Христо Г.Данов“ ул.  „Ален мак“ №1.  По време на концерта  музикантите  ще разкажат на  малките зрители за своята любима детска книга  и..

публикувано на 23.10.19 в 06:20

Изложба от театрални плакати откриват в Драматичния театър

Учениците от специалност "Рекламна графика" от 11 В клас на Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" участват в изложбата от театрални плакати "Пътешествие Плакат", която се открива  в Драматичен театър-Пловдив. Експозицията е съпътстващо събитие на „Пловдив - Европейска столица на културата 2019.“  Това е втората изложба на проекта..

публикувано на 23.10.19 в 06:16

Започва симфоничният сезон на Пловдивската опера

Днес се открива симфоничният сезон на Пловдивската опера. Солист на концерта в Градския дом на културата е клавирният виртуоз Георги Черкин.  В програмата са включени Ранният концерт на Григ и Симфония № 6 „Патетична“ на Чайковски.  Диригент е Диан Чобанов. 

публикувано на 23.10.19 в 06:07