Първи оглед на щетите от пожара се очаква днес

| обновено на 12.02.19 в 07:08

Днес следобед  ще се направи опит за оглед на щетите и евентуалните причини за пожара  в цеха за преработка на месо край село Войводиново, съобщи пред Радио Пловдив началникът на областната противопожана служба комисар Георги Мангараков. 


Предвидената още за понеделник акция  бе отложена заради тлеещите огнища, които  не позволяват достъп до вътрешността на малкия месокомбинат. Гасенето там продължи с нови четири екипа, които са сменили работилите цяла нощ и до днес по обед пожарникари. 

Огънят е опустошил над осем хиляди квадратни метра площ, по първоначални данни, щетите са стопроцентови, добави шефът на пловдивската пожарна.

В нощта на пожара собственикът на фирма „Унитемп“, чийто е изгорелият цех – Петко Петков е разговарял с комисар Георги Мангараков, но той не е имал никакви предположения за възможните причини за бедствието.  

На този етап не се изключва нито една версия – инцидент или умишлен палеж. Собственикът на „Унитемп“ не бе открит за коментар.


Още от категорията

С Велики понеделник започва седмицата на страданията

Започва Страстната седмица - последната от живота на Исус Христос От днес започва Страстната седмица или седмицата на страданията - последната от живота на Исус Христос. Тя е посветена на възпоменанията на последните дни от земния живот на Спасителя - на неговите страдания, кръстна смърт и погребение. Повод  християните да  се замислят за..

публикувано на 22.04.19 в 08:27

Съдят молдовеца, взривил банкомат в "Тракия"

В Пловдивският окръжен съд започва делото срещу молдовеца взривил банкомат  в район „Тракия“ миналото лято.  Студентът Евгени Недялков е обвинен за кражбата на над 200 хиляди лева от АТМ-устройство в Пловдив. Тя е извършена два дни след опит за кражба на близо 80 хил.лв. от терминал в столицата.  Недялков действал по предварително уговорен план с..

публикувано на 22.04.19 в 07:41

"Млада синя Земя" в Природонаучния музей

Кметът на Пловдив Иван Тотев и заместник-кметът Александър Държиков ще открият конкурсната програма на фестивала „Млада синя Земя“ в Природонаучния музей. Празникът е по повод Световния ден на Земята. В музея е предвидена празнична програма и изложба на детски рисунки, а най-добрите изпълнения и произведения на фестивала ще бъдат наградени...

публикувано на 22.04.19 в 07:33

Изложбата за Търновската конституция гостува в Пловдив

Изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ гостува в Пловдив.   Откриването е в  Дома на културата „Борис Христов“.  Домакин на събитието е областният управител Здравко Димитров.  Експозицията е подготвена по инициатива на Народното събрание със съдействието на Държавна агенция „Архиви“ и  се..

публикувано на 22.04.19 в 07:07

Днес е Цветница

Православната църква празнува днес големия Господски празник Вход Господен в Йерусалим, който се нарича още Цветница или Връбница.Празникът Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден и е един от най-хубавите пролетни празници. Посветен е на тържественото посрещане на Исус Христос в Йерусалим с маслинови и лаврови..

обновено на 21.04.19 в 07:29