Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи оглед на щетите от пожара се очаква днес

| обновено на 12.02.19 в 07:08

Днес следобед  ще се направи опит за оглед на щетите и евентуалните причини за пожара  в цеха за преработка на месо край село Войводиново, съобщи пред Радио Пловдив началникът на областната противопожана служба комисар Георги Мангараков. 


Предвидената още за понеделник акция  бе отложена заради тлеещите огнища, които  не позволяват достъп до вътрешността на малкия месокомбинат. Гасенето там продължи с нови четири екипа, които са сменили работилите цяла нощ и до днес по обед пожарникари. 

Огънят е опустошил над осем хиляди квадратни метра площ, по първоначални данни, щетите са стопроцентови, добави шефът на пловдивската пожарна.

В нощта на пожара собственикът на фирма „Унитемп“, чийто е изгорелият цех – Петко Петков е разговарял с комисар Георги Мангараков, но той не е имал никакви предположения за възможните причини за бедствието.  

На този етап не се изключва нито една версия – инцидент или умишлен палеж. Собственикът на „Унитемп“ не бе открит за коментар.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Брестовица отново на протест заради замърсената с манган вода

Жители на Брестовица организират пореден протест, като в края на работния ден (17 ч.) ще блокират Околовръстния път и Пещерско шосе в Пловдив. Недоволството им е породено от качеството на питейната вода в селото, която е с наличие на манган, мътна и негодна за пиене. „Повече няма да се отлага проблемът и да се правят компромиси с питейната..

обновено на 24.04.24 в 07:24

Арменската общност отбелязва 109 г. от геноцида над арменския народ

С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Тя ще премине под надслов "Дарена кръв за пролята кръв" и ще се проведе на площада пред Общината от 11 до 15 ч. Идеята е ужасът на кръвопролитията да бъде превърнат в безценен дар за живот. На днешната дата през 1915 г. в османската..

обновено на 24.04.24 в 07:24

Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ започва в Пловдив

В Пловдив се открива XXVII Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“. В него ще участват над 700 ученици с 97 учебни предприятия от България, Румъния и Сърбия. Участниците  имат дейности в различни сфери: недвижими имоти, банкова дейност, застраховане, търговия на едро и дребно с различни хранителни и нехранителни стоки; туристически..

обновено на 24.04.24 в 07:24

Ваксината срещу коклюш ще се поставя 45 дни след раждането

Министерството на здравеопазването да позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана по-рано, още месец и половина след раждането, а не, както е заложено в Имунизационния календар – след втория месец на бебето. Това е решено на среща в Министерския съвет днес на служебния министър председател Димитър Главчев, министъра на здравеопазването д-р..

обновено на 24.04.24 в 07:24

Възстановяват фермата за глухари в Девин

Южноцентралното държавно предприятие предвижда да поднови работата на фермата за изкуствено развъждане на глухари в Държавното ловно стопанство "Извора", функционирала в периода 1978-1992 г.  Проектът е залегнал в инвестиционната програма на ЮЦДП, одобрена от МЗХ.  Фермата в Девин е била създадена с идеята за увеличаване плътността на популацията на..

публикувано на 23.04.24 в 17:03