Първи оглед на щетите от пожара се очаква днес

| обновено на 12.02.19 в 07:08

Днес следобед  ще се направи опит за оглед на щетите и евентуалните причини за пожара  в цеха за преработка на месо край село Войводиново, съобщи пред Радио Пловдив началникът на областната противопожана служба комисар Георги Мангараков. 


Предвидената още за понеделник акция  бе отложена заради тлеещите огнища, които  не позволяват достъп до вътрешността на малкия месокомбинат. Гасенето там продължи с нови четири екипа, които са сменили работилите цяла нощ и до днес по обед пожарникари. 

Огънят е опустошил над осем хиляди квадратни метра площ, по първоначални данни, щетите са стопроцентови, добави шефът на пловдивската пожарна.

В нощта на пожара собственикът на фирма „Унитемп“, чийто е изгорелият цех – Петко Петков е разговарял с комисар Георги Мангараков, но той не е имал никакви предположения за възможните причини за бедствието.  

На този етап не се изключва нито една версия – инцидент или умишлен палеж. Собственикът на „Унитемп“ не бе открит за коментар.


Още от категорията

МВР с мерки за сигурност за Деня на независимостта и почивните дни

МВР Пловдив въвежда мерки по време на честванията на Деня на независимостта на България 22 септември и свързаните с него почивни дни. Засилено полицейско присъствие ще има на местата за провеждане на чествания и тържества, като и на други публични прояви, свързани с празника в Пловдив и областта.  За обезпечаване на сигурността и обществения ред и..

обновено на 20.09.19 в 11:13

Изграждат нов парк в район Централен

Жителите на район Централен в Пловдив ще имат нов парк. Той е в близост до кръстовището в района на булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и  „Източен“. Строителството му е на финалната права, съобщиха от общината.  Теренът от близо 5 дка, на който преди това имаше баничарница, павилион за продажба на мебели и стара, паянтова общинска къща, е разчистен..

публикувано на 20.09.19 в 10:39

Пожар в склад за масла горя тази нощ

Пожар в склад за масла към магазин в квартал Кършияка горя тази нощ. Той е избухнал около полунощ, съобщи Петър Тосков, началник сектор в Противопожарната служба в Пловдив. Складът е на  бул "Дунав" в близост до Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. 4 коли с огнеборци са гасили пожара. Едата от тях е опесъчавала пътя.  Огънят е..

публикувано на 20.09.19 в 09:15

Започна ремонтът на площада в Девин

Финансирането се осигурява с постановление на Министрески съвет. Стойността на проекта е 1 800 000 лв. Проектът за ремонт и рехабилитация предвижда подмяна на настилката и обединяване на пространствата по цялата пешеходна част. Цветовете на основните плочи са в светло сиво и антрацит, около дома на културата са със светъл и тъмен гранит, а..

публикувано на 19.09.19 в 16:31

Нов дом за Дневния център за деца с увреждания в Асеновград

Дневният център за деца с увреждания в Асеновград се премести в нова сграда. Днес официално бе открит реновираният първи етаж на бившия дом за сираци "Таню войвода", където са разположени специализирани кабинети за рехабилитация, зали за индивидуални и групови занимания, помещения за почивка.   В ремонта са вложени 100 хиляди лева по оперативна..

публикувано на 19.09.19 в 14:35