Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приоритети и непостижимост „Точно днес“

| обновено на 11.02.19 в 17:01

Подчинени на диктата на ежедневното и насъщното, в изследване и преследване на сделки и кроежи, все-по ускорено, все по-шумно, и по агресивно, до арогантност и замитане  под килима,  забравяме, или не искаме, или оставяме на някой друг да носи паметта за големите личности.  Дали и да ги припознава и  приема за герои  и на нашето време ????

 С Дора Чаушева директор на Националния музей „Васил Левски“ ще говорим за  сборника „Карлово – късчета история“, посветен на първия уредник на музея на Васил Левски  в Карлово  Никола Славчев. Събитието е в програмата за отбелязването 146-та годишнина от гибелта на Апостола.  

Точно днес ни очаква среща с  „ Алексис Зорбас”. И с „Рапорт пред Ел Греко“  и  с „И последното изкушение“, и почти всички книги на големия Казандзакис в превод на Георги Куфов. Представя ги  в литературен салон „Spirt & Spirit“  в клуб „Петното“  синът на преводача - Христо Куфов.

Още в „Точно днес“:

Колко  и  с какви специалности ще бъдат училищните паралелки в Пловдив и областта – т.н. план прием след 7 клас. Предложенията  се обсъждат на първо заседание в Областния съвет за развитие за 2019 г.  Репортаж на Живка Танчева.

Сюжетът с т.н. циганска тема   и други  вариации в  предизборен  контекст. Коментар на политолога проф. Александър Маринов.

Графично и живописно  с митологична вечност, акрилен Ездач и ювелирен екслибрис. Юлиан Йорданов  за изложбата си в галерия „Възраждане“.  

Точно днес“. Вторник 12 февруари. От 6 до 9.30




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За книгите и хората, които (не) ги четат „Ден след ден“

Продължават трудните първи стъпки на служебния премиер Димитър Главчев като ръководител както на изпълнителната власт, така и на тази част от нея, която се занимава с външната политика на страната. Тук той губи подкрепата на Меглена Плугчиева, досегашен негов външнополитически съветник. Неофициално това става заради несъгласието на Плугчиева с това..

публикувано на 23.04.24 в 14:43

Нова книга и пълна луна във „Вход свободен“

Днешният 23-и април е световен ден на книгата и авторското право. Разбира се, ще си говорим за книги в предаването. На 24-и април, от 18:00 часа в Конферентна зала, на НБ „Иван Вазов“ е представянето на книгата „Добруджанският феникс“, на Стефка Станчева. Тя гостува в Пловдив по покана на клуб „Аптека за душата“. Интервюто с нея е след 14..

публикувано на 23.04.24 в 09:30
Утрото на Дановия хълм

"Точно днес" за близките и по-далечни дни

Във вторник утро говорим за актуалните теми, за политика и ангажираност към проблемите на обществото.  "Точно днес" коментираме с политолога д-р  Светлин Тачев  от "Галъп интернешънъл болкан", за  последните назначения в служебния кабинет, за юнските избори 2 в 1 и партийните послания, както и дали може да очакваме редовен кабинет след 9 юни. За..

публикувано на 22.04.24 в 15:10

Преди вота, след бала и след белите "Ден след ден"

Размисли след бала, пренареждане за вота две в едно, хронограма за изборите, строителен куриоз в училище „Елин Пелин“ и продължаващия спор за металната ограда на Небет тепе – това са заглавията на разговорите в предаването „Ден след ден“ от 15 до 17 часа. Журналистът Любомир Минчев ще коментира защо след годишния бал на ГЕРБ в Пловдив..

публикувано на 22.04.24 в 14:44

"Вход свободен" - късен старт на работната седмица

В началото на седмицата понасяме поредния каприз на времето! И ако до преди месец моожехме да обвиним "женската прироода" за всички прищявки на климата, то в пооследната седмица нежната пооловина от човечеството е вън от всички подозрения!  В рубриката ни "Жена - истории за Вселени" днес ви срещаме с психолога Янка Василева. Един от професионалните..

публикувано на 22.04.24 в 09:30