11 семейства с подписка срещу шума и сигнал до кмета на "Източен"

Съседи на бунт срещу шума от климатиците на търговски център

Собственик на търговския център е бившият кмет на Неделино Стоян Беширов

| обновено на 21.02.19 в 13:38
Блокът на бул. „Цариградско шосе“ 18
Снимка: Радио Пловдив

Живеещи на бул. „Цариградско шосе“ 18 в Пловдив недоволстват от шума и вибрациите на климатичната инсталация и аспирацията на новопостроен търговски център в непосредствена близост до 9-етажния блок.
 

„Обектът е собственост на бившия кмет на община Неделино Стоян Беширов. В него се намират магазин и ресторант, чиито климатици и аспирация пораждат ужасен шум. Толкова е силен, че дори при затворени врати и прозорци не мога да стоя спокойно в стаите, които гледат към ресторанта“, разказа Марияна Янчева, която живее в непосредствена близост до обекта.

До момента 11 семейства са направили подписка срещу търговския комплекс и са подали сигнали до Общинския инспекторат и до кметство „Източен“, а тази сутрин г-жа Янчева е депозирала жалба и в Регионалната здравна инспекция.

„Сигналът на госпожата за шума е препратен към Инспектората. Колкото до въпроса защо климатиците са поставени там - така е според плана и строителното разрешение, одобрено от Голяма община“, обясни кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

„Нямаме правомощия да измерваме шума вътре в жилище, но навън не сме констатирали отклонения от нормите“, заяви шефът на инспектората Ангел Славов.

Марияна Янчева
Още от категорията

Ограничават достъпа на туристи до "Чудните мостове" заради АЧС

От днес се ограничава достъпът на туристи до природната забележителност „Чудните мостове“, където бе открито мъртво диво прасе, заразено с африканска чума.  Преминаването в района ще се контролира с указателни табели, стана ясно на днешното заседание на епизоотичната комисия в Чепеларе. Представители на местната власт и служители на различни..

публикувано на 19.08.19 в 17:00

Огнище на чума по свинете пламна и до Перущица

Нов случай на африканска чума по свинете е потвърден при диво прасе в землището на Перущица. Това стана ясно след днешното заседание на Областната епизоотична комисия в Пловдив.   Предприети са необходимите мерки и вече е ограничен достъпът до горските територии на площ от 200 квадратни километра. В обхвата на забранената зона попадат ловните..

обновено на 19.08.19 в 14:26

Режим на водата и затворена улица заради ВиК ремонт в Асеновград

Два месеца улица "Цар Иван Шишман" в Асеновград ще бъде с нарушено водоподаване и поетапно затворена за движение на автомобили.  От днес до 31 октомври водата в квартала ще бъде спирана заради подмяна на 260 метра водопроводни тръби и цялостно асфалтиране в участъка от улиците "Скалата"до "Винарска". Ремонтните дейности са част от Строителната..

публикувано на 19.08.19 в 14:07

Ремонтът на площада затвори паркинга пред "Тримонциум"

Паркингът пред хотел „Тримонциум“ в Пловдив ще бъде затворен от днес до началото на септември.  От ОП „Паркиране и репатриране“ ъобщават, че затварянето на паркинга се налага заради подмяна на настилката, която е част от големия проект за реконструкция на площад „Централен“.   Най-близките обществени паркинги в централната градска част са..

публикувано на 19.08.19 в 14:03

Възрастна жена загина при пожар в пловдивско село

Огънят е изпепелил къщата й в Куртово Конаре. Инцидентът е малко преди полунощ в събота.   Веднага след сигнала за пламъци от къщата към адреса са насочени екипи на районното управление и противопожарната служба в Стамболийски. След  загасяването обаче пожарникарите са открили тялото на 89-годишната обитателка на жилището.  Причината за появата на..

публикувано на 19.08.19 в 12:52