11 семейства с подписка срещу шума и сигнал до кмета на "Източен"

Съседи на бунт срещу шума от климатиците на търговски център

Собственик на търговския център е бившият кмет на Неделино Стоян Беширов

| обновено на 21.02.19 в 13:38
Блокът на бул. „Цариградско шосе“ 18
Снимка: Радио Пловдив

Живеещи на бул. „Цариградско шосе“ 18 в Пловдив недоволстват от шума и вибрациите на климатичната инсталация и аспирацията на новопостроен търговски център в непосредствена близост до 9-етажния блок.
 

„Обектът е собственост на бившия кмет на община Неделино Стоян Беширов. В него се намират магазин и ресторант, чиито климатици и аспирация пораждат ужасен шум. Толкова е силен, че дори при затворени врати и прозорци не мога да стоя спокойно в стаите, които гледат към ресторанта“, разказа Марияна Янчева, която живее в непосредствена близост до обекта.

До момента 11 семейства са направили подписка срещу търговския комплекс и са подали сигнали до Общинския инспекторат и до кметство „Източен“, а тази сутрин г-жа Янчева е депозирала жалба и в Регионалната здравна инспекция.

„Сигналът на госпожата за шума е препратен към Инспектората. Колкото до въпроса защо климатиците са поставени там - така е според плана и строителното разрешение, одобрено от Голяма община“, обясни кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

„Нямаме правомощия да измерваме шума вътре в жилище, но навън не сме констатирали отклонения от нормите“, заяви шефът на инспектората Ангел Славов.

Марияна Янчева
Още от категорията

Сапьори обезвреждат стари гранати, открити в Йоаким Груево

Военни от Сухопътните войски обезвреждат невзривени гранати, открити днес в пловдивското село Йоаким Груево.  При извършване на ремонтни дейности на покрив в частен дом в селото са открити две ръчни гранати тип „бухалка“. След искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на командването на Сухопътните войски са изпратени сапьори от 91-ви..

публикувано на 22.07.19 в 16:19
Д-р Ваня Балева по време на операция в КОЦ - Пловдив

Хирурзите от КОЦ-Пловдив отстраниха два огромни тумора

Хирурзите от  Комплексния онкологичен център се справиха с две изключително тежки операции в един ден, като показаха сериозни професионални умения. Единият им пациент е 60-годишен мъж с огромен тумор, обхващаш цялата гръдната стена. Първоначалното съмнение е било за рак на гърдата, но по време на експресното изследване /гефрир/ са..

публикувано на 22.07.19 в 14:20

Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат

Кметът на Пловдив Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат. Това обяви самият той пред журналисти, часове преди да започнат събранията за номинации на ГЕРБ за местните избори.   „Ще си направя самоотвод на днешните събрания, категорично съм решил. След 12 години в управлението чувствам умора и нещо като..

обновено на 22.07.19 в 13:13

Откриват за празника на Пловдив новия централен площад и галерия

Вече е получен акт 15 за художествената галерия на ул. „Гладстон“ 32. Кметът на Пловдив Иван Тотев уточни, че общината е подала документи за акт 16 и тече подготовката за първата изложба. „Ориентировъчната дата за откриването може да съвпадне с Есенния салон на изкуствата, вероятно това ще стане на 2 септември“, каза градоначалникът, като..

обновено на 22.07.19 в 13:13

Без наводнения в Пловдив след изграждане на Южния колектор

Община Пловдив започва работа по проекта за пречиствателната станция и по първия лот на Водния проект. „Тъй като минаха обжалванията, подписваме договор и започваме процедура за надзор, за да стартира реалната работа“ , заяви кметът Иван Тотев. „Сега правим търговски проучвания за цените, каквито са изискванията на новия Закон за..

публикувано на 22.07.19 в 13:08