Шум и надежди "Ден след ден"

Автор:

Живеещи в блок в пловдивския квартал „Източен“ са изложени на силен шум и вибрации от вентилационната система на близкия търговски комплекс. Инвеститорът има необходимите разрешения от централната община, това отговарят на недоволните от районното кметство. Хората ще търсят реакцията и на Регионалната здравна инспекция. Иванка Петкова резюмира случая в репортаж.

Относително спокойно, в отсъствието на депутатите от БСП, парламентът прие правилата за избор на нов състав на Централната избирателна комисия. Те дават възможност свои номинации да правят и извънпарламентарни партии, които обаче имат избрани депутати в Европейския парламент. По това ще разговаряме с лидера на СДС Румен Христов.

Възможността световен производител на автомобили да разположи свой завод в България е напълно реална. Днешен репортаж на международна медиа поддържа тази надежда за крупна чуждестранна инвестиция.


Още от категорията

Мистика и традиционни изкуства във "Вход свободен"

Подготвяме се отрано за почивните дни, като чертаем маршрути и  набелязваме дестинации с интересна програма. Очаква ни вълшебно време – мистика, музика, история и традиционни изкуства! За трета поредна година връх Драгойна до село Буково, гр. Първомай, ще се огласи от българските фолклорни ритми на фестивал "Угар – мистичен и древен"...

обновено на 18.07.19 в 10:08

Светло обитаване и извън него „Точно днес“

Да отворим днес тефтерчето на Левски в деня на 182-та годишнина от рождението му и да помислим: за него и  себе си, за нас и времето... Разговор с Дора Чаушева директор на Националния музей „Васил Левски“ в Карлово .   Извън светлата зона: Какво излезе от  здрача на хакерството срещу НАП и националната сигурност. Освен един..

публикувано на 17.07.19 в 16:56

За личните данни, ЕК и Света Марина - в "Ден след ден"

В 17-тия ден на юли "Ден след ден" ще тръгне от избора на министъра на отбраната на Германия за председател на Европейската комисия, за да премине през хакерската атака на масиви в НАП и стигне до християнския празник Света Марина.  Как са гласували българските евродепутати и анализ на евродепутата Радан Кънев за предстоящия 5 годишен мандат на..

публикувано на 17.07.19 в 14:15

"Вход свободен" ви среща с актьора Антон Тонев

Днес във "Вход свободен" актьорът Антон Тонев ще признае за любовта си към Мелпомена , радостта от занаята и защо за сценичната треска ваксина не е открита. Ще отбележим годишнина от премиерата на култовия екшън "Умирай трудно"; ще разберем кои са 16 -те най важни изобретения, направени от жени; как тиквичките могат да предотвратят развода и още, и още!..

публикувано на 17.07.19 в 09:22

Летни изненади „Точно днес“

Срещите ни в ефира са с доц. Златогор Минчев, експерт по киберсигурност и директор на Съвместния център по обучение, симулация и анализ към БАН.  Темата е за хакерската атака срещу НАП. Хакерът даже проговори, или по-скоро прописа. Ще има ли отговор на въпроса: Кой е той?  Специалисти по киберсигурност коментираха, че проблемът е..

публикувано на 16.07.19 в 16:58