Стартира кампания в подкрепа на семейство Димитрови

| обновено на 26.02.19 в 17:05

Стартира мащабна кампания за подпомагане на младото семейство от Брестник, което остана без дом след пожар в неделя сутринта. Тя се организира в социалните мрежи от близки на Константина и Петър Димитрови. Семейството е с две малки деца, а съвсем скоро очакват раждането и на третото си дете.

В момента живеем при сестрата на моята съпруга - в двустаен апартамент, където сме осем души. Чакаме всеки момент да се роди и петия член на нашето семейство. Надяваме се в рамките на няколко дни да ни осигурят служебно жилище от моята работа, това заяви пред Радио Пловдив Петър Димитров, който е пилот в Граф Игнатиево.

Младото семейство се надява да възстанови своята къща, която за минути е изгоряла напълно при пожара в неделя.

Страшно много хора помагат. И в момента тече огромна кампания за да можем да съборим всичко и да започнем от нулата. Сега имаме най-вече нужда от сили, спокойствие и от добри хора, които да ни помогнат да възкресим къщата ни от пепелта. Опитваме се да гледаме на нещата позитивно и вярваме, че доброто ще победи, обясни Петър Димитров.

Къщата на семейство Димитрови е изградена с кредит и е застрахована, но все още не е ясно дали парите от застраховката ще покрият всички щети.

Кутии за дарения има в големите магазини, обявена е и банкова сметка. Дарения се набират и в кметството в село Брестник.

Изключително много хора се отзовават, включително и от чужбина. Непрекъснато в кметството получаваме обаждания по телефона от хора, които искат да помогнат, разказа Елена Проданова, кмет на село Брестник.

Община Родопи също ще подпомогне с финанси семейство Димитрови. Предложението на кметицата на Брестник Елена Проданова ще бъде гласувано на сесия на ОбС на 28 февруари.

Министерството на отбраната и авиобазата "Граф Игнатиево" също организират дарителска кампания в подкрепа на семейството на капитан Петър Димитров от изтребителната авиационна ескадрила на авиобазата, съобщиха от военното ведомство. 
Към нея са се присъединили военнослужещи от ВВС. В момента се извършва ремонт на ведомствено жилище в района на авиобазата, за да може в петък многодетното семейство на офицера да се настани. Военнослужещи събират и доброволни финансови средства, за да подпомогнат младите хора в този труден момент, се посочва в съобщението. 

С лични средства днес в дарителската кампания са се включили министърът на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-министрите на отбраната Атанас Запрянов и Анатолий Великов и членовете на политическия кабинет. Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, заместник-началниците на отбраната - вицеадмирал Емил Ефтимов и генерал-лейтенант Димитър Илиев, и постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев също са дарили средства за кампанията.


От МО се обръщат с призив към всички военнослужещи и граждани да се включат в дарителската кампания в помощ на семейство Димитрови. 

Финансовите средства могат да бъдат изпращани в следната банкова сметка в Уникредит Булбанк на името на Констатина Емилова Димитрова:
IBAN: BG05UNCR70001520697983
BIC UNCRBGSFОще от категорията

Нови колектори ще предотвратят наводненията в Пловдив

Пловдив се наводнява при всеки по-обилен дъжд, а хората газят вода до коляно по улици и тротоари? Грешка на строители и проектанти, презастрояване или немарливост е причината за потоците, които текат по градските улици? Интервю с инж. Ангел Марков от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. През последните 25-30 години има..

публикувано на 26.06.19 в 16:32

До 42° в Пловдив в началото на юли, после захлаждане

В началото на юли у нас се очакват температури от порядъка на 39, а в Пловдив 41 - 42 градуса .  След това ще има захлаждане . Над страната ще премине студен атмосферен фронт, който ще понижи температурите. Нормални горещи дни. Валежният период със захлаждане е от 4 до 10 юли. Засега не се очакват някакви екстремни валежи...

обновено на 26.06.19 в 16:24

Новият център за безопасност скъсява реакцията след ПТП

С правителствено постановление се създава Национален координационен център за безопасно движение по пътищата като част от мерките за ограничаване на катастрофите до 2020 г. В структурата на Центъра влизат служители на  „Национална полиция“, „Пожарна безопасност и защита на населението“, Агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция..

обновено на 26.06.19 в 16:18

Доброволци ни помагат в борбата против наркотиците

Днес отбелязваме Международния ден против наркотиците. Младите казват „Не на наркотиците“. За кампанията „Не прави това, за което ще съжаляваш утре“ коментира психологът Даниела Димитрова от Общински съвет по наркотични вещества  Превантивно – информационен център. Целта е да докажем, че превенцията за употребата на наркотици е..

публикувано на 26.06.19 в 11:59

Науката непрекъснато ни изненадва с новости

Интересът към българските земи в Античността непрекъснато нараства. Нарастват обаче и усилията да се спекулира с тях и да се фалшифицират исторически събития и факти, заяви тракологът от БАН проф. Ваня Лозанова. Винаги има и опити за самоизява и желание на  научните форуми по темата да се заяви нещо, което шокира аудиторията, въпреки че не..

публикувано на 26.06.19 в 11:56