Стартира кампания в подкрепа на семейство Димитрови

| обновено на 26.02.19 в 17:05

Стартира мащабна кампания за подпомагане на младото семейство от Брестник, което остана без дом след пожар в неделя сутринта. Тя се организира в социалните мрежи от близки на Константина и Петър Димитрови. Семейството е с две малки деца, а съвсем скоро очакват раждането и на третото си дете.

В момента живеем при сестрата на моята съпруга - в двустаен апартамент, където сме осем души. Чакаме всеки момент да се роди и петия член на нашето семейство. Надяваме се в рамките на няколко дни да ни осигурят служебно жилище от моята работа, това заяви пред Радио Пловдив Петър Димитров, който е пилот в Граф Игнатиево.

Младото семейство се надява да възстанови своята къща, която за минути е изгоряла напълно при пожара в неделя.

Страшно много хора помагат. И в момента тече огромна кампания за да можем да съборим всичко и да започнем от нулата. Сега имаме най-вече нужда от сили, спокойствие и от добри хора, които да ни помогнат да възкресим къщата ни от пепелта. Опитваме се да гледаме на нещата позитивно и вярваме, че доброто ще победи, обясни Петър Димитров.

Къщата на семейство Димитрови е изградена с кредит и е застрахована, но все още не е ясно дали парите от застраховката ще покрият всички щети.

Кутии за дарения има в големите магазини, обявена е и банкова сметка. Дарения се набират и в кметството в село Брестник.

Изключително много хора се отзовават, включително и от чужбина. Непрекъснато в кметството получаваме обаждания по телефона от хора, които искат да помогнат, разказа Елена Проданова, кмет на село Брестник.

Община Родопи също ще подпомогне с финанси семейство Димитрови. Предложението на кметицата на Брестник Елена Проданова ще бъде гласувано на сесия на ОбС на 28 февруари.

Министерството на отбраната и авиобазата "Граф Игнатиево" също организират дарителска кампания в подкрепа на семейството на капитан Петър Димитров от изтребителната авиационна ескадрила на авиобазата, съобщиха от военното ведомство. 
Към нея са се присъединили военнослужещи от ВВС. В момента се извършва ремонт на ведомствено жилище в района на авиобазата, за да може в петък многодетното семейство на офицера да се настани. Военнослужещи събират и доброволни финансови средства, за да подпомогнат младите хора в този труден момент, се посочва в съобщението. 

С лични средства днес в дарителската кампания са се включили министърът на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-министрите на отбраната Атанас Запрянов и Анатолий Великов и членовете на политическия кабинет. Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, заместник-началниците на отбраната - вицеадмирал Емил Ефтимов и генерал-лейтенант Димитър Илиев, и постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев също са дарили средства за кампанията.


От МО се обръщат с призив към всички военнослужещи и граждани да се включат в дарителската кампания в помощ на семейство Димитрови. 

Финансовите средства могат да бъдат изпращани в следната банкова сметка в Уникредит Булбанк на името на Констатина Емилова Димитрова:
IBAN: BG05UNCR70001520697983
BIC UNCRBGSFОще от категорията

Вярата лекува, а молитвата има огромна сила

Лекува ли вярата, каква е силата на молитвата и може ли да ни помогне в битката срещу сериозно заболяване– това са въпроси, който всеки един човек си задава в труден момент.  Отговорът за Радио Пловдив е на богослова д-р Маргарита Загарова от катедра Теология на ПУ "Паисий Хилендарски".  Според нея вярата има много голямо значение както за..

публикувано на 18.04.19 в 16:08

Антикорупционната комисия трябва да бъде закрита

Самата методика за разкриване на корупция и злоупотреба с власт е поставена на нездрава основа. Антикорупционната комисисия трябва да бъде закрита, защото  бе създадена по начин, че да не може да се стигне до същността на проблемите. Това коментира политическият анализатор доц. Момчил Дойчев – преподавател в НБУ. Като аргумент той  посочи,..

публикувано на 18.04.19 в 10:14

Нотр Дам е контекстът на европейската цивилизация

Светът помръкна, виждайки "Дамата от Париж" в пламъци и пепел. Експанзията на кадрите стопи за минути идеологическите противостояния, политическите антагонизми и заличи традиционните верски зависимости до степен Светът да осъзнае себе си като обща част от цивилизацията. С въпросите, които провокира гибелта на световни паметници на..

публикувано на 18.04.19 в 09:12
Тихомир Безлов

"Апартаментгейт" поставя въпроса какво е допустимо за политиците

По случая с Александър Манолев имаме медийна информация, която трябва да бъде проверена. Имаме институции, които да направят тази проверка, но няма доверие към тези институции и това е един от проблемите в продължаващия скандал около имоти на политици.  Това каза за Радио Пловдив анализаторът Тихомир Безлов, след като Върховната..

публикувано на 17.04.19 в 17:21

Преходът не е завършен, защото няма върховенство на закона

В зала „Съединение” на Историческия музей в Пловдив ще се състои премиерата на „Свидетелства за прехода“ – мемоарна книга на бившия министър-председател Иван Костов.   В центъра на мемоарите си Иван Костов поставя страната и процесите, през които тя преминава до поканата за започване на преговори за членство в Европейския съюз в края на 1999 г...

обновено на 17.04.19 в 16:47