През 2018г. отрядите на БЧК спасиха 18 души, бедстващи в планината

Над 24 000 социално слаби в пловдивска област са получили хранителни продукти през миналата година, като количеството храна е близо 1 тон – бе отчетено в годишния доклад на Областния съвет на БЧК - Пловдив. В редиците на червенокръстците действат 1200 души на територията на областта, като техният брой е нараснал с 30 души спрямо предходната година – отчете председателят на областния съвет д-р Петрония Карамитрева.

През годината доброволци са посетили в домовете им 40 възрастни социално слаби души и още 290 в домовете за стари хора.

Четирите отряда на Планинската спасителна служба към БЧК в Калофер, Карлово, Сопот и Пловдив са извършили през годината 17 спасителни акции, като е оказана помощ на 18 души. 60-те планински спасители охраняват Южна Централна Стара планина, Централна Средна гора и Северните Родопи, като разполагат с 4 спасителни бази и 2 спасителни кучета – сочи годишният доклад на хуманитарната организация.


Още от категорията

Ентусиасти монтираха фитнес на открито на Младежкия хълм

Приключенски център „Младежки хълм“, сдружение  "Бъди активен"  и доброволци от инициативата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ през уикенда монтираха фитнес уреди и специална настилка на новата зона за спорт на открито на Младежкия хълм в Пловдив.   Новата площадка вече може да се ползва от всички, които обичат спорта, казват от младежкото сдружение.  Тя..

публикувано на 26.08.19 в 10:14

Съдят стрелеца, убил куче с лък преди 4 години

Мъжът, който преди четири години уби куче с лък на бензиностанция в Пловдив, отново  застава пред Райония съд.   Престъплението бе извършено на  21 юни 2015 г. на бензиностанция на кръстовището между булевардите  „Пещерско шосе” и „Копривщица”.   Там, докато зареждал колата си, Христо Петков се подразнил от лаенетго на кучето, наречено Гергана,..

публикувано на 26.08.19 в 10:10

Заседание срещу АЧС събира кметове и бизнеса в Смолян

Специална среща по проблемите  с разпространението на Африканската чума по свинете и забраната за дърводобив в региона ще се проведе  следобед  в областната администрация в Смолян.  На срещата ще присъства заместник-министърът на земеделието и горите Атанас Добрев. Поканени са  кметовете на засегнатите от АЧС общини Чепеларе, Девин, Доспат и..

обновено на 26.08.19 в 09:57

Тунелът "Кричим" от днес се затваря през нощта

От тази нощо до 30 август ще се спира движението през тунел „Кричим“ на третокласния път 866 от Михалково до Кричим.  Причината е, че започва ремонт на съоръжението, изградено преди 56 години.  От Агенция Пътна инфраструктура съобщиха, че във всички дни от  22:00 до 06:00 часа сутринта трафикът ще минава по заобиколен маршрут по пътя..

обновено на 26.08.19 в 09:56

Приключи срокът за доброволно умъртвяване на прасетата

Днес изтича крайният срок, в който кметовете трябва да изготвят списъци на хората, подлежащи на подпомагане за това, че доброволно са умъртвили прасетата си заради заболяването африканска чума по свините.  Списъците трябва да бъдат разлепени на публично място. Всички, които доброволно са умъртвили прасетата си ще получат по 300 лева. Това не е..

обновено на 26.08.19 в 08:27