Изидор Рудник идва със своя младежки Биг бенд в Първо студио Радио Пловдив

Американският тромбонист, диригент и композитор Изидор Рудник ще свири и дирижира в Първо студио на Радио Пловдив с Биг бенд "Кларк Монтесьори хай скул". Концертът е част от програмата на "Камерна сцена" - Пловдив и ще събере почитателите на джаза на 20 март, сряда, в часа. 

В своята дългогодишна кариера проф. Рудник ръководи джаз академии в най-престижните университети на Сащ,Европа и Китай. Негови прoизведения за Биг бенд, Духов оркестър и Комбо се изпълняват от най- престижните оркестри по света.


Изидор Рудник е носител на много престижни музикални награди - на Министерството на културата на Полша, награди от университети в Австрия, Китай, Маями, Охайо, Вашингтон за академични заслуги и принос в популяризирането на джазовото изкуство. 

Като изпълнител и диригент работи с Еди Гомес, Дейвид Нюмън /саксофонист в оркестъра на Рей Чарлз/, Слайд Хемптън/носител на две награди Грами за най-добър джаз албум, записан с певицата Ди Ди Бриджуотър/, Джими Хийт /саксофонист в групите на джаз гигантите Джон Колтрейн и Майлс Дейвис/и др. 

В Пловдив Исидор Рудник представя своя младежки бенд от „Кларк Монтесьори хай скул“. Програмата включва популярни джазови теми, както и негова оригинална музика.

На сцената ще видим младите, но добре познатите на българската сцена, Павел Цонев, Христо Минчев, Начо Господинов, както и певицата Надя Тончева, позната от първата акапелна джазова формация „Траяна“. 

През 2015-та г. тя изнася самостоятелен концерт в Париж, на българското изложение в Лувъра и има съвместни изяви с френския пианист Пиер Франсоа Бланшар.Още от категорията

"Златната китара" Аниело Дезидерио в Първо студио на Радио Пловдив

Италианският класически китарист Аниело Дезидерио   ще свири в Първо студио на Радио Пловдив на 24 октомври. Концертът, който е част от програмата на Международния китарен фестивал GuitArt Пловдив 2019 ,  е с начален час 19.00. Освен виртуоз, Дезидерио е и преподавател, професор в "Conservatorio Di Musica S. Giacomantonio“ в Козенца, Италия. Той е..

публикувано на 22.10.19 в 11:06

Живко Петров представя "ТЕN" в Първо студио на Радио Пловдив

Новият солов албум на Живко Петров "ТЕN" ще бъде представен в Първо студио на Радио Пловдив в рамките на "Камерна сцена Пловдив". Концертът на талантливия джаз пианист е на 30 октомври, сряда, в 19.00 часа и ще бъде излъчван и на фейсбук страницата на Радио Пловдив.  Четири години след дебютния си соло пиано албум "After 4" Живко Петров издаде втория си..

публикувано на 21.10.19 в 16:07

Ari Hoenig за първи път на БГ сцена в Радио Пловдив, излъчваме концерта on line

Един от топ барабанистите на планетата пристига от Ню Йорк  за няколко концерта на Балканите. Той, заедно с Lakis Tzimkas – бас  и Jiannis Pavlidis – китара ще свирят в Първо студио на Радио Пловдив на 16 октомври 2019 година, от 19.00 часа. Концертът е в рамките на инициативата "Камерна сцена Пловдив".  Този концерт ще излъчим on line и на фейсбук..

публикувано на 25.09.19 в 10:29

"Сцена на кръстопът" и в Културния център на Радио Пловдив

Книгата „Театрална география, история, личности” на Стефан Янков ще бъде представена в Първо студио на Радио Пловдив на 12 септември от 17.30 часа. Премиерата е в рамките на съпътстващата програма на Международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът".  Книгата на Стефан Янков, издадена от "Жанет 45", ще бъде представена от литературния критик Младен..

обновено на 09.09.19 в 09:41

Премиерата на филма "Героите от САЩ`94" бе в Радио Пловдив

Премиерата на технофилма "Героите от САЩ`94" събра футболни легенди, треньори и млади таланти от школите на пловдивските клубове в Първо студио на Радио Пловдив. Филмът показва с помощта на съвременните технологии пътя на националния ни отбор по футбол от историческия гол на Емил Костадинов срещу Франция през 1993-а година до спечелването на бронзовите..

публикувано на 05.09.19 в 12:48