Изидор Рудник идва със своя младежки Биг бенд в Първо студио Радио Пловдив

Американският тромбонист, диригент и композитор Изидор Рудник ще свири и дирижира в Първо студио на Радио Пловдив с Биг бенд "Кларк Монтесьори хай скул". Концертът е част от програмата на "Камерна сцена" - Пловдив и ще събере почитателите на джаза на 20 март, сряда, в часа. 

В своята дългогодишна кариера проф. Рудник ръководи джаз академии в най-престижните университети на Сащ,Европа и Китай. Негови прoизведения за Биг бенд, Духов оркестър и Комбо се изпълняват от най- престижните оркестри по света.


Изидор Рудник е носител на много престижни музикални награди - на Министерството на културата на Полша, награди от университети в Австрия, Китай, Маями, Охайо, Вашингтон за академични заслуги и принос в популяризирането на джазовото изкуство. 

Като изпълнител и диригент работи с Еди Гомес, Дейвид Нюмън /саксофонист в оркестъра на Рей Чарлз/, Слайд Хемптън/носител на две награди Грами за най-добър джаз албум, записан с певицата Ди Ди Бриджуотър/, Джими Хийт /саксофонист в групите на джаз гигантите Джон Колтрейн и Майлс Дейвис/и др. 

В Пловдив Исидор Рудник представя своя младежки бенд от „Кларк Монтесьори хай скул“. Програмата включва популярни джазови теми, както и негова оригинална музика.

На сцената ще видим младите, но добре познатите на българската сцена, Павел Цонев, Христо Минчев, Начо Господинов, както и певицата Надя Тончева, позната от първата акапелна джазова формация „Траяна“. 

През 2015-та г. тя изнася самостоятелен концерт в Париж, на българското изложение в Лувъра и има съвместни изяви с френския пианист Пиер Франсоа Бланшар.Още от категорията

Премиера на "Великите европейци - книгата, ново начало" в Радио Пловдив

Премиера на новата книга на Пламен Асенов "Великите европейци" ще събере приятели на едноименното радиопредаване, излъчвано вече седма година в ефира на БНР - Радио Пловдив, в Първо студио на медията на  22 май, сряда, от 18.30 часа. Какво знаем ние за Европа? Не питам за ЕС, питам за Европа. Книгата „Великите европейци” идва на..

обновено на 19.05.19 в 09:53

"Феноменът пловдивски спорт" събра най-добрите спортисти на Пловдив

В деня на спорта – 17-ти май, в Пловдив на тържествена церемония бе представена книгата „Феноменът пловдивски спорт“ с автори Диян Никифоров, Илия Кисимов и Нейко Дамянов. Проектът, който бе безрезервно подкрепен от Община Пловдив, отразява постигнатото от спортисти, треньори, специалисти, ръководители и общественици в спортната история на България...

публикувано на 18.05.19 в 10:05

Колегата от Радио Пловдив Диян Никифоров представя "Феноменът пловдивски спорт"

Днес в Гранд хотел Пловдив е официалното представяне на книгата „Феноменът пловдивски спорт“. На специална церемония ще бъдат връчени и юбилейните медали на спортистите, намерили място в класацията "Топ 50". В ефира на Радио Пловдив книгата представи колегата Диян Никифоров, който е и един от нейните автори заедно с Илия Кисимов и Нейко Дамянов...

обновено на 17.05.19 в 12:18

Деян Илиич представя за първи път новия си албум Dyad в Радио Пловдив

Джаз пианистът Деян Илич и неговият квартет Eyot, наричан „Нирвана на европейския джаз“, ще свирят в Първо студио на Радио Пловдив. Концертът, който е част от фестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР гостува за първи път на "Камерна сцена Пловдив" и ще събере меломаните на 16 май от 19.30 часа. Деян Илиич е един от водещите пианисти на Балканите и  е..

обновено на 16.05.19 в 07:11

Велислава Дърева представя последната си книга в Първо студио на Радио Пловдив

Книгата на Велислава Дърева „Атентатът 1925. Денят, в който се отвориха портите адови” ще има пловдивска премиера в Първо студио на Радио Пловдив. Журналистката и автор на книгата ще се срещне със свои читатели в 18.30 часа. Велислава Дърева е едно от най-ярките имена на България – публицист, есеист, политически анализатор, драматург и..

публикувано на 07.05.19 в 11:35