"Ден след ден" на 13 март

В двата часа на следобеда събираме актуалното от деня с пловдивски и национални акценти.

Тема с продължение е казусът с парка в район „Северен“, който извън дневния ред стана повод за коментари на сесията на Пловдивския общински съвет. За какво настояват гражданите и какво им обеща кметът Иван Тотев ще разберем от Веселина Пеева.

 И още една тема с продължение за проекта  "Балканска гордост" , който разбуни духовете, а ВМРО и БСП поискаха оставката на артдиректора на „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева. Отговорът й ще чуете още в първия час на програмата

Активизира ли се предизборно прокуратурата с последните акции срещу кметове, НАП и ТЕЛК измамници? За и  против опрощаваето на данъци, вероизповеданията и държавата  ще говорим с Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Колко хора вярват в плоската Земя и всичко останало, което на пръв прочет е малко странно. Отговор на този въпрос дава последното социологическо проучване на  „Галъп интернешънъл“, коментира го социологът Яница Петкова.

Ще има и още!
Още от категорията

"Точно днес"- за пътищата от и до града

Лятно и споделено ще уловим още от важните точки на август.  - Започваме с въвеждането на Тол системата за правозвачите, точно днес във вторник ще има тест в Пловдив за това как ще работи новото таксуване.  Говорят: проф. Олег Асенов от Националното тол управление и Васил Пиронков , председател на Управителния съвет на Камарата на автобусните..

публикувано на 19.08.19 в 16:22

"Звукът на киното" идва с музиката на "Д-р Хаус"

Ексцентричният „ Д-р Хаус “ ще гостува в "Звукът на киното" тази събота. Разбира се, ще ви предложим не среща с талантливия британски актьор Хю Лори, събрал световна слава с тази роля.  В "Звукът на киното" ще слушате саундтрака на рейтинговия телевизионен сериал за изключителния диагностик с непредсказуемо поведение и граничещи с абсурда обноски...

обновено на 19.08.19 в 15:33

"Вход свободен" предлага 5 екзотични рецепти за кафе

 Днес, освен за кафе, в предаването ще говорим и за други наслади.  Може да се каже, че този понеделник сме на френска вълна, защото в две отделни рубики ще разкажем за почти нeизвестния принос на Краля Слънце и императора Наполеон Бонапарт в два съвсем неочаквани аспекта и по- точно,  за това  как първият става основоположник на висшата мода, а..

обновено на 19.08.19 в 10:47

Подвластни на август и новата седмица "Точно днес"

Лятото е в разгара си. Тлее  и приближава към  местните избори. В политически план то изглежда доста унило, но и доста тревожно, заради екологични проблеми  от  пожароопасните сметища и неовладените животински зарази.  И с очакване на добри новини от новата седмица в ежедневната й динамика.  Тя започва в деня, когато ятата се готвят да..

публикувано на 18.08.19 в 17:12

В "Звукът на киното" среща под прожекторите на "Мулен Руж"

В "Звукът на киното" тази събота ще ви отведем в царството на кабарето и канкана с музиката от филма " Мулен Руж ". В този мюзикъл всичко е пищно, феерично и мащабно, а музиката прекрасна, романтична и зареждаща.  „Мулен Руж“ е филм на Баз Лурман от 2001 година. В него участват звездите на Холивуд Никол Кидман и Юън Макгрегър. Лентата разказва за млад..

обновено на 18.08.19 в 13:21