Медицинските общежития стават сцена за въздушен балет

Медицинските общежития в Пловдив стават сцена за въздушен балет в рамките на програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Екипът на френската компания ACTE пристига отново в града под тепетата, за да продължи работата си по подготовката на спектакъла "Място на съществуване", който ще оживее през юни по фасадата на медицинските общежития в Пловдив. Проектът стартира през 2018-та с поредица от работилници, артистични пърформанси и срещи с жителите на града.

В серията от събития тази пролет френската хореографка и основател на компанията Аник Шарло ще сподели опита си в работилници за съвременен танц. Те ще се проведат през март в залите на АМТИИ, в читалище "Христо Смирненски", а проектът ще бъде представен пред студенти от Медицинския университет и пред жителите на район "Западен". 

Специални танцови пърформанси, наречени Рандеву, ще се играят и на различни места в Пловдив по график през март и непосредствено преди спектакъла през май. Всички прояви са с вход свободен.

Целта на проекта е да създаде необикновена атмосфера, вдъхновена от обичайната среда в града. Затова през юни професионални танцьори и хореографи от Франция ще представят необичаен спектакъл, комбиниращ въздушен балет по фасадите на сградa в Пловдив. 

Спектакълът ще се състои на 14, 15 и 16 юни по фасадата на общежитията на Медицински университет - Пловдив.


Галерия

Още от категорията

Пловдив пази това, което наричаме цивилизация

Елен Карер д'Анкос е един от най-известните съвременни френски историци.  Тя е първата жена пожизнен член  на Френската академия на науките. Била е евродепут и консултант  по политическата визия на отношенията на Франция  с други държави, включително и славянския свят. Тя гостува   в Пловдив по повод предстоящия  Международен ден на..

публикувано на 18.03.19 в 16:33

В Пазарджик започва Мулти Култи китчън

В Пазарджик стартира първото събитие за годината от проекта Мулти Култи китчън, който е в програмата на Пловдив 2019. Проектът се фокусира върху интеграция на чуждестранните общности, повишаване на чувствителността и информираността на местната общност за приноса, който мигрантите носят в региона. Целта е да се изградят мостове между..

обновено на 18.03.19 в 12:08

Детският хор "Пим - Пам" гостува на Пловдив през април

Детският хор „Пим-Пам“ ще гостува на Пловдив Европейска столица на културата с голям концерт на 15 април.  В юбилейния си сезон, когато хорът отбелязва 40 години от своето създаване, гласовитите певци подготвят тържествена програма с най-хубавите песни от репертоара си. Огромна част от тях са написани специално за „Пим-Пам“ от Борис Карадимчев –..

публикувано на 18.03.19 в 11:15

Преге - предаване за света на книгите, 16 - 22 март

В предаването за книги на Радио Пловдив на 16 .03. 2019 бяха представени следните заглавия Рубрика „Напълно непознати“ ( нови книги ) Джордано Бруно. Свещник. Двуезично. 382 стр.,  ,тв. к., 5А, Изток-Запад, 2019. Етел Лилиан Войнич. Стършел. (Клуб Класика), 304 стр., тв. к.  304 стр., ок. 4А, Хермес, 2019. Мишел..

публикувано на 18.03.19 в 10:26

"Драконът" на Варненския театър гостува в Пловдив

Тази вечер Варненският драматичен театър гостува на пловдивска сцена с пиесата „Драконът“ на Евгений Шварц.  Режисьор на постановката е Явор Гърдев. В главната роля на Дракона е Михаил Мутафчиев, в ролята на градоначалника се въплъщава Михаил Билалов, Героят е Ненчо Костов. В останалите роли ще видим Ованес Торосян, Стоян Радев и още актьори от..

публикувано на 18.03.19 в 06:12