Медицинските общежития стават сцена за въздушен балет

Медицинските общежития в Пловдив стават сцена за въздушен балет в рамките на програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Екипът на френската компания ACTE пристига отново в града под тепетата, за да продължи работата си по подготовката на спектакъла "Място на съществуване", който ще оживее през юни по фасадата на медицинските общежития в Пловдив. Проектът стартира през 2018-та с поредица от работилници, артистични пърформанси и срещи с жителите на града.

В серията от събития тази пролет френската хореографка и основател на компанията Аник Шарло ще сподели опита си в работилници за съвременен танц. Те ще се проведат през март в залите на АМТИИ, в читалище "Христо Смирненски", а проектът ще бъде представен пред студенти от Медицинския университет и пред жителите на район "Западен". 

Специални танцови пърформанси, наречени Рандеву, ще се играят и на различни места в Пловдив по график през март и непосредствено преди спектакъла през май. Всички прояви са с вход свободен.

Целта на проекта е да създаде необикновена атмосфера, вдъхновена от обичайната среда в града. Затова през юни професионални танцьори и хореографи от Франция ще представят необичаен спектакъл, комбиниращ въздушен балет по фасадите на сградa в Пловдив. 

Спектакълът ще се състои на 14, 15 и 16 юни по фасадата на общежитията на Медицински университет - Пловдив.


Галерия

Още от категорията

Дарени книги за библиотеките на 14 училища в Пловдив

С професията учител да заемат своето достойно място в социална стълбица на българските професии, за да може все повече умни, амбициозни, трудолюбиви деца да избират тази професия и да възпитават и дават пример на бъдещите поколения.   Това пожела на директорите и представителите на 14 пловдивски училища заместник – областният управител..

публикувано на 20.05.19 в 13:06

50 творци от Матера с изложба в Галерия "Резонанс"

В галерия „Резонанс" от 18 часа се открива изложба от италианския град Матера, който заедно с Пловдив е Европейска столица на културата 2019.  Тя е под мотото „Матера: памет, идентичност, бъдеще“ и  представя петдесет творци от Матера и Базиликата с петдесет  техни творби  в областта на живописта, графиката, карикатурата, архитектурата,..

обновено на 20.05.19 в 10:14

Жената - в центъра на изложба в "Бялата къща"

Избрани творби на  Тодор Дрянков, подредени в експозиция, ще бъдат показани за пръв път в галерията на културен център „Бялата Къща“, Стария Град, на 20-ти май 2019 г. от 18:00 часа. Това е една особено впечатляваща изложба, в която основният сюжет е Жената.  Преобразена в символ, кодирал в себе многопластова изразност.  Жената е любима,..

обновено на 20.05.19 в 10:14

Преге - предаване за света на книгите, 18 - 24 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 18 .05. 2019г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Владимир Зарев. Чудовището. 304 стр., ок. 4А, Хермес, 2019. Лизе Спит. Топи се.  438 стр., ок. 4А, Жанет 45, 2019. Джонатан Мур. Частен детектив.  368 стр.,  ок. 4А, Бард, 2019. Франческо..

публикувано на 20.05.19 в 09:34
архив

Студенти от АМТИИ с годишен концерт

Традиционният годишен концерт на студентите от катедра  „Хореография“ в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ - Пловдив ще се състои в Дома на културата „Борис Христов" от 18,30 часа. В него са  включени произведения,  създадени от студентите и изградени на основата на фолклорното и съвременното танцово изкуство. Сред творбите са сюжетен танц върху..

публикувано на 20.05.19 в 06:50