Изградиха нови паркоместа в район "Северен"

Продължава изграждането и обособяването на нови паркоместа в район “Северен”. 

Паркингът се намира в междублоковото пространство на ул."Мануш войвода" № 57 и е с 19 на брой места за паркиране на леки автомобили, като едно от тях е за хора в неравностойно положение. 

Положена е хоризонтална маркировка и са монтирани антипаркинг скоби.

Това е седмият паркинг, изграден на територията на район "Северен" по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив. 

От районната администрация уточняват, че останалите паркинги се намират на ул. ”Победа” №62-72 и ул. “Стоян Заимов”, на бул."България" №2-4; междублоковото пространство на ул."Полк. Сава Муткуров" №65-73 и ул."Порто Лагос"; ул."Победа" №15-21 и ул."Добротич"; ул."Васил Левски" №1-5 и ул."Абоба"; бул. “България” № 45-47 с общ брой отдадени до момента под наем 250 паркоместа.


Още от категорията

Неонатологията на УМБАЛ "Пловдив" получи модерен кувьоз

Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология на УМБАЛ "Пловдив" от дарителската кампания на Фондация "Нашите недоносени деца" и Асоциация на банките в България. По думите на началника на отделението д-р Диана Аргирова кувьозът ще отговори на нуждите на най-малките пациенти.  „Кувьозите са ежедневно необходими, защото имитират майчината..

публикувано на 23.10.19 в 13:46

Тодор Попов и Иван Панайотов отиват на балотаж в Пазарджик

Кметската надпревара в община Пазарджик ще се реши на балотажа на 3-ти ноември, според социологическо проучване на агенция "Медиана". Изследването е реализирано със собствени средства. Проведено е на терен 17 – 22 октомври  2019 г.  с 462 човека 18+ години, жители на община Пазарджик и е представително за общината.  Според..

публикувано на 23.10.19 в 13:24

Нов закрит басейн ще строят в Пловдив

Първа копка на 50 метров закрит плувен басейн ще направи кметът Иван Тотев в петък сутринта. Той ще се изгради до сега съществуващия басейн „Младост“ изцяло с общинско финансиране.  Договорът е за 2 години и за 12 милиона лева , съобщи в аванс Тотев. По думите му: „Ще има един комплекс от 50 метров басейн със седящи места, малък басейн, който е..

публикувано на 23.10.19 в 12:48

Над 1000 полицаи ще бдят за реда в изборния ден в Пловдивско

Комисар Димитър Събчев, заместник-директор на полицията в Пловдив, уточни, че униформените ще охраняват 1003 изборни секции в 426 изборни места. Ще има засилено полицейско присъствие в ромските квартали, където ще дежурят мобилни патрули – увери комисар Събчев. Полицията ще действа в две направления – охрана на изборните материали и..

публикувано на 23.10.19 в 12:42

След изборите в Пловдив - на училище, но без учебници

Денят след изборите за общински съветници и за кметове – понеделник 28 октомври ще бъде неучебен, но присъствен ден за учителите и учениците от 148 училища на територията на област Пловдив, в които има изборни секции. Това съобщиха от Регионалното управление по образование в Пловдив.  От там уточниха още, че в тези 148 училища в зависимост от..

публикувано на 23.10.19 в 12:31