Промяната на позицията на ГЕРБ е в по-разумна посока

ГЕРБ се отказа от амнистията на дълговете на Главното мюфтийство. Задълженията на вероизповеданията, натрупани до 31 декември 2018 г., няма да бъдат амнистирани, а разсрочвани. Това оповести Цветан Цветанов, председател на групата на ГЕРБ в НС. Темата коментираме с доцент Антоний Гълъбов.

Със сигурност е повлияло решението на част от Обединени патриоти, които много остро се противопоставиха на опрощаването на дълговете на Главното мюфтийство. От друга страна – публичното говорене стана изключително агресивно. И в това отношение промяната на позицията на ГЕРБ е добра и тя е в по-разумна посока. Това заяви доцент Антоний Гълъбов.

Той коментира и реакцията на ДПС след обрата.

Както виждаме много пъти през последните месеци – ДПС не е готово да подкрепи радикалния курс на Корнелия Нинова. ДПС не желае предсрочни избори. И най-вероятно ДПС ще приеме този вариант, независимо от неудовлетворението си. Още повече, че той е и по-разумен вариант от държавническа гледна точка. Защото опрощаването на дългове дава лош сигнал към редовните платци. Това е тема, в която тепърва държавните стандарти трябва да започнат да навлизат. И е добре да се случва чрез разсрочване, а не чрез опрощаване на дългове, коментира още доцент Гълъбов.

Цялото интервю с Антоний Гълъбов можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

Фестивал на плъстите в село Труд

Пловдивското село Труд е домакин на Фестивал на плъстите. Проявата се провежда за втора поредна година и има за цел  да популяризира плъстенето като изкуство и занаят.  Плъсти се наричат изделията, които се правят от непредена вълна.  Тази година във фестивала участват майстори плъстари от София, Пловдив, Димитровград и Хисаря, а специален гост е..

публикувано на 20.07.19 в 11:12
Светозар Гледачев

Пари за изтребителите ще бъдат взети от бюджетния излишък

2 милиарда лева допълнителни разходи за плащането на изтребителите Ф-16 не са кой знае какво на фона на държавния бюджет на България и на брутния вътрешен продукт ,  каза финансовият анализатор Светозар Гледачев за решението на парламента да одобри сделката. Средства ще бъдат взети от бюджетния излишък, който се формира вече почти всяка година...

публикувано на 19.07.19 в 16:02

Днес е един хубав ден за българските ВВС!

Това е един дългоочакван процес. От 15 години чакаме във ВВС появата на нов самолет и най-сетне е на път този модернизационен проект да се реализира. Това е един хубав ден за българските ВВС и за българската армия и като  цяло един ден, в който правим решителна крачка по подобряване сигурността, отбраната и  суверенитета на нашата страна...

публикувано на 19.07.19 в 15:58

Трудният път от наркотиците до свободата и грижата за другите

Младо семейство от Украйна  избра България  за да помага на хора, попаднали в капана на зависимостите. Дмитрий и Катя Карпови от две години вече живеят в Пловдив, където създават  Център в помощ на зависими „ Пътят към свободата“ и помагат на хора, които искат да се откажат от наркотици, алкохол или други зависимости.  Освен със зависимите и..

публикувано на 19.07.19 в 15:22

Който е искал, вече си е свалил данните от НАП и ще ги ползва

Информацията, която е изтекла, е огромна - това са няколко гигабайта с данни за около 5 – 6 милиона граждани, някои вече починали, може да има и повтарящи се записи, това все още не се знае, но така или иначе има няколко милиона записа вътре, коментира по повод хакерската атака в НАП адв. Димитър Калдамуков. По думите му това показва, че един..

публикувано на 19.07.19 в 10:58