Напрежението било заради шумно дъвчене на дъвка и мляскане по време на контролна в час

Пререкания заради дъвка между гимназистки от Пловдив завършиха с бой и порезна рана

Десеточкалсичките не са имали предишни конфликти, дори били приятелки

| обновено на 14.03.19 в 13:21

Педагогически съвет в гимназия „Св. Климент Охридски“ в Пловдив, насрочен за следващия четвъртък, ще решава какви наказания да наложи на двете десетокласнички, които се сбиха вчера.  Регионалното управление по образованието също ще на прави проверка по случая.

Случаят бе съобщен от полицията днес, а сбиването се разследва от служители на Второ районно управление на полицията. 

Сигналът е постъпил от спешен медицински кабинет в УМБАЛ „Св. Георги“, където едно от момичетата е било прието с порезна рана на гърба. След преглед девойката е оставена под лекарско наблюдение без опасност за живота. 

Скандалът започнал в час, където по време на контролно една от десетокласничките дъвчела дъвка шумно и мляскала. Това подразнило съученичката й, която се оплакала, че не може да чуе въпросите за контролното упражнение. 

Пререканията между двете продължили и през следващите часове и ескалирали в сбиване по обед, съобщи директорът на гимназия "Св. Климент Охридски" Здравко Димитров. По данни на разследващите полицаи при физическата разправа едното момиче е намушкано  в гърба с твърд предмет. 

Началникът на РУО Иванка Киркова добави, че нападателката е поискала от столовата ножа, с който "да си обели ябълката".

Под наблюдението на Районната прокуратура е образувано  до съдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около случилото се продължават разследващи  и инспектор „Детска педагогическа стая“ от районното управление.

Преди този случай момичетата не са имали конфликти помежду си, дори били приятелки. И двете дошли в това училище мината година и не са от Пловдив, каза още директорът на гимназията Здравко Димитров.

Снимка

Още от категорията

Бункерите в проблемния парк - мистериозни като "Зона 51"

Мистерия тегне над  старите бункери в парка зад хотел Санкт Петербург , които хората в района вече наричат Зона-51, тъй като по нейно подобие,  те практически съществуват,  но юридически не фигурират никъде.  Екип на Специалните полицейски сили  провери вътрешността на подземията,  за да се установи има ли опасни материали в тях. За..

обновено на 18.03.19 в 21:36

118 000 души в областта нито работят, нито са безработни

Безработицата в Пловдивска област през 2018 година е 3.6%, посочва Регионалното статитстическо бюро с уточнението, че е регистриран спад с около процент в сравнение с 2017 година.  Коефициентът на заетост при хората с висше образование е 70.3%, при тези със  средно  образование  62.6% , а от хората без ценз работят  29.5%.  През  2018  г...

публикувано на 18.03.19 в 17:00

Наградиха спасителите на момичето, паднало във водопад край Карлово

В Карлово тържествено бяха наградени спасителите на 11-годишното момиче, паднало във водопада Сучурум на 10 март.  „Теменуга вече живее втори живот, благодарение на тези герои – Тони, Никола, Станимира и Радина, герои не само на Карлово, а и на България. Искам да благодаря сърдечно на всички, помогнали за спасяването на дъщеря ми“ – с..

публикувано на 18.03.19 в 14:09

Архитектурна агенция "Братя Кадинови" спечели конкурса за Концертна зала

Архитектурна агенция "Братя Кадинови“ ще изработи проекта за основен ремонт и реконструкция на Концертна зала в Пловдив. Агенцията спечели обществената поръчка на Министерството на културата и получи 100 точки за предложението си. В мотивите на комисията за избора е записано, че офертата отговаря на изискванията на възложителя, удовлетворяваща е и..

обновено на 18.03.19 в 13:40

Зелените площи в Пловдив са два пъти по- малко от заложените в ОУП

Важно е да се запази категорично незастроената площ до хотел „Санкт Петербург“, за което протестират хората. Това каза  народният представител от Обединени патриоти Славчо Атанасов . Той заедно с негови колеги от НФСБ разкритикува работата на община Пловдив за запазване на зелената система.  Бившият кмет на града каза, че според него..

публикувано на 18.03.19 в 13:38