Партия Volt представи кандидатите си за ЕП

Ние сме първата политическа партия в България с обявена листа за евровота на 26 май. Това каза в Пловдив лидерът на Европейска партия Volt Настимир Ананиев, който е на първо място в нея. 

Две са уникалните ни предложения в евролистата, каза Ананиев. Едното е, че на седмо място е чужденецът - холандецът Дани Валсантен. В листата на четвърто място е и пловдивчанката Венцислава Любенова.

Второто е, че за първи път у нас по европейските стандарти съставихме листа с политически перфектен баланс, редуваме мъж-жена, дамите при нас са равнопоставени, каза Ананиев.

От новата политическа сила искат европейско здравеопазване, гарантиране на европейски доходи и силен микро и семеен бизнес.

Партията е регистрирана през май 2018 година и има за цел да участва на двата вота тази година. Средната възраст на членуващите в партията е 36 години, а повечето от 2/3 от членовете не са били част от политическа формация.

Волт е първата паневропейска партия, която има мрежа от хора и организации в цяла Европа. 12 са регистрираните партии до момента – в България, Холандия, Германия, Франция, Португалия, Испания и др.

Настимир Ананиев коментира явната според него връзка на БСП и Воля, след заявката на Марешки и колегите му да напуснат Народното събрание. Според него сценарият е, че всички пропутински сили в България ще излязат от парламента и това ще затрудни сериозно работата на управляващите. 

Европейските избори са ключови и те ще покажат дали ще се очакват избори две в едно през есента, заключи Ананиев.

Още от категорията

Дано скандалът "Щрахе" отвори очите на избирателите

Директорът на българската секция на "Дойче веле" Александър Андреев обяви разкритията за корупционните схеми на бившия австрийски вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе като шанс на избирателите в Европа да прогледнат с кого си имат работа. А в лицето на националистите те си имат работа с  разгащени, вулгарни, лицемерни, хитри и в същото време глуповати..

публикувано на 20.05.19 в 16:08

Квесторите остават в своето училище, местят се учениците

В програма "Точно днес" разговор за целогодишната работа на преподавателите и за знанията на зрелостниците с началника на РУО-Пловдив  Иванка Киркова. Тази година   на 21 и 23 май са Държавните зрелостни изпити в 12 клас. 4662 зрелостници от областта ще се явяват на матурата по български език утре. 157 са недопуснатите заради невзети изпити,..

публикувано на 20.05.19 в 09:01

Биологът проф. Румен Младенов е кандидат за ректор на ПУ

Ден преди общото събрание на Пловдивския университет гост в студиото е единственият кандидат за нов ректор - проф.  Румен Младенов , биолог. Той представя визията за развитието на вуз-а в следващите пет години и как ще се надграждат база и цели. Привличане на чуждестранни студенти с програми на английски език, пазарно ориентирани магистърски..

публикувано на 20.05.19 в 07:55

Последната седмица преди вота ще покачи политическия тон

Последните две социологически проучвания, оповестени седмица преди изборите за ЕП, потвърждават паритета между водещите партии ГЕРБ и БСП. Новото е, че управляващите си връщат леката преднина след пораженията, които понесоха от „апартамент гейт“. Това стана благодарение на Бойко Борисов, който реагира адекватно на ситуацията като уволни..

обновено на 17.05.19 в 16:43

Многото сили в Костенец не водят до по-качествена работа

Костенец е блокиран от полицейски части в търсене на двойния убиец, а седмица преди изборите ДАНС търси офшорни сметки на политици по разпореждане на главния прокурор и след настояване на президента. Предстои ли поредният гейт? Акцията на МВР по издирването на заподозрения в двойно убийство Стоян Зайков действително е безпрецедентна. Не си..

публикувано на 17.05.19 в 16:08