Партия Volt представи кандидатите си за ЕП

Ние сме първата политическа партия в България с обявена листа за евровота на 26 май. Това каза в Пловдив лидерът на Европейска партия Volt Настимир Ананиев, който е на първо място в нея. 

Две са уникалните ни предложения в евролистата, каза Ананиев. Едното е, че на седмо място е чужденецът - холандецът Дани Валсантен. В листата на четвърто място е и пловдивчанката Венцислава Любенова.

Второто е, че за първи път у нас по европейските стандарти съставихме листа с политически перфектен баланс, редуваме мъж-жена, дамите при нас са равнопоставени, каза Ананиев.

От новата политическа сила искат европейско здравеопазване, гарантиране на европейски доходи и силен микро и семеен бизнес.

Партията е регистрирана през май 2018 година и има за цел да участва на двата вота тази година. Средната възраст на членуващите в партията е 36 години, а повечето от 2/3 от членовете не са били част от политическа формация.

Волт е първата паневропейска партия, която има мрежа от хора и организации в цяла Европа. 12 са регистрираните партии до момента – в България, Холандия, Германия, Франция, Португалия, Испания и др.

Настимир Ананиев коментира явната според него връзка на БСП и Воля, след заявката на Марешки и колегите му да напуснат Народното събрание. Според него сценарият е, че всички пропутински сили в България ще излязат от парламента и това ще затрудни сериозно работата на управляващите. 

Европейските избори са ключови и те ще покажат дали ще се очакват избори две в едно през есента, заключи Ананиев.

Още от категорията
Андрей Райчев

Йончева бе естественият ход на БСП

Това, че Елена Йончева ще оглави листата на БСП с кандидати за евроизборите ми се струваше сто процента сигурно, учудвам се даже, че толкова хора са гласували против , коментира по Радио Пловдив анализаторът Андрей Райчев. За втора година Елена Йончева е острие на парламентарната група на БСП. Тя се сби с властта много сериозно, нанесе и..

публикувано на 18.03.19 в 16:03
Богдана Сиракова приема 
поздравления за 120 години от създаването на Библиотеката при НЧ

В Библиотеката в Пещера спасяват книги

През 1893-та година, когато отваря врати за първи път, Библиотеката към Читалището в Пещера разполага със 100 книги. Днес тя предлага на читателите повече от 35 хиляди тома. Хортата, които работят в библиотека, най-добре знаят как някои от тях през годините губят страниците си и не могат да бъдат четени пълноценно. Богдана Сиракова обаче решава..

публикувано на 18.03.19 в 14:49

Предпочитам да съм оптимист за развитието на България

Политологът Първан Симеонов коментира предстоящото представяне на книгата „България 2019 – Нови хоризонти: Съмнения, надежди, перспективи“, която е продукт на Института за социална интеграция и Фондация „Фридрих Еберт“, бюро България“. Европа може да бъде силна, да запази националните истории, националните култури, историческите..

публикувано на 18.03.19 в 11:28

Започва безплатен скрининг за риска от туберкулоза

От 18 до 22 март в Отделението по фтизиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ се провежда безплатен скрининг за риска от туберкулоза.  Мотото на инициативата, която се организира четири пъти в годината, е „Седмица на отворените врати“, и в нейните рамки безплатно се извършват медицински консултации.  Когато има съмнение за туберкулоза, пациентите се..

обновено на 18.03.19 в 10:21

Важно е да имаме повече гласове за БСП, за да се чуваме в Европа

Народният представител от БСП  Георги Търновалийски коментира за Радио Пловдив случилото се на градската конференция на партията, където бе поисканата оставка на лидера Красимир Трифонов от Захари Георгиев. Търновалийски каза, че точно Георгиев носи вина като бивш председател на партията в града. Депутатът попита къде беше Георгиев в..

публикувано на 18.03.19 в 09:51