„Ден след ден“ за умните градове и хора

Автор:

Пловдив може да стане умен по модела на източните умни градове, но без да прекалява с технологиите. Това е мнението 21-годишния Веско Донов от Пловдив, събрал впечатления и от Япония, където следва. Ще чуем разговора му с Екатерина Костова.

Пловдив, разбира се, все още е далеч от свръхтехнологизиране. За сметка на това се обсъжда възможността общината да стане отново собственик на терен, който е апортирала преди време в публично-частния проект с Георги Гергов. За днешните преговори на новия собственик на терена зад хотел „Санкт Петербург“, общината и гражданите, които искат там да има парк, е репортажът на Димитър Владимиров.

Явна е връзката на БСП и Воля. Така лидерът на новата партия Volt Настимир Ананиев коментира обявеното днес решение на депутатите на Воля да напуснат Народното събрание. Според Ананиев, който бе едно от знаковите лица в България на гражданите,сценарият е всички пропутински сили в България да излязат от парламента и това да затрудни работата на управляващите. 

По темата ще разговаряме и със социоложката Евелина Славкова.


Още от категорията

Кирилицата и известните пловдивчани „Точно днес“

Днес е премиерата на втория том на книгата „Изявените пловдивчани. Личностна енциклопедия“. В Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ изданието ще представи творческият екип на проф. Димитър Димитров, ректор на  Висше училище по агробизнес и развитие на регионите. Проф. Димитров ще говори за личностите намерили място във втория том, и тяхното..

публикувано на 21.05.19 в 16:29
Църквата

Конфликти и празници в "Ден след ден" на 21 май

Извънредна сесия поискаха 17 общински съветници от опозицията заради констатирани проблеми по проекта „Подобряване на градската среда в община Пловдив“, финансиран с 24 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“. Според тях общината не е упражнила достатъчно контрол и има съмнения за корупция и недобре свършена работа, от което са произлезли вреди за..

публикувано на 21.05.19 в 13:59

"Вход Свободен" - традиции, философия, музика

 Днес отново е един от онези дни, в които народния ни календар съчетава християнските традиции и езическите обчаи – празникът на Свети Константин и Елена, в който вярващите почитат паметта им с дарове за иконите, а също и празник на нестинарите, които танцуват боси в огъня.  Отбелязваме също Деня на Европейската Екологична Мрежа – Натура 2000, в аванс ще..

обновено на 21.05.19 в 10:18

„Точно днес“ – политически похвати, здравни неволи и ярки персонажи

Празнично и делнично – такова ще е утрото на 21 май. Екатерина Костова ще ни пренесе в църквата „Свети свети Константин и Елена“, която отбелязва своя храмов празник и ще внесе празнична нотка за деня. А преди това – делничните теми: Оправдано ли е удължаването на срока за специализация на джипитата и какво означава това за..

публикувано на 20.05.19 в 16:57

"Амадеус" ще ни прави щастливи в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“. В две поредни седмици, в събота, ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман, по сценарий на Питър Шафар, е емблематичен филм, разказ не само за човека – музика..

обновено на 20.05.19 в 16:52