Блок с 35 социални жилища започва да строи община Смолян

Първа копка по проекта за изграждане на нови социални жилища в Смолян бе направена днес. Това е третият проект, който финансира програмата „Региони в растеж“ в рамките на инвестиционната програма на община Смолян. 

Ще се изгради жилищен блок с 35 апартамента, сред които едностайни, двустайни, тристайни и четиристайни, както жилища за хора със специални образователни потребности. След построяването, сградата ще бъде напълно обзаведена с всякакво оборудване и завършена до ключ. Топлата вода за потребителите ще се осигурява със слънчеви колектори. Стойността на строително-монтажните работи е 1 666 183,82 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение на обекта е 498 календарни дни след подписване на протокол 2, с който се открива строителната площадка и линия.

Зам.-кметът на Смолян Венера Аръчкова заяви, че хората, които ще се настаняват в новопостроените общински жилища ще се избират по методика на Агенцията за социално подпомагане. Те ще са социално слаби, в тежко здравословно състояние и хора, които се нуждаят от социална подкрепа. Жилищата ще бъдат оборотни. При построяването им ще се настанят първите наематели, а след това може да се наложи при подобряване на социалния им статус да бъдат преместени. В жилищата ще се пребивава от 1 до 3 години. През този период  хората трябва да бъдат интегрирани и включени в  различни програми. В новата сграда са предвидени и жилища за пострадали от домашно насилите от типа на Кризисен център, допълни зам-кметът.


Още от категорията

Дърво падна върху кола в центъра на Пловдив

Тази сутрин в центъра на Пловдив на ул. „Балчик“ падна дърво, което нанесе щети на колата на Красимир Шипков.  Собственикът каза, че е спукано предното стъкло, пострадало е страничното огледало и има огъване на предния капак. Дървото видимо изглежда здраво със зелена корона, но корените са изгнили и е паднало под собствената си..

обновено на 20.05.19 в 16:52

Обрушване на скали създаде задръствания по пътя за Бачково

Движението по пътя Бачково - Асеновград е затруднено, колони от автомобили са се образували и в двете посоки. От Пътната агенция съобщиха, че днес и утре, от 8 до 18 часа, се извършва обрушване на скатове и на всеки два часа движението на автомобили ще бъде спирано. Шофьорите могат да използват алтернативен маршрут Кричим - Девин, ако пътуват за..

публикувано на 20.05.19 в 14:15

Седем птици в беда спасиха еколозите от РИОСВ - Пловдив

Само през изминалата седмица експерти от РИОСВ – Пловдив спасиха 7 птици, като ги изпратиха в Спасителния център за диви животни на СНЦ „Зелени Балкани“  в Стара Загора. Един бял щъркел, две горски ушати сови и четири домашни кукумявки ще бъдат лекувани там.  Птиците бяха намерени в безпомощно състояние в Пловдив и селата Костиево и Скутаре след..

публикувано на 20.05.19 в 13:37

Тол системата стартира през август, премиерът доволен от ремонта на пътя Пловдив - Асеновград

Премиерът Бойко Борисов инспектира работата по реконструкцията на Асеновградско шосе. 10 километровото трасе е покрито с последен пласт асфалт.  Изключително съм доволен от направеното тук, сега първостепенна задача е изграждането на локалните платна, осветлението  и след това изграждане на околовръстния път на Пловдив, който да стигне до..

публикувано на 20.05.19 в 12:59

Цените на имотите на Пловдив тръгват надолу?

Лек спад в цените и търсенето на недвижими имоти в Пловдив за първото тримесечие на годината. Брокери отчетоха, че има застой както в цените, така и в броя търсения на имоти. Стефан Моллов от една от големите агенции за имоти обясни, че средната цена за апартамент в Пловдив е 757 евро/кв. м, което е по-ниско в сравнение с Варна и Бургас...

публикувано на 20.05.19 в 12:21