"Точно днес" - за дефицитите и последствията

От края на зимата парламентарното представителство се топи.  След  празните столове на БСП, такива ще останат вече и тези – на „Воля“. Трудната аритметика на кворума  ще  разтревожи управленската коалиция, а на ГЕРБ   ще са необходими силни аргументи за качествата на тази политика, която се ревизира на следващия ден – след казуса с ИК, с дълговете на мюфтийството.

Какви дефицити в същността си издава политиката „две напред – едно назад“, има ли политическа сделка с ДПС и кой печели от участниците на предизборната писта - коментарът е на политическия анализатор Иво Инджов.  

На каква цена, кога и как ще стане факт разводът между Брюксел и Лндон.

Геополитически предизвикателства, историческа предпоставеност и степен на доверие като фактори за  „трудната прегръдка“  с всички в  европейското семейство – Запада, постсоциалистическите държави, Балканите. За перспективите след Брекзит и България в дългосрочен план – чуйте доц. д-р Марин Русев .

Премиера на два едноактни балета на Пловдивската опера ще се състои в Градския дом на културата  „Борис Христов“ – „Акварели“ и „Кармен“. С дългогодишния солист  на Софийската опера и балет Йордан Кръстев – репетитор на „Кармен“ –  интервю на Галя Митева.

С  Иванка Киркова – началник на РУО –  разговор по горещата тема за децата ни, учениците, обществото, учителите, агресията.

Стоян Терзиев щи ви направи съпричастни на емоцията, с която споделихме българското участие в наградите „Оскар. Носителят на наградата Димитър Маринов за най-добър филм „Зелената книга“ бе гост на Пловдив.


Още от категорията

„Точно днес“ – политически похвати, здравни неволи и ярки персонажи

Празнично и делнично – такова ще е утрото на 21 май. Екатерина Костова ще ни пренесе в църквата „Свети свети Константин и Елена“, която отбелязва своя храмов празник и ще внесе празнична нотка за деня. А преди това – делничните теми: Оправдано ли е удължаването на срока за специализация на джипитата и какво означава това за..

публикувано на 20.05.19 в 16:57

"Амадеус" ще ни прави щастливи в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“. В две поредни седмици, в събота, ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман, по сценарий на Питър Шафар, е емблематичен филм, разказ не само за човека – музика..

обновено на 20.05.19 в 16:52

Пловдив, Виена, Матера - дестинации в „Ден след ден“

В 15 часа тръгваме от Пловдив по Асеновградско шосе. С малко спирки, макар и непреки, ще стигнем до Виена, за да чуем отгласите от огромния корупционен скандал, съборил правителството за един ден и ще завършим с южното италианско градче Матера, което заедно с Пловдив е Европейска столица на културата 2019. Ще ни водят премиерът Бойко..

обновено на 20.05.19 в 14:41

Фестивал и забавно решаване на проблеми във „Вход свободен“

Днес говорим за Фестивал „Процес- Пространство“ и неговото 29-то издание, което се провежда в Пловдив. Пенка Минчева, част от екипа на организаторите, разказва. Фестивалът е с крайна точка 31 май и финална изложба в галерия „Резонанс“. Рубриката „Орисници“, с поредното си издание, очаква своя старт.  Психологът Даниел Троев, ще ни каже..

обновено на 20.05.19 в 10:32

"Точно днес"- за поредицата към успеха

Да, за успеха ще говорим в това издание на програма "Точно днес": - на преброителите за евровота и на нас като избиратели ще разчитаме за успеха на партиите и кандидатите с достойни програми - каква е организацията в 16-та РИК казва председателят Илиян Иванов ; - за целогодишната работа на преподавателите и за знанията на зрелостниците говорим с..

обновено на 19.05.19 в 16:59