"Точно днес" - за дефицитите и последствията

От края на зимата парламентарното представителство се топи.  След  празните столове на БСП, такива ще останат вече и тези – на „Воля“. Трудната аритметика на кворума  ще  разтревожи управленската коалиция, а на ГЕРБ   ще са необходими силни аргументи за качествата на тази политика, която се ревизира на следващия ден – след казуса с ИК, с дълговете на мюфтийството.

Какви дефицити в същността си издава политиката „две напред – едно назад“, има ли политическа сделка с ДПС и кой печели от участниците на предизборната писта - коментарът е на политическия анализатор Иво Инджов.  

На каква цена, кога и как ще стане факт разводът между Брюксел и Лндон.

Геополитически предизвикателства, историческа предпоставеност и степен на доверие като фактори за  „трудната прегръдка“  с всички в  европейското семейство – Запада, постсоциалистическите държави, Балканите. За перспективите след Брекзит и България в дългосрочен план – чуйте доц. д-р Марин Русев .

Премиера на два едноактни балета на Пловдивската опера ще се състои в Градския дом на културата  „Борис Христов“ – „Акварели“ и „Кармен“. С дългогодишния солист  на Софийската опера и балет Йордан Кръстев – репетитор на „Кармен“ –  интервю на Галя Митева.

С  Иванка Киркова – началник на РУО –  разговор по горещата тема за децата ни, учениците, обществото, учителите, агресията.

Стоян Терзиев щи ви направи съпричастни на емоцията, с която споделихме българското участие в наградите „Оскар. Носителят на наградата Димитър Маринов за най-добър филм „Зелената книга“ бе гост на Пловдив.


Още от категорията

Премиери и изводи „Точно днес“

В утрото на 19 март от Европейската столица на културата – посрещаме го с културни събития и делнични теми. Във времето до 9.30 питаме: Ще се разцепи ли БСП и кой ще е реалният изпадащ от мотора? Въпрос, който отново изплува при реденето на листите за евро изборите. Ще го зададем на Татяна Буруджиева . Какви изисквания ще бъдат..

публикувано на 18.03.19 в 16:32

Пролетно и чисто на 18 март следобед

С голямото пролетно миене на Пловдив започва седмицата. В програма „Ден след ден“ подробностите ще научим от шефа на ОП“Чистота“ Иван Стоянов и кмета Иван Тотев. Веселина Пеева с подробностите. И още една градска тема до 17 часа . Архитектурна агенция "Братя Кадинови“ ще изработи проекта за основен ремонт и реконструкция на..

публикувано на 18.03.19 в 14:18

"Вход Свободен" – късен старт на работната седмица!

Понеделник е и всички имаме нужда от нещо свежо, нещо смешно, неангажиращо мозъка ни, така ,че да си гарантираме успешно посрещане на петъка!  Днес обаче, отбелязваме Световния ден на мозъка.Това никак не ни задължава да го използваме, ако в останалите 364 дни от годината не изпитваме нужда да го правим! От друга страна, с честването на деня,..

обновено на 18.03.19 в 09:44

Гледната точка в утрото на „Точно днес“

Срещите ни в утрото на 18-ти март започват с Инна Церовска, директор на Младежкия дом в Пазарджик. Стартира първото събитие за годината от проекта Мулти Култи китчън, който е част от артистичната програма на Европейска столица на културата Пловдив’2019. Тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“ слушаме маестро Мичо Димитров, к онцертмайстор..

публикувано на 17.03.19 в 16:09

Евгений Тодоров- пазачът на спомените за Пловдив в Клуб "Неделя"

Един от най- ярките продължители на делото на пловдивския хроникьор  Никола Алваджиев - журналистът Евгений Тодоров ще гостува днес в Клуб "Неделя".  След пет книги за Пловдив писателят- краевед има още десетки неразказани истории и се надява  времето да му позволи да разкаже всички.  Очаквайте нашия разговор за хилядолетния град,  който обичаме,..

обновено на 17.03.19 в 11:34